Talvi lähestyy jo loppuaan ja kevät kolkuttelee pian oven takana. Mukavan raikkaat ja ryhdikkäät viinit sopivat upeasti aurinkoisiin pakkaspäiviin. Olemme poimineet sinulle eri hintaluokista kolme testaamisen arvoista viiniä, jotka sopivat mainiosti kuukauden reseptin, keitettyjen sinisimpukoiden, kanssa. Valitse viini sinisimpukoille mielesi mukaan ylä-, keski- tai alahyllyltä.

Valdesil Godello Sobre Lías

Ylähylly

Valdesil Godello Sobre Lías

2014, 18,89

Valdesil Godello sobre Lías 2014 on lajikeviini täynnä persoonallisuutta. Se kannattaa napata ostoskoriin aikailematta, jos haluat laatua persoonallisella otteella.

Bodegas Valdesil on galicialainen viinitalo Valdeorrasin viinialueelta. Alueen maaperä on lähinnä liuskekiveä, mikä tuo viiniin runsasta mineraalisuutta. Viinitalon ensimmäiset Godello-köynnökset istutettiin jo vuonna 1885 muotisuku Pradan esi-isien toimesta. Viinin nimi Valdesil tulee espanjan kielen sanoista “Valle” ja “Sil”, jotka tarkoittavat laaksoa ja sen läpi virtaavaa jokea.

Maku on kuiva, hapokas, sitruksinen, kevyen raparperinen, mineraalinen sekä hennon mausteinen. Viiniä sävyttävät hedelmähapot sekä miellyttävä pehmeä hiivaisuus, mikä tuo viiniin luonnetta ja persoonallisuutta sekä runsautta suutuntumaan. Viiniä on kypsytetty hiivasakan päällä terästankeissa 4 kuukauden ajan, jonka ansiosta viinille syntyy persoonallinen voimakkuus sekä erinomainen ikääntymispotentiaali.

Viinin mineraalisuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus. Sen ansiosta viini viihtyy loistavasti kala- ja äyriäispäivällisillä. Valdesil Godello sobre Lías taipuu kumppaniksi erityisesti mietojen ja tyylikkäiden ruokien kanssa, kuten esimerkiksi simpukoiden, lohen ja kevyen yrttisten ruokien kanssa.

 

 

Tilaa tästä

Livon Friulano

Keskihylly

Livon Friulano

2014, 16,98e

Livon Friulano on tyylikäs ja ryhdikäs valkoviini Italian koillisosasta, Venetsian pohjoispuolelta Friulin alueelta. Kyseessä on suorastaan ihastuttava viini, joka on ehdottomasti jokaisen euron arvoinen.

Livon Friulanon maku on kuiva, keskitäyteläinen, raikkaan hapokas, hieman yrttinen sekä mantelinen. Sen pitkä jälkimaku on tyylikkään päärynäinen ja mineraalinen. Vaikka viinin väri on suorastaan kalpea, on se silti runsas ja ryhdikäs. Lisäksi eloisat hapot tuovat suutuntumaan mukavasti eloa.

Livon Friulano on ruoan suhteen monikäyttöinen viini ja sille voi huoletta parittaa monenlaisia kala- ja äyriäisruokia tai miksei vaikka leikkeleitä italialaiseen tapaan. Suosittelemme sinua kokeilemaan viiniä erityisesti sinisimpukoiden kanssa, koska silloin viinin hapokkuus ja aromit pääsevät ansaitsemaansa loistoon.

 

Tilaa tästä

Viña Maipo Sauvignon Blanc

Alahylly

Viña Maipo Sauvignon Blanc

2015, 26,90

Koska välillä on mukava kutsua isompi porukka koolle, otetaan helmikuun viinisuositukseen mukaan myös raikas laatikkoviini, josta riittää jaettavaksi useammallekin. Tämä uuden maailman tuotos on erinomainen matalankynnyksen viini seurusteluun tai ruoan kaveriksi. Kyseessä on erittäin maistuva viini, joten älä anna hinnan hämätä.

Viña Maipon viinitalo perustettiin vuonna 1948 Chilen Maipo-laaksoon, joka on yksi Chilen alkuperäisiä viinintuotantoalueita. Kyseinen viinitalo on niittänyt kansainvälistä mainetta tasaisen laadun ja modernin maun omaavien edullisten viinien sekä myös kriitikkojen ylistämien laatuviinien myötä.

Viña Maipo Sauvignon Blancin maku on kuiva, hapokas, hedelmäinen, karviaismainen ja sitruksinen. Raikkautensa ansiosta viini sopii erinomaisesti seurusteluun, mutta taipuu erinomaisesti myös ruoan kaveriksi muun muassa kevyille kala- ja äyriäisruoille, salaateille sekä kanalle. Kaiken lisäksi tämä kyseinen viini on syytä painaa muistiin, kun on tarvetta monipuoliselle viinille noutopöytään.

 

 

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.