Zenaton perhetilan ylistetty amarone on saapunut Alkoon nyt myös pikkupulloissa!

Muhkean amaronen ”salaisuus” on vuosituhansia vanha Valpolicellan alueen perinne, jossa rypäleterttujen annetaan kuivua tuulisen talven yli ennen niiden murskausta ja viiniksi käyttämistä. Ennen myyntiin laskua amaronea on myös kypsytettävä tammitynnyreissä vähintään 36 kuukautta.

Zenaton amaronet tulevat alkuperäiseltä Classico-alueelta, jossa rypäleet nauttivat ainutlaatuisesta kalkkikivisestä maaperästä sekä rinteiden positiosta aurinkoon ja viilentäviin tuuliin.

Intensiivisen tummanpuhuvan viinin tuoksu on runsaan aromikas. Kypsiä hedelmiä kuten luumua ja kirsikkaa seuraavat kypsytyksestä kertovat hillot sekä kuivatut hedelmät, makean lämpimät mausteet ja tumma suklaa. Suussa uhkea ja intensiivinen makumaailma on niin ikään monikerroksinen, runsasta hedelmäisyyttä tasapainottavat miellyttävä hapokkuus sekä kypsät tanniinit. Jälkimaku on aivan omaa luokkaansa – se on eläväinen ja erittäin pitkä.

Tiesitkö, että kuten monet muutkin suuret keksinnöt, myös amarone syntyi vahingon kautta? Jo roomalaisten aikana valmistettu makea recioto saattoi joskus tynnyrissä kypsyessään alkaa käydä uudelleen. Kuivaksi käynyttä ”pilaantunutta” reciotoa kuvailtiin sanalla ”amarone” – suuri ja katkera. Vasta 1950-luvulla makumieltymysten käännyttyä kuivien viinien suuntaan amaronea ryhdyttiin valmistamaan myös tarkoituksella.

Saatavilla Alkosta 19.2.

Lue täältä lisää Valpolicellan ja Zenaton viineistä!

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.