Suomen itsenäisyyttä kannattaa juhlistaa tyylikkäässä seurassa. Olemme valinneet sinulle kippistelyyn kaksi erinomaista kuohuvaa eri hintaluokista. Valitse oma itsenäisyyspäivän kuohuviini alla olevista suosituksista!

Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut

Charles Heidsieck Brut Réserve

51,90

Heidsieckin suvun samppanjataloista tuorein perustettiin 1851, mutta se on noussut niistä suurimpaan maineeseen. Myös Suomessa heidän samppanjansa ovat menestyneet: Vuoden Viinit 2016 – kilpailussa Charles Heidsieck Brut Réserve ansaitsi kultaa!

Samppanjan valmistusta ei turhaan kutsuta blendauksen taiteeksi. Charles Heidsieckin rypäleet kerätään 60:ltä eri tarhalta ja käytetään jokainen erikseen terästankeissa ennen kellarimestarin kaikkein tärkeintä ja vaikeinta työvaihetta: sekoitusta. Meunier, Chardonnay sekä Pinot Noir ovat kaikki tasapuolisesti edustettuina tässä huikeassa multi-vintagessa, jonka vanhemmat komponentit (reserveviinit) ovat keskimäärin kymmenvuotiaita, vanhimmat jopa yli 15. Myös reserveviinien määrällinen osuus on huomattava 40%. Kallis ja kellarikapasiteettia vaativa reserveviinien kypsytys paitsi varmistaa tinkimättömän laadun vuodesta toiseen, mutta ennen kaikkea tekee lopputuotteesta moniuloitteisen ja elegantin. Samppanja kypsyy ja stabiloituu tuhatvuotisissa kalkkiluolissa pullotuksen jälkeen vielä vähintään 3 vuotta.

Vaalean kullankeltainen viini tuoksuu uhkeasti mutta hienostuneesti kypsille hedelmille: mango, aprikoosi, luumu sekoittuvat tuoreen briossin sekä pähkinöiden aromien kirjoon. Kuivan ja hapokkaan viinin pehmeän muhkea mousse hyväilee suuta, tuoreet ja raikkaat sekä kypsemmät nugaiset ja kermaiset aromit jatkavat yhdessä sopusoinnussa ja pitkään. Ehdottoman tyylikäs niin aperitiivina kuin arvokkaaseen seurusteluun! Sopii myös suolaisten coctailpalojen tai äyriäisten seuraan erinomaisesti.

 

Tilaa tästä

Perelada Reserva Cava Brut

Perelada Reserva Cava Brut

9,99

Pereladan linnassa on todistettavasti tehty viiniä jo keskiajalla. Miguel Mateu osti linnan ja tilukset 1923 ja nykyään viinitaloa johtaa hänen vävynsä pojanpoika Javier. Pereladan cavaan on vaikea olla törmäämättä Espanjassa: Se on miltei vakionimi tähtiravintoloiden listalla.

Hinta-laatusuhde on ehdottomasti kuluttajan puolella tässä hienossa cavassa, ja arvioissa sitä verrataan useasti peräti samppanjaan. Valmistusmetodi onkin sama, pullokäymisen sekä 15 kuukauden pullokypsytyksen ansiosta siihen on kehittynyt paahtoleipäisyyttä säestämään rypäleiden sitruksisia ja omenaisia aromeja. Sen rakenne on erittäin raikas ja kuiva, mousse runsaan kermainen, jälkimaku kevyen mineraalinen.

Cava sopii aperitiiviksi, suolaisten tapasten seuraan tai rasvaiselle kalaruoalle. Hämmästytä ystäväsi sokkotastingissa tarjoamalla tätä samppanjan ohessa ja pyydä heitä arviomaan niiden hinta!

 

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.