Kesäiset viinit -tasting @ Helsinki 28.5.2024

kesäiset viinit tasting Helsingissä

Tervetuloa Viinipostin Kesäiset viinit -tastingiin maistelemaan kesän herkullisimmat viinit!

Illan aikana maistelemme Viinipostin viiniasiantuntijan Minnan johdatuksella 7 erilaista viiniä, joita suosittelemme tulevaa sesonkia silmällä pitäen.

Tilaisuus järjestetään yhteistyöravintolassamme Gillet Bar & Bistrossa!

Tilaisuudessa maistettavana seuraavat viinit:

Nature de Roubié Picpoul de Pinet

La Chablisienne Chablis Le Finage

Whispering Angel Rosé

McManis Petite Sirah

Zaccagnini Montepulciano d'Abruzzo

Fernand Engel Pinot Noir Elevé en Fût de Chêne

Chandon Garden Spritz

Aika: Tiistai 28.5.2024 klo 17:30

Paikka: Gillet Bar & Bistro (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki)

Hinta: 30 €/hlö (maksetaan ravintolassa)

Muuta: Tilaisuudessa tarjolla pientä syötävää viinien rinnalle.

TILAISUUS ON TÄYNNÄ! Jos haluat varata paikan varasijalle peruutusten varalta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen posti@viiniposti.fi

Suositukset

Nature de Roubié Picpoul de Pinet

Nature de Roubié Picpoul de Pinet

Kasvuympäristö

Etelä-Ranska, Languedoc-Roussillon, erityinen Picpoul de Pinet -apellaatio

Rypäleet

100 % Piquepoul

Väri

Vaaleankeltainen vihreillä heijastuksilla

Tuoksu

Sitruksinen, aromaattinen, kypsän ananaksen aromit, kukkainen

Maku

Kuiva, hapokas, raikkaan hedelmäinen ja sitruksinen, kukkainen, eloisan mineraalinen, hennon suolaheinäinen

Ruokasuositus

Täydellinen merenelävien sekä kalaruokien, kuten skagenin, cevichen ja graavilohen parina. Meren antimien suolaisuus sopii erinomaisesti rypäleelle ominaisen hapokkuuden kanssa.

Ranska, AOP Picpoul de Pinet 14,99€
La Chablisienne Chablis Le Finage 2022

La Chablisienne Chablis Le Finage 2022

Kasvuympäristö

Chablis'n viininviljelyalue on yksi Ranskan vanhimmista ja maailman tunnetuimmista. Serein-joen molemmin puolin sijaitsevat viinitarhat ulottuvat 17 kunnan alueelle. Viinien ainutlaatuisen luonteen määrää pääasiassa "kimméridgien" -tyyppinen maaperä. Tämä poikkeuksellinen maaperä, jota löytyy vain harvoista paikoista maailmassa, antaa alueelle sen mineraalisuuden, hienouden ja vertaansa vailla olevan kristallisen sävyn.

Rypäleet tulevat Chablis'n alueelta. Viinitarhojen keski-ikä: 20 vuotta.

Valmistus

Alkoholinen ja malolaktinen fermentaatio säiliöissä. Kypsyttäminen noin 6 kuukautta hienoilla hiivakannoilla, säiliöissä.

Rypäleet

100% Chardonnay

Väri

Vaalea keltainen

Tuoksu

Sileksi, piikivi, mineraalinen, sitruksinen, kevyt briossi

Maku

Simpukat, osterit, äyriäiset, kala kermaisella kastikkeella, sushit

Ruokasuositus

Simpukat, osterit, äyriäiset, kala kermaisella kastikkeella, sushit

Ranska, AC Chablis 24,99€
Caves d'Esclans Whispering Angel

Caves d'Esclans Whispering Angel

Kasvuympäristö

Rypäleet tulevat sekä Châteaun omilta tarhoilta että sopimusviljelijöiltä La Motte en Provencen alueelta.

Valmistus

Sadonkorjuu tapahtuu käsin ja rajoittuu aamupäivään ennen kuin tulee liian kuuma. Rypäleet lajitellaan, rangat poistetaan ja puristetaan hellästi 7-8°C lämpötilassa. Viini käy teräksessä ja hiivasakka sekoitetaan (Batonnage) kahdesti viikossa.

Rypäleet

Grenache Noir, Cinsault, Vermentino

Väri

Pastellin vaaleanpunainen

Tuoksu

Tuoksu on kukkea, punamarjainen ja raikas.

Maku

Viini on kuiva, kohtalaisen hapokas mutta suutuntumaltaan miellyttävä ja pehmeä. Maussa hienostuneet marjan aromit yhdistyvät raikkaaseen mineraalisuuteen.

Ruokasuositus

Whispering Angel sopii monipuolisesti erilaisille ruuille. Esimerkiksi välimerelliset annokset ja charcuterie sopii täydellisesti. Viini kestää hyvin mausteita sekä yrttejä.

Ranska, AOC Côtes de Provence 29,99€
Fernand Engel Pinot Noir Elevé en Fût de Chêne Organic

Fernand Engel Pinot Noir Elevé en Fût de Chêne Organic

Kasvuympäristö

Koillis-Ranska noin 15 km Colmarista pohjoiseen, Orschwillerin alue, lähellä kuuluisaa Haut-Koenigsbourgin linnaa. Viinitarhat itään ja koilliseen suuntaavilla rinteillä, kalkkipitoisessa maaperässä, jossa on 15-20 % graniittikiviä. Hiekka-savinen pohjamaa.

Valmistus

Käsinkorjuu, puristus kokonaisin rypäletertuin, kylmäkäsittely 8-10°C, malolaktinen fermentointi 18-20°C, kypsytys noin 6-8 kuukautta.

Rypäleet

100% Pinot Noir

Väri

Intensiivinen, tumma graniitinpunainen, suklainen.

Tuoksu

Erittäin viehättävä intensiivinen ja huumaava tuoksu, joka osoittaa viinin kypsyyttä. Aistittavissa tyylikästä ja hillittyä puuta, kirsikkahilloa, pähkinää sekä ripaus nahkaa.

Maku

Mehevä ja hilloinen. Paksu, täyteläinen, notkea ja samettinen, pehmeä ja elegantin tanniininen pitkä jälkimaku. Kokonaisuudessa raikasta kirsikkahilloa ja kirsikkalikööriä ja ripaus nahkaa.

Ruokasuositus

Vahvojen liharuokien ja riistan esim. Bordelaise-pihvin, villisikafileiden kaveriksi. Sopii myös vahvojen juustojen kera (esim. Munster, Roquefort, Maroilles).

Ranska, AC Alsace 23,90€
Zaccagnini Montepulciano d'Abruzzo 0,75 l

Zaccagnini Montepulciano d'Abruzzo 0,75 l

Kasvuympäristö

Savinen maaperä, Abruzzo

Valmistus

Käyminen kontrolloidussa lämpötilassa terässäiliöissä. Kypsytys tammessa neljän kuukauden ajan ja pullossa kolme kuukautta ennen markkinoille pääsyä. Ikääntyy hienosti vähintään kolme vuotta.

Rypäleet

100 % Montepulciano

Väri

Intensiivinen rubiininpunainen violetein sävyin

Tuoksu

Tuoksussa on tummaa marjaa, kuten karhunvatukkaa ja kirsikkaa, kevyttä mausteisuutta sekä aavistus tammesta tulevaa vaniljaa.

Maku

Pyöreä, keskitäyteläinen, hedelmäinen ja tummien hedelmien sävyttämä, maanläheinen ja pehmeän mokkainen

Ruokasuositus

Kesäiset grilliruoat, lasagne, lammasragu tai grillattu lammas

Italia, DOC Montepulciano d'Abruzzo 14,98€
McManis Petite Sirah

McManis Petite Sirah

Valmistus

Rypäleet poimittiin syys- ja lokakuussa 2022. Rypäleiden kuoria fermentoitiin 6-9 päivää, jonka jälkeen viini viimeisteltiin ruostumattomissa terästankeissa. Viiniä on ikäännytetty uusissa sekä käytetyissä Ranskan ja Amerikan tammitynnyreissä 7 kuukautta.

Rypäleet

75.8% Petite Sirah, 17.1% Tannat, 7.1% Teroldego

Väri

Intensiivinen violetti

Tuoksu

Tuoksussa on mustaherukan ja boysenmarjan täyteläisiä aromeja. Tuoksussa on myös vivahteita toffeesta, sekä suklaisesta tammesta.

Maku

Viini on hyvin hienostunut, täynnä mustikan ja karhunvatukan kypsiä makuja. Viini on täyteläinen, ja siinä on pehmeää ja kermaista mokan tuntua.

Ruokasuositus

Kesäiseen grillailuun tai suomalaisittain poronkäristyksen, lihapullien tai leipäjuuston kera. Viini sopii mainiosti tuhtien ruokien seuraksi.

USA, Lodi 15,19€
Chandon Garden Spritz

Chandon Garden Spritz

Kasvuympäristö

Rypäleet kasvavat 1000-1650 metrin korkeudessa Mendozassa. Tällä korkeudella ilmasto on sopiva ja rypäleet kehittyvät tasapainoisesti. Rypäleet poimitaan käsin ja näin varmistetaan niiden laatu. Katkeroon käytetyt vastuullisesti tuotetut appelsiinit kasvavat koillis-Argentiinassa Entre Riosissa. Mausteet ja yrtit tulevat niille parhaiten soveltuvilta alueilta ympäri maailmaa.

Valmistus

Kuohuviini valmistetaan Charmat-menetelmällä. Viinit kehittyvät hiivasakkojen päällä kuusi kuukautta ennen kuin ne sekoitetaan salaisella reseptillä valmistettuun katkeroon. Sekoittamisen jälkeen blendi harmonisoituu 3 kuukautta, ennen kuin se on valmista nautittavaksi. 

Chandon Garden Spritz ei sisällä maku- tai väriaineita!

Rypäleet

Chardonnay, Pinot Noir, Sémillon

Väri

Garden Spritz on väriltään vaalean punertava, jossa oranssin sävyjä.

Tuoksu

Tuoksu on erittäin aromaattinen ja siinä hurmaa appelsiini, mausteet ja yrtit.

Maku

Maku on raikkaan hedelmäinen ja miellyttävän bitterinen. Maku jäljittelee tuoksua ja siinä tuntuu selvästi appelsiinit sekä erilaiset mausteet ja yrtit, joista katkero on valmistettu.

Tarjoilusuositus

Lisää isoon lasiin runsaasti jäitä ja kuivattu tai tuore appelsiiniviipale. Spritz on valmis juotavaksi!

Argentiina 23,98€