Grillatut jättikatkaravut

grillatut jättikatkaravut
Ainekset

4 hengelle

400 g jättikatkarapuja

Marinadi

¾ dl (sitruuna)oliiviöljyä

1-2 rkl sitruunanmehua

1 tl sormisuolaa

1 ½ tl chilihiutaleita

3 pienittyä valkosipulinkynttä

Chilimajoneesi

1 dl majoneesia

1 tl gochujang-chilitahnaa

Lisäksi lehtipersiljaa, ruohosipulia, sitruunanlohkoja

Mari Moilanen vinkkaa kuinka grillatut jättikatkaravut valmistetaan!

Grillatut jättikatkaravut ja merenelävät nauttivat tyylikkään raikashapokkaasta viinistä, kuten australialaisesta Plan B Sauvignon Blancista! Lue viinistä lisää reseptin alta.

  1. Sulata ravut. Valmista marinadi astiaan ja lisää ravut. Sekoita. Anna rapujen marinoitua noin puolen tunnin ajan.
  2. Sekoita chilimajoneesin ainekset keskenään.
  3. Grillaa jättikatkaravut grillissä, n. 2, 5 minuuttia per puoli marinadilla valellen. Nosta ravut tarjoiluastiaan ja koristele lehtipersilja ja ruohosipulisilpulla. Tarjoa lisäksi chilimajoneesia ja rapeaa leipää.

Vinkki: Varo rapujen ylikypsentämistä. Ravut ovat kypsiä kun ravunlihan väri muuttuu läpinäkyvästä vaaleaksi ja kuori punertuu.

Testaa myös Marin burgerireseptiä BBQ-sipulilla ja paistetuilla kantarelleilla!

Resepti ja kuvat: Mari Moilanen

Suositukset

Plan B Sauvignon Blanc

Plan B Sauvignon Blanc

Gastronominen, tyypillinen, tyylikkään raikas ja keskitäyteläinen sauvignon Australian Frankland River -alueelta. Innovatiivinen ja nuorekas Plan B! -viinitalo pääsi australialaisen viinioppaan Halliday Wine Companionin 2020 Top 10 -listalle ”mustana hevosena” hienon menestyksensä ansiosta. Plan B! -viinit ovat tunnettuja maailman ympäri hyvästä hinta-laatusuhteestaan ja selkeästä makuprofiilistaan.

Australia 14,68€