Kesäkuun uutuudet saapuvat Uudesta-Seelannista, Australiasta ja Chilestä – nyt myös Suomesta saatavilla kevään kohuttua uuttuussarjaa Chilen johtavalta tuottajalta!

Nau Mai

Nau Mai Sauvignon Blanc on raikas tuulahdus Uuden-Seelannin Malborough’sta

”Kei puta te Wairau” – siellä, missä pilvessä on reikä – on maorien kuvaus paikasta, jossa nykyään lukuisat viinitarhat nauttivat pitkistä aurinkotunneista, lämpimistä kuivista päivistä, mutta viileistä illoista ja öistä. ”Nau Mai” tarkoittaa tervetuloa, ja samoin toivotamme me Uuden-Seelannin Malborough’sta saapuvan, tyylikkään aromikkaan sauvignon blancin tervetulleeksi Suomeen!

Malborough’n alue nousi kuuluisuuteen 1980-luvulla, kun sen raikkaan mineraaliset sauvignon blancit nostivat Uuden-Seelannin laatuviinimaiden joukkoon. Eteläsaaren koillisnurkassa sijaitseva alue vastaa nykyään 2/3 koko maan viinituotannosta, ja viinit ovat kysyttyjä ympäri maailman.

Eurooppalaisittain varsin nuoren viinialueen etu on siinä, että uusinta teknologiaa voidaan hyödyntää alusta lähtien. Mitä paremmin rypälemehua onnistutaan suojelemaan hapelta ja epäsuotuisilta bakteereilta mekaanisin keinoin, sitä vähemmän on tarvetta lisä- tai apuaineille.

Keskivaalea vihertävänkeltainen viini tuoksuu runsaan aromaattiselle: mustaherukanlehdet, lime, sitruunamelissa ja vastaleikattu ruoho ovat tyypillisiä Sauvingon Blancin aromeja. Suussa kuiva, ryhdikkään hapokas ja keskitäyteläinen kokonaisuus jatkaa tuoksun linjoilla, ja jälkimaussa häivähtää hieman vihreää paprikaa ja tyylikästä mineraalisuutta. Laadukas sauvingon blanc esimerkiksi foliokalalle, parsalle ja yrteille, vuohenjuustosalaatille, ravuille ja kalatartarille!

Tilaa tästä

Casillero del Diablo Reserva Especial Sauvignon Blanc

Casillero del Diablo Reserva Especial Sauvignon Blanc

Casillero del Diablon uutuusvalkoviini on osa punaetikettistä Reserva Especial -sarjaa, jonka julkaisusta kansainväliset viinilehdet ovat kirjoitelleet pitkin kevättä. Sarjan rypäleet on valittu erityisen hyviltä viinitarhoilta, ja viinien tarkoitus on – ei enempää eikä vähempää – kuin jatkaa Chilen viinialueiden kehitystyötä ja esiin nostamista eurooppalaisen mallin mukaan.

Reserva Especialin Sauvignon Blanc -rypäleet kehittävät tyylikkäät arominsa ja mineraalisuutensa El Triangulon tarhan punaisessa savimaassa Casablancan alueella, jossa Tyynenmeren viilentävä vaikutus on merkittävä. Maailmankuulu kellarimestari Max Weinlaub on valmistanut viinin modernin tekniikan avulla, jossa lämpökontrollointi ja ilmatiiviys huolehtivat rypäleiden omien puhtaiden aromien säilymisestä kuluttajan lasiin saakka.

Vaalean vihertävänkeltaisen viinin tuoksu on antava: siitä voi aistia lajikkeelle tyypillisesti mustaherukan lehteä, sitruunaruohoa, sitruunamelissaa ja karviaismarjoja. Suussa kuiva ja raikkaan hapokas, kevyehkö kokonaisuus, jonka runsas makumaailma toistaa tuoksun aromit ja maistuu pitkään. Puhdas ja laadukas viini, joka ilmentää hyvin sekä rypälelajikettaan että kasvuympäristöään! Maistuu niin aperitiivina kuin vaaleiden kalojen, vuohenjuusto- ja muiden ruokaisten salaattien, parsan ja yrttisten lisukkeidenkin kera.

Casillero del Diablo Reserva Especial Sauvignon Blanc saapuu Alkoon 28.6.

Casillero del Diablo Reserva Especial – Cabernet Sauvignon omassa sarjassaan

Casillero del Diablo Reserva Especial 

Chilen johtava viinibrändi Casillero del Diablo on julkaissut uuden premiumviiniluokan Reserva Especial aiempien viiniensä suosion jatkeeksi. ”Haluamme nostaa esiin laadukkaita viinialueita, jotka eivät ole vielä oikeutetussa maineessaan. Olen työskennellyt Cauquenesissa jo pitkään, ja olen vakuuttunut siitä, että se on yksi Chilen parhaista Cabernet Sauvignon -alueista”, kertoo viinintekijä Marcelo Papa.

Cauquenes sijaitsee 350km Santiagosta etelään Maulen laaksossa, jossa aurinkoa saadaan runsaasti, mutta merituulet viilentävät kasvukautena vähäsateista aluetta. El Boldon viinitarhan savinen maaperä säilöö talvien sadevettä, ja maan päällä rypäleet säilyvät kuivina ja terveinä vaikka viiniköynnöksen juuret saavatkin riittävästi vettä. Blendiä on täydennetty pienillä määrillä Syrah, Malbec ja Carmenere -rypäleitä läheiseltä Lourdesin tarhalta – niillä kaikilla on oma roolinsa moniulotteisessa kokonaisuudessa aivan kuten erilaisilla tynnyreillä, joissa viinejä on kypsytetty 8–10 kuukautta. 75% viineistä on kypsynyt sekä uusissa runsaan paahteisissa että maltillisemmin makua antavissa käytetyissä amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä, loput hedelmäisyyttä vaalien terästankeissa.

Tumman kirsikan punainen viini tuoksuu mustaherukoille, karhunvatukoille, karpaloille ja tummille luumuille, taustalla voi aistia mustikkajugurttia sekä aavistuksen vaniljaa. Suussa kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen viini täydentyy vielä mustapippurilla ja lakritsilla. Pehmeät ja maltilliset tanniinit mahdollistavat liharuoan kohtuullisen maustamisen, ja viini sopiikin loistavasti esimerkiksi pippuripihville kermaperunoilla ja yrttilisukkeella.

Casillero del Diablo Reserva Especial Cabernet Sauvignon saapuu Alkoon 28.6.

Coral Reef Chardonnay-Semillon

Samannimisen joen mukaan nimetty Murrayn laakso Kaakkois-Australiassa kukoistaa ihmisen toimesta. Välimerellinen ilmasto soveltuu hyvin monenlaisen sadon kasvattamiseen runsaine aurinkotunteineen, lämpimine kesineen ja lauhkeine talvineen, mutta ennen George ja William Chaffeyn kastelusysteemien kehitystyötä 1870-luvulla alue oli aivan liian kuiva. Kastelusysteemien ansiosta Murrayn alueesta on tullut kaupallisesti tärkeä, niin viinin kuin muidenkin viljelykasvien osalta.

Coral Reef Chardonnay-Semillon on valmistettu australialaisten suosimista aromikkaista lajikkeista, jotka nauttivat runsaasta auringosta. Chardonnay vastaa hedelmäisistä aromeista, kun taas Semillon tuo viiniin öljyistä tekstuuriaan.

Keskivaalea sitruunankeltainen viini tuoksuu varsin hedelmäiselle, siitä voi erottaa hunajamelonia, aprikoosia, ananasta, appelsiinin kukkaa ja omenaa. Suussa kuiva ja raikas kokonaisuus, jonka jälkimaussa tuntuvat limearominen hapokkuus sekä suuta supistava mineraalisuus. Puhdas ja eläväinen viini on ilahduttava kesäjuoma, joka sopii monenlaisille kalaruoille, runsaille salaateille ja kesäisille piirakoille.

9,98 €/0.75l

Tilaa tästä

Coral Reef Shiraz-Cabernet

Shiraz ja Cabernet Sauvignon -rypälelajikkeet vaativat lämmintä ilmastoa sekä runsaasti aurinkoa, eikä kummastakaan ole pulaa Etelä-Australian Murray ja Darling -jokien risteyksessä. Kiitos Chauffeyn veljesten uraauurtavan kastelusysteemien kehitystyön 1870-luvulla, alue tuottaa merkittävän määrään viiniä sekä muita viljelykasveja australialaisten – ja meidän – iloksi.

Shiraz’n tummanpuhuvat aromit ja värikylläisyys yhdistettynä Cabernet Sauvignonin ryhdikkääseen rakenteeseen ovat tyypillinen australialaisten suosima sekoitus. Viini on tarkoitettu nuorena nautittavaksi, ja kypsät rypäleet takaavat pehmeän suutuntuman.

Keskisyvän rubiininpunaisen viinin tuoksussa Syrah on hyvin tunnistettavissa tummanpuhuvilla aromeillaan. Karhunvatukkaa, boysenmarjaa, luumua ja mustaherukkaa seuraa aavistus mustetta. Suussa kuiva, maltillisen hapokas ja keskitäyteläinen kokonaisuus toistaa tuoksun aromit. Matala tanniinisuus tuntuu viiveellä, ja siksi viini sopiikin myös maustetuille ruoille, erityisesti makkaroille, possulle ja muille grilliherkuille.

9,98 €/0.75l

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.