Heinäkuun uutuudet lensivät suoraan Ranskasta Alkon hyllylle! Piccolopullo sopii piknikille ja raikas roseeviini piristää kesäisenä lomapäivänä. Kurkkaa Viinipostin uutuusviinit alta!

Château d’Haurets Bordeaux Blanc piccolopullo

Château d’Haurets Bordeaux Blanc piccolopullo

1700-luvulla rakennettu Château d’Haurets sijaitsee Bordeaux’ssa ”kahden meren välissä” eli Entre deux mers’n -alueella. Simon ja Helen ostivat tilan vuonna 1983 paitsi kodikseen myös paikaksi, johon ystäviä ja sukulaisia on mukava kutsua. Ducourt’n perhe viljelee tilan 29,5 hehtaarin viinitarhoja nyt kolmannessa sukupolvessa.

Sauvignon Blanc, Muscadelle ja Semillon –rypäleiden kuoria ei siivilöity mehusta ennen viiniksi käyttämistä. Kuorikontaktissa sekä mehuun että myöhemmin viiniin uuttui runsaasti makua ja suutuntumaa. Viiniä kypsytettiin lämpökontrolloiduissa terästankeissa ennen suodattamistaan ja pullotustaan.

Vaalea sitruunankeltainen viini tuoksuu miedoille yrteille, herukanlehdille, sitruunalle, persikalle ja aavistuksen ananakselle. Suussa kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen makumaailma täydentyy miedolla voin aromilla. Suutuntuma on öljyinen ja lämmin. Mehukas bordeaux sopii runsaille kaloille, suolaisille piiraille ja kanalle – erityisesti kermakastikkeessa mietojen yrttilisukkeiden kera.

7,90 €/0.375l

Tilaa tästä

Château Roubine La Vie en Rose

Château Roubine La Vie en Rose

 Château Roubine on paitsi yksi Ranskan vanhimmista viinitiloista myös yksi niistä 23:sta, jotka vuonna 1955 ylennettiin Côtes des Provencen viinialueen ”Cru Classéeksi”. Linna tunnetaan 1300-luvulta lähtien, mutta sen viinien historia ulottuu vieläkin kauemmas: aikaan jolloin roomalaisten reitti kulki sen tarhojen halki.

Palkitun viinin rypäleet Grenache, Cincault ja Syrah on poimittu valikoiduilta palstoilta yön viileydessä. Murskaamisen jälkeen rypäleiden kuorten on annettu luovuttaa väriään mehuun muutaman tunnin, jonka jälkeen mehu on käytetty viiniksi lämpökontrolloiduissa terästankeissa.

 Vaalean lohenpunainen viini tuoksuu mehukkaan marjaisalta. Siitä voi aistia ruusunmarjaa, raparperia, omenaa, mansikkaa ja rucolaa. Suussa kuiva, ryhdikkään hapokas ja keskitäyteläinen kokonaisuus on maistuvan hedelmäinen, mutta tyylikkään gastronominen. Jälkimaussa vaihtelevat greippi, raparperi ja vastaleikattu ruoho. Tyylikäs roseeviini on loistava aperitiivi hyvin viilennettynä mutta erinomainen kumppani myös runsaille kaloille, kanalle, suolaisille kinkuille ja bouillabaisselle.

15,90 €/0.75l

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.