Kotitastingin teemana riesling-viinit! Kutsu ystävät ja lähimmäiset koolle ja maistelkaa näitä Viinipostin valitsemia rieslingejä! Löydätkö sinä oikeat tuoksut ja maut?

Opi lisää riesling-rypäleestä Viinipostin Viinikoulusta ja säväytä vieraitasi tietämykselläsi!

Lataa tasting-alusta täältä

Ohjeet viinitastingiin

  1. Tulosta tasting-alusta jokaiselle osallistujalle
  2. Kirjoita viinien nimet ylös maistelujärjestyksessä, eli samassa järjestyksessä kuin ne ovat alempana esitetty.
  3. Asettele viinilasit alustalle ja täytä ne maistelujärjestyksessä.
  4. Maistelkaa aina yhtä viiniä kerrallaan ja kirjoittakaa arvionne ylös.
  5. Käykää yhdessä läpi arvionne ja nauttikaa illasta!
Black Tower Classic Riesling

Black Tower Classic Riesling

Vaalean keltainen viini on tuoksultaan nuorekas: herkän kukkainen ja viheromenainen. Suussa puolikuivaa ja hyvin hedelmäistä, aavistuksen aprikoosistakin kokonaisuutta ryhdistävät sitruksiset runsaat hapot. Jäännössokerinsa ansiosta viini sopii myös hieman mausteisellekin ruoalle, mutta se toimii erinomaisesti myös seurusteluun tai kesäisten salaattien seurana.

9,98 €/0.75l

Tilaa tästä

Gustave Lorentz Riesling Réserve

Vaalean keltaisen viinin antavassa tuoksussa on sitrushedelmiä, vihreää omenaa, keltaista luumua ja aavistus valkopippuria. Maultaan se on kuiva, rapsakan hapokas, leveän hedelmäinen, hennon yrttinen ja runsaan mineraalinen. Ihanteellinen kumppani mm. voissa paistetulle kalalle ja äyriäisille. Näyttävä ja maittava pullollinen myös rapujuhlien kattaukseen

29,99 €/1.5l

Viinistä on saatavilla myös 0.375l pullo (8,69 €/0.375l)

Tilaa tästä

Birds of Paradise Riesling Organic

Birds of Paradise Riesling Organic

Vaalean sitruunankeltaisen viinin tuoksussa yhdistyvät hapokkaat ja aromaattiset hedelmät. Siinä voi aistia sitruunaa, greippiä, vihreää omenaa, kvinoaa ja litsiluumua. Suussa miellyttävän hedelmäistä tuntumaa tasapainottavat ryhdikkäät hapot, ja makumaailma täydentyy hennolla valkopippurisuudella. Kokonaisuus on pyöreydessään varsin helposti nautittava sellaisenaan, mutta sopii erinomaisesti myös esimerkiksi savustetuille kaloille ja hieman mausteisille aasialaisille ruoille.

12,48 €/0.75l

Tilaa tästä

Tussock Jumper Riesling

Tussock Jumper Riesling

Keskisyvän sitruunankeltaisen viinin tuoksu on avoimen hedelmäinen, siitä voi aistia mm. omenaa, päärynää ja häivähdyksen trooppisia hedelmiä. Puolikuiva makumaailma on yhdistelmä melonia, päärynää ja limettimäistä hapokkuutta, joka runsaana ryhdistää jäännössokerin lempeyttä ja leveää hedelmää. Keskitäyteläinen ja lempeä kokonaisuus sopii hyvin viilennettynä niin seurusteluun kuin maustetuille(kin) ruoille. Kiinalainen tai thaimaalainen keittiö tarjoavat useita hyviä vaihtoehtoja äyriäisineen ja tulisine kanakastikkeineen.

11,30 €/0.75l

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.