Kirja ja viini: pettämätön pari

Mikä kruunaisi oman kirjanlukuhetken paremmin kuin lasillinen viiniä? Ei luultavasti mikään!

Kirja on uskollinen ystävä, jonka seurassa lasillinen hyvää viiniä maistuu aina. Kerättiin Viinipostilaisten kanssa kolme tämän hetken puhutuinta kirjaa yhteen ja valitsimme niille kelpo ystävät.

Minkä näistä kirjoista sinä lukisit?

Tekeekö mieli inspiroitua? Kurkkaa tänne!

Generación 76 Organic Tempranillo

Naiset joita ajattelen öisin & Generación 76 Organic Tempranillo

Naiset joita ajattelen öisinMia Kankimäen kirja Naiset joita ajattelen öisin kertoo kymmenestä historiallisesta naisesta, joita kirjailija pitää esikuvinaan. Kankimäki etsi naisia, jotka elivät toisin, valtavirrasta poiketen. Tämän jälkeen hän pakkasi reppunsa, matkusti näiden naisten kotimaihin ja uppoutui yhä enemmän heidän tarinoihinsa. (Kanerva 2018.)

Tämä kirja vaatii kumppanikseen modernin, rajoja rikkovan viinin: Generación 76 Organic Tempranillon.  Tämä vegaaneillekin sopiva luomupunaviini on kotoisin Espanjasta. Generación 76 viittaa nyt vastuussa olevan perheen sukupolveen, joka mielellään ”rikkoo rajoja”. Täyteläinen, paahteinen, hapankirsikkainen hennon mausteinen kumppani lukuhetkeesi.

Espanja

13,49 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Katso kirjan saatavuus Adlibriksestä

Hahn Pinot Noir

Pieni Elämä & Hahn Pinot Noir

Pieni elämäJääkiekon MM-kisojen aikana Suomen maalivahdin Kevin Lankisen myötä tunnetuksi noussut kirja on pakko lukea tänä kesänä – jos sen onnistuu itselleen nappaamaan! Hanya Yanagihara on yhdysvaltalainen kirjailija, jonka Pieni Elämä -kirjaa kuvaillaan seuraavasti: ”Romaani, joka kuohutti Amerikkaa. Ällistyttävä, järkyttävä ja liikuttava kuvaus ystävyydestä, tummasävyinen tutkielma muistin tyranniasta ja inhimillisen sietokyvyn rajoista.” (Adlibris)

Pariksi valikoitui luonnollisesti jenkkiviini Kaliforniasta – Hanya Yanagiharan kotiosavaltioista. Hahn Pinot Noir on täyteläinen, silkkinen ja punaisia marjoja tulvillaan. Viinilehti on antanut tälle herkulle 4 tähteä ja kuvailee sitä ”harmoniseksi ja laadultaan erinomaiseksi” sekä ”lämminhenkiseksi ja hillomaisen paahteiseksi”. Kuulostaa melko täydelliseltä meditaatioviiniltä eikö vain?

Yhdysvallat

18,69 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Katso kirjan saatavuus Adlibriksestä

Livon Friulano

Elena Ferranten kirjat & Livon Friulano

Elena FerranteElena Ferrante on mysteeri itsessään. Italian yksi puhutuin kirjailija pitää henkilöllisyytensä visusti salattuna ja edes kirja-alalla ei tiedetä, kuka hän on. (Petäjä 2015.) Toisin on hänen kirjojensa laita. Elena Ferrante nousi menestykseen Napoli-tetralogillaan. Napoli-sarja kertoo kahden naisen elinikäisestä ystävyydestä. Se on maailmanmenestys ja universaali klassikko. (Adlibris) Neljän kirjan kokonaisuus on kuohuttanut kirja-alaa jo vuodesta 2011 ja Ferrantea pidetäänkin tällä hetkellä yhtenä maailman suosituimmista kirjailijoista (Koppinen 2016).

Näiden kirjojen pariksi valitsimme kirjailijan italialaisten juurien vuoksi Livon Friulanon. Laadukas ja elegantti Koillis-Italian klassikko on tyylikäs ja ryhdikäs valkoviini sopien etenkin kaloille sekä vaaleille lihoille.

Italia

13,99 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Katso kirjasarjan saatavuus Adlibriksestä

Lähteet:

Kanerva, A. 2018. Esikuvallisten naisten jäljillä. HS.fi. 7.10.2018. Viitattu 10.7.2019

Petäjä, J. 2015. Italialaisen menestyskirjailijan Elena Ferranten oikea nimi on pysynyt salaisuutena jo kahdenkymmenen vuoden ajan. HS.fi. 28.5.2015. Viitattu 10.7.2019

Koppinen, M. 2016. Kirjailija Elena Ferranten henkilöllisyys paljastuu. HS.fi. 4.10.2016. Viitattu 10.7.2019

Adlibris. Pieni Elämä. Viitattu 10.7.2019. https://www.adlibris.com/fi/kirja/pieni-elama-9789520402556?campaignId=9ab58639-e2c6-46ff-af18-cc7ad29abd4b

Adlibris. Elena Ferrante Napoli-sarja. Viitattu 10.7.2019. https://www.adlibris.com/fi/haku?q=elena+ferrante+napoli-sarja

Kuvat:

Adlibris https://www.adlibris.com 

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram