Viinipostin kotitastingin teema on belgialaistyyppiset luostarioluet. Lisämausteena on yksi Roomasta kotoisin oleva aito trappist-olut, joka pannaan toimivan luostarin yhteydessä. Nämä hienoaromiset tuotteet ovat alkoholipitoisuudeltaan selkeästi vahvempia, mutta rakenteeltaan yllättävän raikkaita ja nautittavia.

  1. Paras lasi on tulppaaninmallinen. Jos erityisiä olutlaseja ei ole, käytä esimerkiksi isopesäisiä punaviinilaseja, joissa oluen tuoksut avautuvat yhtä hyvin
  2. Maista oluet viileinä – ei jääkylminä.
  3. Jätä pullon pohjalla oleva (pullokäymisessä tarvittu) pieni hiivasakka kaatamatta
  4. Ennen maistamista kannattaa haistaa vuorollaan jokaista olutta, tuoksut elävät ja muuttuvat oluiden lämmetessä lasissa – ensivaikutelma on usein tärkeä
  5. Maistelun välissä suun huuhtomiseksi riittää viileä vesi – ei jäinen
  6. Käytä oluita kuvaillessasi rohkeasti omia sanoja ja keskustele muiden maistajien kanssa

Tasting ohjeet ja tuotekuvaukset: Mikko Salmi

Lue Mikko Salmen kirjoitus olutmaailman seuraavasta trendistä, hiivasta, Viinipostin Viinikoulu osiossa!

Caulier Gluten Free Blonde 6,8 %

Kullankeltainen, hiukan samea (kuten kuuluukin). Tuoksu on kukkainen, appelsiininen ja omenainen. Tulee mieleen huvipuiston nalletikkari. Maku on tyypillisen kuohkea ja makeahko. Suutuntuma on hieman kermainen ja hedelmäisyyttä löytyy. Lopussa säilyy pehmeänä ja makeahkona, mutta hiivan tuoma pippurin häivähdys nousee myös esiin.

3,59 €/0.33l

Tilaa tästä

Brunehaut Ambrée Bio Gluten Free 6,5 %

Meripihkainen ja samea. Tuoksussa kypsää ja kuivattua hedelmää, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Pientä rouheaa maltaisuutta myös. Maku on keskitäyteläinen, hedelmäinen ja hieman makea. Mausteisuutta ja marjaisuutta ilmenee. Jälkimaku on kuiva ja melko lyhyt, ilman katkeruutta.

3,48 €/0.33l

Tilaa tästä

Tre Fontane Tripel 8,5 %

Vaalean meripihkainen ja aika kirkas. Nenään kevyt, hieman keksimäinen ja toffeinen. Näiden sävyjen alta löytyy pian hyvin miellyttävää, kypsää hedelmäisyyttä. Suussa alkuun kuohkea, rusinainen makeus ja hedelmäisyys dominoivat. Loppupuolella pieni imelyys kulkee mukana sitruksisuuden ohella.

8,60 €/0.33l

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.