Vuohenjuusto-lohipiirakka: helppo ja herkullinen resepti

vuohenjuusto-lohipiirakka
Ainekset

8 annosta

Vuoan halkaisija 24 cm

Pohja

150 g voita

2 dl vehnäjauhoja

1 dl sämpyläjauhoja

1/2 tl suolaa

1/2 dl kylmää vettä

tai

1 valmis piirakkapohja (pakaste)

Täyte

150 g kylmäsavu- tai graavilohta

2 kevätsipulia

50 g babypinaattia tai nokkosta

100 g chèvre-vuohenjuustoa

2 dl juustoraastetta (emmental)

3 kananmunaa

3 dl täysmaitoa tai kermaa

1/4 tl rouhittua mustapippuria

Kotilieden Himahella-blogista tunnettun Tiina Rantasen takuuvarma ja helppo vuohenjuusto-lohipiirakkaresepti vie kielen mennessään! Tämä lohipiirakkaohje on yhdistelmä raikasta lohta ja aromaattista vuohenjuustoa, joka tekee piirakasta vastustamattoman herkun. Tutustu alla olevaan ohjeeseen ja valmista parasta lohipiirakkaa, jota olet koskaan maistanut!

Valmistusohje

  1. Sekoita pehmeä voi, suola ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja sen reunoille. Pistele pohja.
  2. Suikaloi lohi ja silppua kevätsipulit. Viipaloi tai kuutioi vuohenjuusto.
  3. Aseta piirakkapohjalle ensin puolet juustoraasteesta. Lisää sitten kerroksittain kevätsipulia, lohta, pinaattia ja vuohenjuustoa.
  4. Sekoita keskenään maito, munat ja mustapippuri. Kaada seos piirakalle. Ripottele loput juustoraasteesta piirakan päälle.
  5. Paista vuohenjuusto-lohipiirakkaa 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja piirakka on kullanruskea.

Testaa myös klassisen Västerbotten piirakan ohjetta!

Vinkkejä:

Pohja: Jos aikaa on, tee pohja itse; tämä lisää piirakkaan kotonaleivotun makua. Muista pitää voi kylmänä ja lisätä vesi vähitellen, jotta taikina pysyy murumaisena eikä muutu tahmeaksi.

Lohen käsittely: Käytä kylmäsavulohta tai graavilohta, jotta saat piirakkaan voimakkaan ja täyteläisen maun. Suikaloi lohi ohuiksi siivuiksi, jotta se kypsyy tasaisesti ja sekoittuu muihin aineksiin.

Vuohenjuuston valinta: Valitse laadukas vuohenjuusto, jolla on voimakas ja hieman hapokas maku. Se tasapainottaa lohen suolaista makua ja tuo kermaisuutta täytteeseen.

Paistolämpötila ja -aika: Paista piirakka kunnolla, mutta varo ylipaistamista. Piirakan pinta saa olla kullanruskea ja keskusta juuri hyytynyt, jolloin se pysyy mehevänä.

Odota hetki ennen tarjoilua: Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Tämä antaa täytteen asettua, jolloin piirakka on helpompi leikata ja maut ehtivät tasoittua.

Tietoa vuohenjuustosta

Vuohenjuusto, tai chèvre, on juustotyyppi, joka valmistetaan vuohenmaidosta. Se on suosittu ainesosa monenlaisissa ruoissa, kuten salaateissa, leivissä ja piirakoissa, erityisesti Ranskassa ja muissa Välimeren maissa.

Vuohenjuusto on tunnettu sen kermaisesta rakenteesta ja mausta, joka voi vaihdella miedosta voimakkaan hapokkaaseen riippuen valmistustavasta ja kypsytysajasta. Juusto voi olla joko pehmeää ja levittyvää tai kovempaa ja murustuvaa, mikä tekee siitä monipuolisen ainesosan keittiössä.

Vuohenjuustossa on runsaasti proteiinia ja kalsiumia, mutta se on usein vähärasvaisempaa ja helpommin sulavaa kuin lehmänmaidosta valmistetut juustot. Tämä tekee siitä sopivan vaihtoehdon monille, jotka etsivät kevyempiä tai erityisruokavalioita noudattaville sopivia juustovaihtoehtoja.

Vuohenjuuston makuja voidaan rikastaa yrteillä, mausteilla tai jopa tuhka- tai homekuorilla, jotka lisätään kypsytysprosessin aikana, antaen juustolle lisäkerroksia makua ja tekstuuria. Näiden ominaisuuksien ansiosta vuohenjuusto on erinomainen valinta monenlaisiin ruokiin, kuten tämän herkullisen lohipiirakan täytteeksi.

Suositukset

Plan B Sauvignon Blanc

Plan B Sauvignon Blanc

Gastronominen, tyypillinen, tyylikkään raikas ja keskitäyteläinen sauvignon Australian Frankland River -alueelta!

Innovatiivinen ja nuorekas Plan B! -viinitalo pääsi australialaisen viinioppaan Halliday Wine Companionin 2020 Top 10 -listalle ”mustana hevosena” hienon menestyksensä ansiosta. Plan B! -viinit ovat tunnettuja maailman ympäri hyvästä hinta-laatusuhteestaan ja selkeästä makuprofiilistaan.

Maultaan kuiva, raikkaan sitruksisen hapokas ja maukkaan yrttinen trooppishedelmäisellä lisäyksellä. Keskitäyteläinen kokonaisuus ei ujostele olemuksellaan, vaan komppaa mainiosti niin paistetut kalat voikastikkeessa kuin yrttiset kasvispaistoksetkin.


Australia 14,68€