Ah ihanat uutuusviinit kevääseen!

Viinipostilla on tulossa paljon uutuuksia Alkoihin huhtikuun aikana! Nappaa näistä kuohuvat vappuun ja valmistujaisiin ja nauti viinejä pitkinä valoisina kevätiltoina. Uutuuksissa myös useampi olut, mutta ei tässä vielä kaikki – Viiniposti tuo ensimmäisen sangriansa Alkoihin! Nappaa näistä herkut kevään ja kesän juhliisi

Kendermanns Grauburgunder sopii niin kalalle kuin kasviruoille

Kendermanns Grauburgunder hanapakkaus

Kendermanns on suosittu saksalainen viinimerkki, joka tarjoaa laadukkaita nykyaikaisia viinejä hyvässä hinta-laatusuhteessa. Grauburgunder –rypälelajike on synonyymi Pinot Grigiolle ja Pinot Gris’lle, jotka italialaisten ja ranskalaisten serkkujen tapaan ilmentävät perheen piirteitä mutta myös omaa kasvuympäristöään. Pfalz on yksi Saksan laatuviinialueista. Se sijaitsee Rein-joen ja Haardtin matalan vuorijonon välissä ja tarjoaa rypäleille aurinkoisen ja suhteellisen kuivan kasvuympäristön. Siellä valmistetut grauburgunderit ovat kevyen raikkaita ja heleän hedelmäisiä.

Vaalean vihertävänkeltainen viini tuoksuu vienon kukkaiselle, vaaleille hedelmille kuten päärynälle ja hunajamelonille sekä aavistuksen manteliselle. Suussa kuiva, keveän kukkainen ja tuoreen hedelmäinen. Maussa toistuvat tuoksun aromit, runsas hapokkuus raikastaa tuoretta hedelmäisyyttä entisestään ja loppumaussa häivähtää mineraalisuus ja persikan kivi.

Viini on oivallinen kevyt seurusteluviini, mutta sopii hyvin keveille kasvis- ja kalaruoille kestäen myös hieman mausteisuutta. Pakkauskoko on oivallinen monikäyttöiselle viinille, joka sopii vaikkapa keväiseen tarjoilupöytään suurellekin joukolle, ja säilyy suljentatyyppinsä ansiosta useita viikkoja.

36,69 €/0.75l

Tilaa tästä

Birds of Paradise Riesling Organic

Birds of Paradise Organic Riesling

Emiliana on Chilen johtava orgaanisten ja biodymaamisten viinien tuottaja, jonka periaatteisiin kuuluvat luonnon kunnioittaminen, sekä viinikasvin hyvinvoinnin myötä parempi viini. Birds of Paradise punaviini sai parin uutuus Rieslingistä, joka paratiisin lintujen tapaan on villi, kaunis ja salaperäinen.

Birds of Paradise Organic Riesling viinin rypäleet kasvavat Chilen eteläisimmällä viinialueella Bio Bio Valleyssa, joka on varsin lyhyessä ajassa noussut viinimaailman arvoalueiden listalle. Viileä, tuulinen ja suhteellisen sateinen alue mahdollistaa pitkän kasvukauden ja tuottaa raikkaita ja runsaan aromaattisia viinejä.

Vaalean sitruunankeltaisen viinin tuoksussa yhdistyvät hapokkaat ja aromaattiset hedelmät. Siinä voi aistia sitruunaa, greippiä, vihreää omenaa, kvinoaa ja litsiluumua. Suussa miellyttävän hedelmäistä tuntumaa tasapainottavat ryhdikkäät hapot, ja makumaailma täydentyy hennolla valkopippurisuudella. Kokonaisuus on pyöreydessään varsin helposti nautittava sellaisenaan, mutta sopii erinomaisesti myös esimerkiksi savustetuille kaloille ja hieman mausteisille aasialaisille ruoille. Tämä viini sopii myös vegaaneille.

12,48 €/0.75l

Tilaa tästä

Blanc Pescador

Blanc Pescador on yksi Espanjan myydyimmistä ja tunnetuimmista viinimerkeistä. Kalastajien mukaan nimetty tuotemerkki tukee kalastajien työtä keräämällä varoja merenpuhdistustyöhön ja uhattujen lajien suojelemiseen.

Viini on valmistettu cavan lajikkeista: Macabeosta, Xarel.losta ja Parelladasta, ja kuplat ovat syntyneet luonnollisen käymisen myötä. Viinin paine on kuitenkin paljon kuohuviiniä matalampi, ja siksi se virallisesti luokitellaan valkoviiniksi. Espanjassa pirskahtelevia viinejä kutsutaan nimellä vinos de aguja.

Kevyesti pirskahteleva, lähes kuiva ja keskihapokas viini tuoksuu viettelevästi päärynälle, hunajamelonille ja sitrushedelmille. Kevyt ja lempeä viini sopii keväästä nauttimiseen ja kulkee helposti myös mukana suljettavan kierrekorkkinsa ansiosta. Erinomainen myös mausteisten, jopa tulisten eväiden kanssa!

8,39 €/0.75l

Tilaa tästä

Duval-Leroy Rosé Champagne Brut 0,375 l

Palkitun perheomisteisen samppanjatalon laaturosee on nyt piccolopullossa! Kahden vahvan naisen, Carol Duval-Leroyn ja hänen kellarimestarinsa Sandrine Logette-Jardinin taidokkaan työn tuloksena syntynyt roseesamppanja sopii niin aperitiiviksi, juhlamaljaksi, napostelualkuruokien kuin tuhtienkin merellisten ruokien kumppaniksi. Myös yrttiset kanaruoat nauttivat runsaanmakuisesta roseesamppanjasta.

Keskisyvän ruusunmarjanpunaisen viinin tuoksu on herkkä ja hieman salaperäinen. Mansikkaa, vesimelonia, veriappelsiinia ja ruusunmarjaa säestävät marsipaani ja mansikkaleivos. Suussa kuiva, runsaan hapokas ja tiiviin makuinen viini jatkaa tuoksun linjoilla. Mousse on runsas ja suuntäyttävä, jälkimaku mineraalinen, ruusunmarjainen ja pitkä.

85% Chardonnayta ja 15% Pinot Noiria sisältävä viini saa värinsä punaviiniksi valmistetusta pinot noirista. Kaikki viinit on käytetty erikseen lämpökontrolloiduissa terästankeissa, jonka jälkeen Sandrinen tarkan maistelun perusteella valitut viinit on sekoitettu ja pullotettu. Pullo- eli kuplakäymisen jälkeen viini on saanut levätä hiivasakan päällä vähintään 15kk ennen uudelleen korkitusta.

Saatavilla Alkosta 19.4.

Annicchiarico Feudo di Castelmozzo Greco di Tufo

Napolista 70km itään sijaitseva Annicchiarico on viinitila, joka pitkään kasvatettuaan viinirypäleitä muille tuottajille valmisti oman ensimmäisen greco di tufonsa vuonna 2014. Jo ensimmäisestä vuosikerrasta lähtien he alkoivat kahmia palkintoja erinomaisilla luonteikkailla viineillään, jotka nauttivat vulkaanisen maaperän mahdollisimman luonnonmukaisesta hoidosta. Santa Paolinan kylän läheisyydessä, 400-600m merenpinnan yläpuolella pieniä palstoja ympäröivät oliivi- ja akasiapuut, narsissit, kastanja- kirsikka- ja luumupuut, orapihlaja, salvia ja minttu.

Viini on saanut nimensä Castelmozzon linnoituksen mukaan, joka keskiajalla suojeli alueen kyliä. Paikallinen ylpeys Greco di Tufo –rypälelajike on tuotu Italiaan Kreikasta jo ennen ajanlaskun alkua ja sopeutunut alueelle niin hyvin, että on saanut oman DOCG-luokituksensa. Rypäleet poimitaan käsin ja käytetään hellän puristuksen jälkeen lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Viiniä kypsytetään 5kk ajan sakkaa sekoittaen, ja pulloissa vielä 3kk ajan ennen myyntiin laskua. Parhaimmillaan viini 1-3 vuoden iässä sadonkorjuusta laskien.

Keskivaalean oljenkeltainen viini tuoksuu runsaan auringon kypsyttämille hedelmille kuten persikalle, aprikoosille ja ananakselle sekä aavistuksen jugurttiselle. Suussa kuiva, keskihapokas ja tammittamattomaksi viiniksi varsin täyteläinen. Maussa toistuvat tuoksun aromit, ja jälkimaussa häivähtää pieni yrttisyys. Runsas kokonaisuus, kuin tehty rasvaisille kaloille ja kasviksille juustogratiinissa!

Saatavilla Alkosta 23.4.

Caulier Gluten Free Blonde

Caulier on gluteeniton ja kevyt olut, joka sisältää 30% vähemmän kaloreita vastaaviin tuotteisiin verrattuna!

Olutmerkin historialliset juuret aina vuoteen 1842 saakka. Caulier vaalii vanhaa belgialaista perinnettä, jossa olut pantiin paikallisesti pienissä erissä käyttäen ainoastaan luonnollisia aineisosia. Lopputulos on vähemmän makea, mutta maukkaampi nykyisiin teollisiin oluisiin verrattuna.

Caulier on vähähiilihydraattinen craft-olut. Se ei sisällä jäännössokereita tai makeutusaineita, kuten ei myöskään väri- tai säilöntäaineita. Varsin kevyeksi olueksi sen maku on kuitenkin yllättävän luonteikas.

Väriltään oljenruskea olut tuoksuu runsaan hedelmäiselle tarjoillen sitruunaa, omenaa ja mandariiinia. Suussa kuiva, kevyt ja raikas, maukas hedelmä jatkaa tuoksun linjoilla. Kepeä, laadukas kokonaisuus!

Saatavilla Alkosta 19.4.

Pulpoloco Sangria

Pulpo Loco Sangria

Kevät, aurinko, ystävät ja Sangria…

Alkoon saapuva Sangriauutuus yhdistää espanjaisen punaviinin, auringon alla kypsyneet hedelmät ja ripauksen kanelia pakkauksessa, joka on paitsi ekologinen ja kevyesti kuljetettava, myös suoraan juotavissa!

Kevyt viinijuoma sisältää 5,5% alkoholia ja sopii 2,5dl:n koossa erinomaisesti kevään ja kesän ulkojuhliin. Tarkoin varjeltu resepti on juuri oikealla tavalla hedelmäinen mutta raikas ja vie ajatukset aurinkoon vaikka ulkona olisikin vielä lunta…

Kartonkipakkaus on valmistettu käyttäen kierrätysmateriaaleja ja FSC-sertifioitua paperia, se ei hajoa pudotessaankaan eikä alumiinitölkkien tai lasipullojen tapaan vaadi kuljetusta takaisin kauppaan.

Ei muuta kuin salud!

Saatavilla Alkosta 19.4.

Brunehaut Blanche Organic Gluten Free

Brunehaut on erikoistunut luonnonmukaisiin ja gluteenittomiin oluisiin. Paitsi, että he kasvattavat itse oman luonnonmukaisen ohransa, he ovat kehittäneet luonnollisen ja täysin uniikin menetelmän poistaa gluteeni oluesta panemisen yhteydessä.  Oluet ovat voittaneet useita kansainvälisiä palkintoja, ja niitä myydään 25 maassa.

Brunehautin panimolla on pitkät perinteet, jotka juontavat aina 1890-luvulle.  Allardin perhe perusti Guigniesiin silloisen St. Josephin nimellä tunnetun panimon, joka tuli alueellaan tunnetuksi La Druide ja Brunehaut 8 –olutmerkeistään. Vuonna 1991 panimo siirtyi moderneihin tiloihin säilyttäen silti traditionaaliset metodinsa luonnollisine käymisprosesseineen, joista jälkimmäinen tapahtuu pulloissa.

Vaaleanruskea olut tuoksuu kepeän ohraiselle, mandariinille ja sitruunalle. Suussa kuiva, kevyt, sitruunaisen raikas, omenainen ja keveän maltainen. Lopuksi maku terävöityy humalan miellyttävästä jälkimausta.

3,20 €/0.33l

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.