Huhtikuussa Viinipostilta saapuu roppakaupalla uutuuksia niin Alkon valikoimiin kuin ruokakaupan hyllyille:

Suomen suosituin saksalainen nyt myös viinipussissa

Kyrö Distillery Companyn uudet long drinkit

Kyrö Apple Gin & Juice kuplajuoma vappuun

Appelsiininmakuinen aperitivo

Edullinen samppanjauutuus

Alkoholittomat kuohuviinit

Ja paljon muuta!

Kyrö Blueberry Long Drink

Kyrö Blueberry Long Drink

Tämä raikas ja metsäisen lempeä juoma sopii suomalaiseen suuhun. Mustikka on saanut kaverin toisesta aidosta luonnonmausta, kanervasta. Kummatkin kuuluvat samaan kasviheimoon ja tukevat maultaan toisiaan.

Kyrö Longkyröissä on kiinnitetty huomiota sokerin määrään (sitä käytetään vain juuri niin vähän kuin on tarve) ja laadukkaisiin, suomalaisille tuttuihin ainesosiin.

Nautitaan hyvin jäähdytettynä ja hyvässä seurassa!

Suomi

2,99 €/0.33l (tölkki)

Saatavilla hyvin varustelluista ruokakaupoista

Kyrö Ginger Long Drink

Kyrö Ginger Long Drink

Tämä raikkaan kipakka juoma sopii nautittavaksi säällä kuin säällä. Kyrön kotimainen gini sekoittuu tasapainoisesti mausteisen inkiväärin ja hennon mintun sekä sitruksen kanssa. Siemaile hyvin jäähdytettynä.

Kyrön Longkyröissä on kiinnitetty huomiota sokerin määrään ja laadukkaisiin ainesosiin.

Suomi

2,99 €/0.33l (tölkki)

Saatavilla hyvin varustelluista ruokakaupoista

Montrose Rosé

Tyypillinen etelä-ranskalainen täysin kuiva, mutta hedelmäinen rosee, joka ihastuttaa raikkaudellaan. Costen perheen 9. sukupolvi viljelee tilaansa kestävän kehityksen periaattein. Tarhoja ympäröivät sadat hedelmäpuut, köynnöksiä ravitaan kompostilla ja hyötykasveilla, tuotannon jäljelle jäävät päästöt kompensoidaan.

Ranska

12,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Tons de Duorum Rosé

Ihastuttava roseeviini seurusteluun, salaateille tai aasialaiselle ruoalle Portugalin Dourosta. Aromimaailmaa hallitsevat punaiset marjat ja suussa viini tarjoilee tasapainoista, hapokasta ja pitkää makumaailmaa.

Portugali

14,68 €/0.75l

Saatavilla Alkosta 8.4.2021

Kyrö Apple Gin & Juice 8 %

Kyrö Apple Gin & Juice 8 %

Tämä lempeän pirskahteleva kuohujuoma sopii vappujuhliin säällä kuin säällä. Kyrön samettista tammitynnyrissä kypsytettyä Kyrö Dark -giniä ja suodattamatonta omenamehua — muuta ei tarvita! Siemaile koleana.

Suomi

14,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Harveys Orange Aperitivo

Tällaista Aperitivoa ette ole vielä tavanneet! Appelsiininmakuinen Harvey’s Orange Aperitivo on tämän kesän spritzjuomista se halutuin: ei niin makea, raikkaan appelsiininen, yrttinen sekä sherryvivahteinen. Vinkkaa asiakasta valmistamaan kesän helpoin kolmen raaka-aineen spritz: Harvey’s Orange Aperitivoa + soodavettä + koristeeksi appelsiiniviipale!

Espanja

16,91 €/0.75l

Saatavilla Alkosta 26.4.2021

Château Saint-Sernin Malbec de Calcaire 2016

Château Saint-Sernin Malbec de Calcaire 2016

Anne Swartvagher ja Heifara Cavalié viljelevät vanhaa 40 hehtaarin viinitilaa Cahorsissa, Malbecin synnyinsijoilla. Ensimmäiset todisteet viininviljelystä tilalla yltävät vuoteet 1619. Vuonna 1965 puikkoihin astuneet Annen vanhemmat olivat ensimmäiset AC Cahors -viinin tuottajat silloisella 30 hehtaarillaan. Perhetilalla keskitytään perinteiseen käsityöhön ja laatuviineihin, jotka ilmaisevat terroiriaan. Heillä on myös HVE (High Environmental Value) -sertifikaatti erityisen ympäristöystävällisestä toiminnastaan.

Malbec (90%) ja  Merlot (10%) -köynnöksiä hoidetaan käsityöllä, ja sadon tiiviydestä huolehditaan rajoittamalla sen määrää mm. vihreän sadonkorjuun avulla (poistamalla osa nupuista ennen niiden kasvua). Hellän murskauksen jälkeen mäskin annetaan maseroitua 24h ajan ennen käyttämistään lämpökontrolloiduissa terästankeissa päälle pumpaten. Käymisprosessin jälkeen viinin annetaan edelleen kehittyä kuorisakkansa kanssa korostaen väri- sekä aromikylläisyyttä, mutta myös sallien hieman happikontaktia, joka monipuolistaa aromeja sekä valmistaa viiniä pitkäänkin pullokypsytykseen. Sekoituksen jälkeen viinit ovat kypsyneet vielä ranskalaisissa tammitynnyreissä vähintään 8kk ajan.

Syvän rubiinin värinen viini tuoksuu rehevästi tummille marjoille kuten luumulle, karhunvatukalle ja tummalle kirsikalle. Marjaisuutta ryydittää mustapippurimainen mausteisuus ja aavistus tuhkaa sekä kuivattua mustikkaa. Suussa kuiva, täyteläinen ja erittäin runsaan mausteisen marjainen kokonaisuus on varsin gastronominen ryhdikkään hapokkuutensa ja runsaiden mutta kypsyneiden tanniiniensa ansiosta. Maku säilyy suussa pitkään toivoen seurakseen laadukasta paistia tai tuhtia tomaattikasvispataa.

Ranska

17,01 €/0.75l

Saatavilla Alkosta 26.4.2021

Black Tower Rosé viinipussi

Black Tower Rosé viinipussi

Suomen suosituimman saksalaisen viiniperheen Black Towerin uusin tulokas saapuu Suomeen viinipussissa! Tämä upean raikas, kuiva ja veden kielelle nostattava roseeviini on eloisa keväinen tuulahdus: hentoa eksoottista hedelmäisyyttä sekä marjaisuuttaa vadelmien ja mansikoiden muodossa. Roseeviini pariutuu kauniisti kevyiden kanaruokien, merenelävien ja pastojen kanssa.

Saksa

19,89 €/1.5l

Saatavilla Alkosta 26.4.2021

Robert de Pampignac Champagne Brut

Robert de Pampignac Champagne Brut 0,75l  & 0,375l   

Elegantin samppanjan raikkaus sopii niin pieneen juhlistukseen kuin aterian kumppaniksi. Pampignac tarjoilee kuplat sopuhintaan niin puolikkaassa kuin normaalissakin pullossa! Vaalean sitruunan värinen kuohuviini on tuoksultaan hieman salaperäinen: siitä voi aistia vihreää omenaa, limea, kivistä mineraalisuutta ja vienoa vaaleaa hedelmäisyyttä. Suussa kuiva, raikas ja keveän elegantti, mousseltaan pirteä ja gastronomisen hapokas. Jälkimaku paljastaa vaalean hedelmäisyyden ja sitruksisuuden seassa hieman hiivaleipää ja kokonaisuus päättyy suuta supistavaan mineraalisuuteen.

Ranska

26,02 €/0.75l

14,98 €/0.375l

Saatavilla Alkosta 8.4.2021

Neleman Wine in Books Organic Red 2020

Neleman Wine in Books Organic Red 2020

Luomu, vegaani ja hiilineutraali viini. Espanjalainen viini, joka on valmistettu Monastrell- ja Cabernet Sauvignon-viinirypäleistä. Voittanut palkinnon “Design in Food Culture” kisassa.

Espanja

32,99 €/3 l

Alkon verkkokauppa

Nozeco

Nozeco

Kun yhä useampi itsestään huolehtiva viinien ystävä vähentää alkoholin kulutustaan, Angelo Taurini vastaa kysyntään proseccomaisen kepeällä kuohuviinillä, josta on alkoholi poistettu käänteisosmoosin avulla. Modernin vakuumitislauksen avulla viiniin luontaisesti syntyneet aromit on otettu talteen ja lisätty takaisin valmiiseen alkoholittomaan juomaan. Tuloksena on iloisesti kupliva matalakalorinen ihanuus!

Keskisyvän sitruunan värisen juoman tuoksu on runsas ja kesäinen: siitä voi aistia prosecollekin tyypillisiä päärynän ja valkoisten kukkien sekä keltaisen rusinan aromeja. Suussa Nozeco on puolikuiva, raikas, pirteästi kupliva, kevyt ja mansikkaisen hedelmäinen. Loppumaku jättää kielen päälle lempeästi aavistuksen viinirypäleiden luonnollista sokeria. Viilennä hyvin ja nauti iloisista kuplista huoletta!

Nozeco Rosé

Nozeco Rosé 

Nozeco Rosé da Angelo Taurini on tyylikäs valinta, jos arvostat kepeitä roseekuplia muttet alkoholia. Tästä alun perin aidosta viinistä on poistettu alkoholi unohtamatta viinillistä makua. Modernin alipainetislauksen avulla viiniin luontaisesti syntyneet aromit on otettu talteen ja lisätty takaisin valmiiseen alkoholittomaan juomaan. Tuloksena on iloisesti kupliva matalakalorinen ihanuus, jota voi nauttia huoletta ilman alkoholin vaikutusta!

Keskisyvä ruusunmarjojen värinen kuohujuoma tuoksuu runsaan mansikkaiselta, päärynöiltä, vadelmilta ja ruusun terälehdiltä. Suussa kokonaisuus on puolikuiva, raikas ja reippaasti kuohahtava. Tummien rypäleiden mukanaan tuoma ryhdikkyys maistuu ja tuntuu keskitäyteläisessä kokonaisuudessa, mutta jälkifiilis on alkoholittomuuden vuoksi kevyt ja mansikkainen.

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram