Casillero del Diablo Reserva Especial Cabernet Sauvignon

Chilen johtava viinibrändi Casillero del Diablo on julkaissut uuden premiumviiniluokan Reserva Especial aiempien viiniensä suosion jatkeeksi. ”Haluamme nostaa esiin laadukkaita viinialueita, jotka eivät ole vielä oikeutetussa maineessaan. Olen työskennellyt Cauquenesissa jo pitkään, ja olen vakuuttunut siitä, että se on yksi Chilen parhaista Cabernet Sauvignon -alueista”, kertoo viinintekijä Marcelo Papa.

Cauquenes sijaitsee 350km Santiagosta etelään Maulen laaksossa, jossa aurinkoa saadaan runsaasti, mutta merituulet viilentävät kasvukautena vähäsateista aluetta. El Boldon viinitarhan savinen maaperä säilöö talvien sadevettä, ja maan päällä rypäleet säilyvät kuivina ja terveinä vaikka viiniköynnöksen juuret saavatkin riittävästi vettä. Blendiä on täydennetty pienillä määrillä Syrah, Malbec ja Carmenere -rypäleitä läheiseltä Lourdesin tarhalta – niillä kaikilla on oma roolinsa moniulotteisessa kokonaisuudessa aivan kuten erilaisilla tynnyreillä, joissa viinejä on kypsytetty 8–10 kuukautta. 75% viineistä on kypsynyt sekä uusissa runsaan paahteisissa että maltillisemmin makua antavissa käytetyissä amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä, loput hedelmäisyyttä vaalien terästankeissa.

Casillero del Diablo Reserva Especial Sauvignon Blanc

Casillero del Diablon uutuusvalkoviini on osa punaetikettistä Reserva Especial -sarjaa, jonka julkaisusta kansainväliset viinilehdet ovat kirjoitelleet pitkin kevättä. Sarjan rypäleet on valittu erityisen hyviltä viinitarhoilta, ja viinien tarkoitus on – ei enempää eikä vähempää – kuin jatkaa Chilen viinialueiden kehitystyötä ja esiin nostamista eurooppalaisen mallin mukaan.

Reserva Especialin Sauvignon Blanc -rypäleet kehittävät tyylikkäät arominsa ja mineraalisuutensa El Triangulon tarhan punaisessa savimaassa Casablancan alueella, jossa Tyynenmeren viilentävä vaikutus on merkittävä. Maailmankuulu kellarimestari Max Weinlaub on valmistanut viinin modernin tekniikan avulla, jossa lämpökontrollointi ja ilmatiiviys huolehtivat rypäleiden omien puhtaiden aromien säilymisestä kuluttajan lasiin saakka.

Casillero del Diablo Reserva Especial Sauvignon Blanc

Casillero del Diablo Reserva Especial Sauvignon Blanc

Vaalean vihertävänkeltaisen viinin tuoksu on antava: siitä voi aistia lajikkeelle tyypillisesti mustaherukan lehteä, sitruunaruohoa, sitruunamelissaa ja karviaismarjoja. Suussa kuiva ja raikkaan hapokas, kevyehkö kokonaisuus, jonka runsas makumaailma toistaa tuoksun aromit ja maistuu pitkään. Puhdas ja laadukas viini, joka ilmentää hyvin sekä rypälelajikettaan että kasvuympäristöään! Maistuu niin aperitiivina kuin vaaleiden kalojen, vuohenjuusto- ja muiden ruokaisten salaattien, parsan ja yrttisten lisukkeidenkin kera. 12,48€/75cl

Tilaa tästä

Casillero del Diablo Reserva Especial – Cabernet Sauvignon omassa sarjassaan

Casillero del Diablo Reserva Especial Cabernet Sauvignon

Tumman kirsikan punainen viini tuoksuu mustaherukoille, karhunvatukoille, karpaloille ja tummille luumuille, taustalla voi aistia mustikkajugurttia sekä aavistuksen vaniljaa. Suussa kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen viini täydentyy vielä mustapippurilla ja lakritsilla. Pehmeät ja maltilliset tanniinit mahdollistavat liharuoan kohtuullisen maustamisen, ja viini sopiikin loistavasti esimerkiksi pippuripihville kermaperunoilla ja yrttilisukkeella. 12,48€/75cl

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.