Joulukuun uutuutena on tyylikäs ja hienostunut luomuviini Alsacesta: Gustave Lorentz Évidence Pinot Noir!

Gustave Lorentz Évidence Pinot Noir 2014

Gustave Lorentz on yksi harvoista alsacelaisista viinitaloista, joka on edelleen täysin perheomisteinen. Vuonna 1836 perustettua yritystä johtaa jo kuudes sukupolvi, ja seitsemäs on kasvamassa hyvää vauhtia. Gustave Lorentzin kaikki 33 hehtaaria saivat luomusertifikaatin vuonna 2012, mukaan lukien heidän kuuluisat Grand Crunsa Kanzlerberg ja Altenberg.

Viinin Pinot Noir –rypäleet kasvavat Altenberg de Bergheim Classé Grand Cru – tarhan läheisyydessä. Évidence-luomuviinisarjan nimi (suom. todiste, osoitus) viittaa siihen, kuinka viinitarhojen monimuotoisuuden ja luonnonmukaisten viljelymenetelmien kunnioitus maistuu lopulta viinin laadussa. Todiste luonnon hyvinvoinnista on myös se, että riistalinnut ovat palanneet viinitarhoille. Sarjan etiketeissä esiintyvät höyhenet viittaavatkin kyseisiin lintuihin sekä viinien eleganssiin.

Keskisyvä rubiininpunainen viini tuoksuu tyylikkään pidättäytyvästi vadelmille, karpaloille, mustikoille ja hapankirsikoille. Suussa kuiva ja keskitäyteläinen viini on ryhdikkään hapokas ja tuoksun aromit täydentyvät hienoisilla tammikypsytyksen aromeilla. Häivähdys pehmeää paahteisuutta sekä lempeät tanniinit tuntuvat myös jälkimaussa, joka on miellyttävästi suuta supistava.

Viini sopii erinomaisesti sienten, kastanjojen, kasvisgratiinien, vaalean lihan ja riistalintujen kumppaniksi. Tyylikäs ja eettinen valinta laaturuoille, myös joulupöydän kylmille lihoille ja kinkulle!

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.