Paistettua siikaa, piparjuuri-voikastike & paahdetut porkkanat

Paistettua siikaa, piparjuuri-voikastike & paahdetut porkkanat
Ainekset

4 hengelle

800 g siikafileetä

voita ja öljyä paistamiseen

Piparjuuri-voikastike

1/2 dl oliiviöljyä

50 g voita

1 dl raastettua piparjuurta

2 kevätsipulinvartta

suolaa

mustapippuria

Paahdetut porkkanat

12 porkkanaa

1 tl murskattuja korianterinsiemeniä

2 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Rieslingiä ja siikaa! Kokeile Mari Moilasen suussa sulavaa reseptiä: paistettu siika piparjuuri-voikastikkeella ja paahdetuilla porkkanoilla:

Ohjeet:

  1. Pese ja leikkaa porkkanat pituussuunnassa puoliksi. Levitä palat pellille. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle mausteet. Paahda 200 asteisessa uunissa 15 minuutin ajan.
  2. Kuori ja raasta piparjuuri. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon oliiviöljyä ja raastettu piparjuuri. Anna maustua miedolla lämmöllä 15 minuutin ajan. Lisää lopuksi hieman suolaa, mustapippuria ja siivutetut kevätsipulinvarret.
  3. Paista siika voi-öljyseoksessa kypsäksi, suolaa ja pippuroi. Tarjoa paistettu siika piparjuuri-voikastikkeen ja paahdettujen porkkanoiden kanssa.

Mari Moilanen on tunnettu ruokatoimittaja, joka pitää myös herkkusuiden lemppariblogia. Lue Marin reseptejä lisää @ Jotain maukasta -sivuilta!

Vinkki! Meri-Tuuli Väntsi on loihtinut Viinipostin sivuille myös toinen toistaan herkullisempia reseptejä. Kokeile vaikkapa tätä valkosipulirapupannua!

Suositukset

Kendermanns Classic Riesling

Kendermanns Classic Riesling

Runsaan aromikas ja klassinen riesling syntyy Pfalzin auringon alla saksalaisella osaamisella! Kuiva ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus sopii loistavasti kala-aterioille sekä aasialaisen keittiön antimien kylkeen.

Saksa 11,79€