Helmikuu tuo Alkoihin kolme ranskalaista viiniä: upean sancerren piccolopullossa, kevään jälkiruokiin sopivan sauternes’n sekä varsin mutkattoman kuohuviinin, joka on yhtä kepeä kuin kevään ensimmäiset auringon säteet!

Pierre Olivier Prestige Organic Brut

Pierre Olivier Blanc de Blancs Organic Brut Prestige: lempeä ja mutkaton luomukuohuviini

Pierre Olivier Blanc de Blancs Organic Brut Prestige on lempeä ja mutkaton luomukuohuviini, joka ei kiristä hapokkuudella eikä hinnallaan. Suositellaan iloisiin hetkiin!

Ainoastaan valkoisista rypäleistä valmistettu luomukuohuviini on käynyt ensin perusviiniksi terästankeissa, jonka jälkeen kuplat ovat syntyneet painetta kestävissä terästankeissa. Kuohuviini on viimeistelty pehmeyttä tuovalla rypälesokerilisäyksellä, jota pullotettu viini sisältää 10 grammaa/litra.

Vaalea oljenkeltainen kuohuviini tuoksuu hieman pidättyväisesti syksyn omenoille, päärynöille, vaalealle hunajamelonille sekä persikan kivelle. Suussa kuivahko ja mousseltaan lempeä kuohuviini on vienon hedelmäinen ja maltillinen hapoiltaan. Kevyt kokonaisuus sopii seurusteluun tai piknikillä poksautettavaksi – etenkin pehmeiden (lue: ei hapokkaiden tai agressiivisten) kuplien ystäville!

LUOMU

Ranska

12,70 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

J. de Villebois Sancerre

J. de Villebois Sancerre 2019 – puolikas pullo sauvignonin eleganssia

Maailman eleganteimmat sauvignon blancit saadaan Sancerresta,  ”Sauvignon Blancin kuningaskunnasta” Loiren mutkassa Ranskan keskellä. Vaikka alueelta on miltei 500 kilometriä nykyiseen meren rantaan, on sen ainutlaatuinen maaperä muodostunut muinaisen meren ansiosta. Kalkki- ja piikivi ovat muinaisten eliöiden jäänteitä, joita Sancerren kukkulajono sisältää erityisen runsaasti. Alueen sauvignon blancit ovat erityisen hienostuneita ja mineraalipitoisia.

Keskivaalea sitruunanlihan keltainen viini tuoksu on hieman pidättyväinen mutta erittäin elegantti. Herukanlehti ja tomaatinlehti ovat miellyttäviä ja kypsästä sadosta kertoo persikka ja kypsytyksestä tyylikäs kuivattu omena. Suussa kuiva mutta pullean hedelmäinen: persikka ja kuivattu makea omena saavat ryhtiä runsaasta hapokkuudesta, ja keskitäyteläinen kokonaisuus on tiivis ja todella pitkä. Elegantti viini on todellinen tyyliesimerkki perinteikkään viinialueen huolellisesta viinin viljelystä ja valmistuksesta.

J. de Villebois on Loiren laaksoon ja sauvignon blanciin erikoistunut viinitalo, jolla on viinitarhoja niin Sancerressa, Tourainessa kuin Pouilly-Fuméssakin. Alun perin ranskasta lähtöisin oleva Villeboisin suvun jälkeläinen Joost de Willebois palasi Miguela vaimoineen juurilleen ja vuonna 2004 osti vanhan viinitilan, jolle ei suvun sisältä löytynyt jatkajaa. Pienen ystäväjoukon voimin he ovat sittemmin laajentaneet toimintaansa ja tuottavat nyt kokoelman elegantteja, perinteikkäitä Loiren alueiden sauvignoneja.

Ranska

13,97 €/0.375l

Saatavilla Alkosta helmikuussa 2021

Château Bastor Lamontagne Sauternes

Château Bastor Lamontagne Sauternes 2010 – historiallisen tilan nestemäistä kultaa

Château Bastor Lamontagnella on takanaan huomattava historia aina keskiajalta lähtien, jolloin se oli ensin Englannin kuninkaan ja myöhemmin Ranskan kuninkaan omistuksessa. Vuosisatojen aikana useat kuuluisat viinisuvut ovat viljelleet sen viinitarhoja ja valmistaneet himoittua makeaa viiniä, joka lumoaa hunajaisilla aromeillaan ja gastronomisella ryhdikkyydellään. Sauternes’n alueen salaisuus on botrytis-homeelle otollinen ilmasto, joka kurtistaa syksyllä osan rypäleistä tehden niistä erittäin makeita ja tiiviitä. Samalla kuitenkin alueen Semillonit ja Sauvignon Blancit säilyttävät runsaan happokkuutensa, joka mahdollistaa viinien erittäin pitkän ikääntymispotentiaalin.

Myös vuoden 2010 sauternes on vielä nuorukainen. 80% Semillon-rypäleitä ja 20% Sauvignon Blanc -rypäleitä sisältävä viini on hellän puristamisen jälkeen käytetty tammitynnyreissä, ja sakan laskeutumisen jälkeen viinien on annettu kypsyä 15kk ajan 80% vanhoissa, 20% uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä ennen pullotustaan.

Keskisyvä kullanvärinen viini tuoksuu tyypillisen sauternesin tapaan makeille ja ylikypsille hedelmille, appelsiinimarmeladille, ananakselle, hunajalle ja aavistuksen vaniljalle. Makea, keskitäyteläinen ja miellyttävän raikas viini täyttää aistit ja jättää suuhun hunajahedelmäisen kaiun.

Ranska

39,91 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Zenato-viinien etiketit uudistuvat kevään mittaan

Uudistuneiden etikettien inspiraationa ovat Valpolicellan sydämessä Sant’Ambrogiossa Garda-järven yläpuolella sijaitsevat rinnetarhat.

Zenato Pinot Grigio – 12,48 €/0.75l. Tilaa Alkosta

Zenato Soave Classico – 11,99 €/0.75l. Tilaa Alkosta

Zenato Rosso Veneto – 12,98 €/0.75l. (Huom! Uuden etiketin lisäksi nimi muuttunut.) Tilaa Alkosta

Zenato Valpolicella – 13,99 €/0.75l. Tilaa Alkosta

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram