Mikä kruunaisi oman kirjanlukuhetken paremmin kuin lasillinen viiniä? Ei luultavasti mikään!

Kirja on uskollinen ystävä, jonka seurassa lasillinen hyvää viiniä maistuu aina. Kerättiin Viinipostilaisten kanssa kolme tämän hetken puhutuinta kirjaa yhteen ja valitsimme niille kelpo ystävät.

Minkä näistä kirjoista sinä lukisit?

Tekeekö mieli inspiroitua? Kurkkaa tänne!

Generación 76 Organic Tempranillo

Naiset joita ajattelen öisin & Generación 76 Organic Tempranillo

Naiset joita ajattelen öisinMia Kankimäen kirja Naiset joita ajattelen öisin kertoo kymmenestä historiallisesta naisesta, joita kirjailija pitää esikuvinaan. Kankimäki etsi naisia, jotka elivät toisin, valtavirrasta poiketen. Tämän jälkeen hän pakkasi reppunsa, matkusti näiden naisten kotimaihin ja uppoutui yhä enemmän heidän tarinoihinsa. (Kanerva 2018.)

Tämä kirja vaatii kumppanikseen modernin, rajoja rikkovan viinin: Generación 76 Organic Tempranillon.  Tämä vegaaneillekin sopiva luomupunaviini on kotoisin Espanjasta. Generación 76 viittaa nyt vastuussa olevan perheen sukupolveen, joka mielellään ”rikkoo rajoja”. Täyteläinen, paahteinen, hapankirsikkainen hennon mausteinen kumppani lukuhetkeesi.

13,49 €/0.75l

Espanja

Alkon verkkokauppa

Katso kirjan saatavuus Adlibriksestä

Pieni Elämä & Hahn Pinot Noir

Pieni elämäJääkiekon MM-kisojen aikana Suomen maalivahdin Kevin Lankisen myötä tunnetuksi noussut kirja on pakko lukea tänä kesänä – jos sen onnistuu itselleen nappaamaan! Hanya Yanagihara on yhdysvaltalainen kirjailija, jonka Pieni Elämä -kirjaa kuvaillaan seuraavasti: ”Romaani, joka kuohutti Amerikkaa. Ällistyttävä, järkyttävä ja liikuttava kuvaus ystävyydestä, tummasävyinen tutkielma muistin tyranniasta ja inhimillisen sietokyvyn rajoista.” (Adlibris)

Pariksi valikoitui luonnollisesti jenkkiviini Kaliforniasta – Hanya Yanagiharan kotiosavaltioista. Hahn Pinot Noir on täyteläinen, silkkinen ja punaisia marjoja tulvillaan. Viinilehti on antanut tälle herkulle 4 tähteä ja kuvailee sitä ”harmoniseksi ja laadultaan erinomaiseksi” sekä ”lämminhenkiseksi ja hillomaisen paahteiseksi”. Kuulostaa melko täydelliseltä meditaatioviiniltä eikö vain?

18,71 €/0.75l

Yhdysvallat

Alkon verkkokauppa

Katso kirjan saatavuus Adlibriksestä

Livio Felluga Sharis

Elena Ferranten kirjat & Livio Felluga Sharis

Elena FerranteElena Ferrante on mysteeri itsessään. Italian yksi puhutuin kirjailija pitää henkilöllisyytensä visusti salattuna ja edes kirja-alalla ei tiedetä, kuka hän on. (Petäjä 2015.) Toisin on hänen kirjojensa laita. Elena Ferrante nousi menestykseen Napoli-tetralogillaan. Napoli-sarja kertoo kahden naisen elinikäisestä ystävyydestä. Se on maailmanmenestys ja universaali klassikko. (Adlibris) Neljän kirjan kokonaisuus on kuohuttanut kirja-alaa jo vuodesta 2011 ja Ferrantea pidetäänkin tällä hetkellä yhtenä maailman suosituimmista kirjailijoista (Koppinen 2016).

Näiden kirjojen pariksi valitsimme kirjailijan italialaisten juurien vuoksi Livio Felluga Shariksen. Tämä Italian Friulista kotoisin oleva pehmeän kepeä valkoviini kruunaa lukuhetkesi. Se on yhdistelmä Friulin omaa lajiketta Ribolla Giallaa sekä Chardonnaytä. Chardonnay tuo blendiin hedelmäisyyttä, kun taas Ribolla Gialla antaa sille rakennetta. Intensiivisen ja kukkean viinin maku on runsas ja eloisa.

22,90 €/0.75l

Italia

Alkon verkkokauppa

Katso kirjasarjan saatavuus Adlibriksestä

Lähteet:

Kanerva, A. 2018. Esikuvallisten naisten jäljillä. HS.fi. 7.10.2018. Viitattu 10.7.2019

Petäjä, J. 2015. Italialaisen menestyskirjailijan Elena Ferranten oikea nimi on pysynyt salaisuutena jo kahdenkymmenen vuoden ajan. HS.fi. 28.5.2015. Viitattu 10.7.2019

Koppinen, M. 2016. Kirjailija Elena Ferranten henkilöllisyys paljastuu. HS.fi. 4.10.2016. Viitattu 10.7.2019

Adlibris. Pieni Elämä. Viitattu 10.7.2019. https://www.adlibris.com/fi/kirja/pieni-elama-9789520402556?campaignId=9ab58639-e2c6-46ff-af18-cc7ad29abd4b

Adlibris. Elena Ferrante Napoli-sarja. Viitattu 10.7.2019. https://www.adlibris.com/fi/haku?q=elena+ferrante+napoli-sarja

Kuvat:

Adlibris https://www.adlibris.com 

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram