Ribeiro Santo Pinha Reserva

Ribeiro Santo Pinha Reserva 2016 – rouhea ja persoonallinen puortugalilainen pyhän joen mutkasta

Ribeiro Santon viinitila on saanut nimensä muinaisilta papeilta, jotka viljelijät viiniä samanimisen ”pyhän joen” mutkassa mäntyjen, tammien ja eukalyptusten siimeksessä.

Paikalliset lajikkeet Touriga Nacional, Alfrocheiro ja Tinta Roriz imevät persoonallisuutensa DO Dãon graniittisesta maaperästä, ja viiniksi niiden hedelmät valmistaa tunnettu Carlos Lucas, joka vuonna 1994 kunnosti vanhan tilan.

Suomeen saamamme uutuus on tyylikäs ja jo hieman kehittynyt kolmen rypälelejikkeen blendi, joka on saanut kypsyä ranskalaisissa tammitynnyreissä 9 kuukauden ajan ennen pullotustaan.

Aavistuksen samea, hieman jo tiileen vivahtavan rubiininpunainen viini uhkuu tummaa marjaisuutta: siitä voi aistia karhunvatukkaa, kirsikkaa, kuivattua mustikkaa, lakritsaa, jopa mustetta, punaista paprikaa ja tammen paahteisuutta. Kuiva, keskihapokas ja täyteläinen viini on makumaailmaltaan rouhean marjainen, tuoksun tapaan moniulotteinen ja lämmin. Tanniinit saapuvat hitaasti voimistuen ja mukavasti ikeniä kuivattaen samalla kun paahteinen marjaisuus jatkaa kielen päällä kuin ruokaa kutsuen. Loistava pari runsaanmakuisille liharuoille, kuten hirvelle, lampaalle tai grillissä paahteisen pinnan ottaneelle paistille!

11,40 €/0.75l

Portugali

Saatavilla Alkosta 22.8.2019

Violante Nero di Troia

Rivera Violante Nero di Troia – Castel del Monten robusti ylpeys

Kun Riveran perustaja Sebastiano de Corato 1940-luvulla kertoi visiostaan valmistaa laatuviiniä, naapuriviljelijät pudistelivat päätään bulkkiviiniensä parissa. Kuka muka maksaisi Apuliassa pullotetusta viinistä? Kolme sukupolvea myöhemmin Riveran viinit niittävät mainetta ympäri maailmaa ja de Coratoista puhutaan perheenä, joka todisti Castel de Monten viinialueen potentiaalin.

Castel del Monte on paitsi kuuluisa 1200-luvulla rakennettu kahdeksankulmainen linna Murgian vuorella, myös sen ylängöiltä Adrian merelle katselevan viinialueen nimi. Castel del Monten ylpeys, Nero di Troia on paikallinen alkuperäislajike, joka vaatii viljelijältään paljon, mutta taitavasti vinifioituna paljastaa upean luonteensa.

Syvä, kuulas rubiininpunainen viini tuoksuu kutsuvasti tummille orvokeille ja marjoille kuten karhunvatukoille, kirsikoille ja mustikkahillolle. Marjojen taustalta voi aistia myös lakritsia, mokkaa ja maapähkinöiden kuorta. Suussa viini on kuiva, ryhdikäs ja erittäin täyteläinen ja tiivis. Makumaailma toistaa tuoksun aromit, ja reippaat tanniinit kuivattavat suuta tehden siitä täydellisen kumppanin mehevälle pihville, amatriciana-pastalle  – tai paikalliselle Burrata di Andria -juustolle!

13,48 €/0.75l

Italia

Alkon verkkokauppa

Philippe de Bourgogne Crème de Cassis

Philippe de Bourgogne Crème de Cassis – mustaherukkalikööristä valmistuu klassikkodrinkki Kir Royale

Makea, runsaan täyteläinen ja lämpimän marjaisa perinteinen mustaherukkalikööri Kir Royal -drinkkeihin!

Creme de Cassis Philippe de Bourgogne tehdään Noir de Bourgogne -mustaherukkalajikkeesta perinteisellä bourgognelaisella menetelmällä. Marjat murskataan kevyesti ja kylmäkäytetään 4-5 viikkoa. Kristallisoitua sokeria lisätään kevyesti, jotta marjan maku voimistuu ja alkoholiprosentti laskee.

Upean purppuranpunaisen liköörin tuoksussa voi aistia todellakin mustaherukkaisuutta. Maku on makea, runsaan marjamäärän vuoksi todella mustaherukkainen ja jälkimaku kestää pitkään.

Likööriä voi nauttia sellaisenaan jäillä tai vesilisäyksellä. Kuivaa valkoviiniä ja Creme de Cassis -likööriä on klassinen juomasekoitus KIR tai kuivaa kuohuviiniä/samppanjaa ja Creme de Cassis -likööriä on KIR ROYAL. Maista jälkiruokien kanssa – sorbetit, charlotat ja mousset!

17,90 €/0.35l

Ranska

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram