Millainen viini sushille sopisi?

Noh, sushihan perustuu selkeisiin makuihin, kaloihin ja äyriäisiin yhdistettynä riisin kanssa. Mausteisuutta ja tulisuutta tuovat wasabi ja soijakastike. Toisinaan susheissa käytetään myös erilaisia majoneeseja ja potkua antavia sooseja.

Aasialainen ruoka, ja eritoten kalaa sisältävä aasialainen ruoka kuten sushi, vaatii seurakseen sopivasti ryhdikkään, aromikkaan ja hyvän hapokkuuden omaavan viinin. Jos makumaailmassa on myös hiven potkua, kannattaa viinissä rohkeasti kokeilla myös puolikuivia valkkareita, kuten alla olevia Rieslingejä. Sushin kanssa varma valinta on aina Alkon pirteät ja hedelmäiset valkkarit, alla meidän Viinipostin kolme suositusta!

Osaatko muuten yhdistää viinin ja ruoan? Nopea vilaus tänne, ja taidat viinin ja ruoan yhdistämisen salat!

Black Tower Riesling Gewürztraminer

Black Tower Riesling Gewürztraminer

Puolikuva, kukkaisen hedelmäinen ja hurmaava valkoviini Suomen suosituimmalta saksalaiselta viinitalolta. Viini on omiaan etenkin aasialaisten mausteisten ja tulisten ruokien kanssa!

Saksa

10,29 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Tussock Jumper Riesling

Tussock Jumper Riesling

Punapaitaiseen villapaitaan sonnustautunut hirvi tarjoilee puolikuivaa makumaailmaa, jossa on yhdistelmä melonia, päärynää ja limettimäistä hapokkuutta, joka runsaana ryhdistää jäännössokerin lempeyttä ja leveää hedelmää. Keskitäyteläinen ja lempeä kokonaisuus sopii hyvin viilennettynä niin seurusteluun kuin maustetuille(kin) ruoille.

Saksa

10,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Raikkaassa, hedelmäisessä ja hennon yrttisessä viinissä on kevyen öljymäinen suutuntuma. Jäännössokeri pyöristää kivasti hapokkuutta, joten kokonaisuus on hienosti tasapainossa. Tyylikkäästi tuntuva jäännössokeri tekee tästä viinistä loistokaverin sushille ja muille aasialaisittain maustetuille herkuille, kuten teriyaki-kanalle tai pad thai -nuudeleille.

Saksa

15,90 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram