Heinäkuussa juhlitaan lomien alkamista, millä muullakaan kuin kuohuvalla! Uutuuksista löytyy tällä kertaa kepeä ja mutkaton kesäjuoma ylellisessä pullossa. Punaviinin ystäviä ei ole myöskään unohdettu – Alkosta on nyt saatavilla maanläheistä laatua Burgundista.

Calvet Célébration Brut

Calvet Celebration sparkling wine on kepeä ja mutkaton kesäjuoma ylellisessä pullossa

Rhonen Tain l’Hermitagessa viininviljelijäperheeseen vuonna 1799 syntynyt Jean Marie Calvet oli vasta 19-vuotias, kun hän päätti alkaa valmistaa viiniä omalla nimellään. Hän matkusteli pitkin Ranskan viinialueita opiskellen; ja vaikka hän asettuikin itse Bordeaux’hon, oli hänen kiinnostuksensa eri alueiden omalaatuisiin tyyleihin kuin ennustus: Nykyään Calvet tuottaa viiniä useilla klassisilla apellaatioilla Alsacesta Etelä-Ranskaan ja Burgundista Loireen.

Vaalean oljenkeltaisen viinin tuoksu tarjoilee sitruunaa, greippiä, persikkaa, kypsää omenaa ja persikan kiveä. Suussa kuiva ja raikkaan hapokas viini on kevyt ja puhtaan hedelmäinen, eleganttiudessaan varsin helposti nautittava. Lempeä kuohuviini jättää suuhun hieman muscatmaisen kukkean, pyöreän hedelmäisen jälkimaun. Parhaimmillaan viilennettynä hyvässä seurassa!

11,98 €/0.75l

Ranska

Alkon verkkokauppa

 

Louis Max Bourgogne Organic Pinot Noir

Louis Max Bourgogne Pinot Noir Organic – maanläheistä laatua Burgundista

Evgueni Louis Max perusti perheyrityksensä Burgundin sydämeen Nuits-Saint-Georgeen vuonna 1859. Hänen jälkeläisensä ovat sittemmin laajentaneet yhtiötä, ja nykyään Louis Max omistaa Burgundin suurimpiin kuuluvan luomutilan Mercureyn ja Rullyn alueilla sekä viinitilat Côte-du-Rhônessa ja eteläisessä Corbières’ssä.

Kevyt aavistuksen ruusunmarjaan taittava rubiininpunainen viini tuoksuu maalaismaisen marjaisalta: siinä voi aistia mm. vadelmaa, hieman jo ruskettunutta kirsikkaa, banaania, ruusunmarjaa, savimaata ja kuivunutta mustikkaa. Kuiva ja ryhdikkään hapokas suutuntuma on kevyt, mutta syksyisen marjaisa makumaailma varsin vivahteikas lisäten tuoksun aromeihin maahan tippuneita lehtiä ja puolukanvarsia. Maltillinen tanniinisuus tekee viinistä nautittavan myös sellaisenaan, mutta täydellisen makuparin tästä persoonallisesta burgundista saavat linturuoat yrteillä, sienillä tai happamanmarjaisilla lisukkeilla!

Saatavilla Alkosta 22.7.2019

19,97 €/0.75l

Ranska

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram