Churchill Late Bottled Vintage 2005 – Suuren suosion vuoksi Alkon tilausvalikoimaan!

Churchill LBV voitti 5 tähteä Helsingin Sanomien Viikon Viini -palstalla tammikuussa 2019! Jouko Mykkänen kuvaili portviiniä seuraavasti: “Churchill’s LBV 2005 -viinissä parasta on kauniisti kaartuva aromimaailma: se alkaa mesimarjalla, jatkuu kuivatuilla hedelmillä ja loppumaussa aistii vielä pähkinääkin.

Suuren kysynnän vuoksi tämä herkku on nyt lisätty tilausvalikoimaan erikoiserän loputtua! Churchill LBV on saatavilla taas 7.2. Alkon tilausvalikoimasta.

Churchill LBV

Churchill Late Bottled Vintage 2005 – löytö, joka ei kellaria pelkää!

John Graham perusti vaimonsa sukunimeä kantavan portviinitalon vuonna 1981, toiveenaan jatkaa sukunsa pitkää perinnettä mutta samalla luoda jotain omaa ja persoonallista. Viinit valmistetaan mahdollisimman pitkälle luonnollisin menetelmin ja mahdollisimman pienellä brandin lisäyksellä.

Late Bottled Vintage Port on nauttinut tynnyrikypsytyksestä 4 vuotta ennen pullotustaan. Se suositellaan dekantoitavaksi avattaessa, mielellään 2 tuntia ennen nauttimista. Avattu pullo säilyy 10 päivän ajan viileässä, etenkin jos se suljetaan vakuumikorkilla.

Keskisyvän, reunoiltaan tiileen taittavan tumman rubiininpunaisen viinin tuoksu on runsas: sen tiivis hedelmä on edelleen varsin nuorekasta, mutta kuivatut hedelmät (kuten luumu ja mustikka), kahvi, toffee, yrtit sekä mausteet ovat aloittaneet hitaasti yltyvän tanssinsa. Suussa viini on makea, mutta rapsakat hapot ja varsin tuntuvat tanniinit ryhdistävät tiiviin kokonaisuuden nopeasti kuin sotilaan tervehdys. Konsentroitunut makumaailma vastaa tuoksun aromeja, ja pitkä jälkimaku lupaa upeaa ja pitkää ikää hienolle viinille!

32,90 €

Portugali

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram