Heinäkuussa uutuutena Alkossa:

Zenaton viiniperheen ensimmäinen hanapakkaus

Mehevä punaviini Provancesta

Australialaisen Hamiltonin perheen uutuus punaviini

Kolme erikoiserä herkkua

Ruosniemi Asentaja Caramel Lager

Ruosniemi Asentaja Caramel Lager

Ruosniemi Breweryn ensimmäinen tumma karamellillä ryyditetty lager-olut on suunniteltu täydelliseksi asennuskaljaksi, joka sopii erityisesti asennuksen jälkeiseen olotilaan. Veikeä yhdistelmä jälkiruokamaista pastry stoutia ja kepeän ketterää lageria – parasta molemmista maailmoista.

Suomi

4,66 €/0.33l

Alkon verkkokauppa

Domaine La Suffrene Bandol

Mehevä punaviini Provancesta!

Tummassa rubiininpunaisessa punaviinissä maistuu kypsää marjaisuutta ja kevyttä mausteisuutta. Loppu silauksen viinille antavat pehmeät ja pitkät tanniinit, sekä kevyt mausteisuus.

Ranska

19,78 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Leconfield Cabernet Sauvignon

Leconfield Cabernet Sauvignon

Hamiltonien perhe on viljellyt viiniä eteläisessä Australiassa jo vuodesta 1837 saakka. Vuonna 1974 kypsään 76 vuoden ikään ehtinyt enologi Sydeny Hamilton perusti Leconfieldin viinitilan Coonawarran viinialueelle ajatuksenaan tuottaa vanhoilla päivillään laadukasta, klassista australialaista Cabernet’a. Coonawarran terra rossa -maaperä kalkkikivisellä perustalla osoittautui oikeaksi valinnaksi, ja Leconfield on tänään Hamiltonien perheen lippulaivaviini.

Leconfield ilmentää rypälelajikettaan sekä Coonawarran terroiria, joka tuottaa rajoitetusta sadosta puhtaan tiukkarakenteista viiniä.  Viinin on annettu pehmetä ranskalaisissa tammitynnyreissä 18kk ajan. 43% tynnyreistä ovat uusia ja loput maksimissaan 3-vuotiaita.

Keskisyvä rubiinin punainen viini tuoksuu pontevan mustaherukkaiselle ja karhuvatukkaiselle, tyylikkäästi puuhiillokselle ja punaiselle paprikalle. Suussa kuiva ja täyteläinen viini on terhakkaan hapokas ja runsaan tanniininen, tiiviin marjainen ja hieman pippurinen. Maku säilyy suussa todella pitkään tanniinien kuivattaessa mukavasti ikeniä.  Varsin gastronominen pläjäys, joka on parhaimmillaan kunnon pihvin seurassa tai tartarin seurassa!

Viini on edelleen varsin nuori, mutta sillä on potentiaalia ikääntyä vielä pitkään tiiviin marjaisuutensa ja rakenteensa ansiosta.

Australia

19,98 €/0,75l

Alkon verkkokauppa

Zenato Bardolino

Zenato Bardolino hanapakkaus

Avoimessa ja herkullisessa tuoksussa on hapankirsikkaa, mansikkaa ja orvokkia. Maku on notkea, melko kevyt ja tasapainoisen raikas. Se toistaa tuoksun runsaan marjaisaa makumaailmaa ja jälkimaussa myös hieman paahteisia ja yrttisiä vivahteita.

Mikä Bardolino DOC on? Lue lisää Veneton nousevasta punaviinialueesta Bardolinosta!

Italia

39,90 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Erikoiserät heinäkuu 2021

Erikoiserät

Château Phelan Segur 2015

77,98 €/0.75l

84 pulloa

Alkon verkkokauppa

Château Talbot 2018

98,90 €/0.75l

60 pulloa

Alkon verkkokauppa

Legaris La Aguilera 2016

49,90 €/0.75l

60 pulloa/0.75l – Saatavilla 26.7.2021

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram