Kesäkuu tuo Alkoihin monen monta upeaa uutuutta, jotka sopivat kesän ikimuistoisiin hetkiin. Kesäkuun uutuuksiamme ovat El Coto Blanco, Black Tower Ice, Guado al Tasso Vermentino, Gustave Lorentz Le Rosé Pinot Noir Magnum ja Blanc Pescador.

El Coto Blanco

Finca Carboneran viinitarha sijaitsee Riojan korkeimmalla paikalla 840 metrissä ja soveltuu mesoilmastoltaan loistavasti valkoisten lajikkeiden viljelyyn. Viura, Verdejo ja Sauvignon Blanc – rypäleet viilennetään ja suojellaan hapen vaikutukselta välittömästi poimimisen jälkeen, ja koko valmistusprosessi tapahtuu lämpökontrolloidusti tuoreen hedelmäisyyden vaalimiseksi.

Tammittamaton, keskihapokas ja keskitäyteläinen viini on tulvillaan vaaleita trooppisia hedelmiä, joita täydentää raikas sitruksisuus. Viini sopii hyvin viilennettynä juotavaksi sellaisenaan, mutta on erinomainen äyriäisten ja hieman tuhdimpienkin kalojen seurassa. Merellinen risotto – napakymppi!

Vain muutamassa vuosikymmenessä 1970-luvulla perustettu El Coto on noussut Espanjan myydyimmäksi Riojan brändiksi. Sitä myydään myös ulkomaille yli 50:en maahan.

Tilaa tästä

Black Tower Ice

Innovatiivinen ja nuorekas saksalainen Black Tower on kehittänyt viinin, joka sopii siiderin tapaan nautittavaksi jäiden kera! Esanssien ja keinotekoisesti lisätyn alkoholin sijaan tämä kesän hitti on täysin luonnonmukaisesti valmistettu 100% viini, joka kuplii ja on makuprofiililtaan makeahko. Omena- päärynä- ja sitrusaromit ovat viinin omia aromeja, ja sokerit täysin luonnollisia keskeytetystä käymisestä jäljelle jääneitä rypälesokereita. Matala alkoholiprosentti kevenee edelleen jäitä lisättäessä. Juoma sopii myös vegaaneille.

Drinkkivinkki: Lisää lasiin viipaloituja mansikoita, mintun lehtiä ja jäämurskaa – ja ei kun terassille!

 

Tilaa tästä

Guado al Tasso Vermentino

Antinorin omistama Guado al Tasson tila sijaitsee Toscanan Maremmassa Bolgherin kuuluisalla viinialueella. Tyrrhenanmeren läheisyys luo otollisen mesoilmaston Vermentino-lajikkeelle viilentäen aurinkoista aluetta.

Vermentino yhdistetään perinteisesti paikallisten meren herkkujen kanssa. Parhaimmillaan se toimii vongole-simpukoiden, merellisten pastojen ja öljy- ja viinipohjaisten kastikkeiden kanssa. Se on viilennettynä myös erinomainen aperitiivi.

Vihertävänkeltainen viini on avoimen aromikas: omenaa, päärynää, persikkaa, mietoja yrttejä ja sitruunaa. Kuiva ja raikas viini on kepeä ja tasapainoinen, mineraalinen jälkimaku nostaa veden kielelle.

 

Tilaa tästä

Gustave Lorentz Le Rosé Pinot Noir Magnum

Vuonna 1836 perustettu Gustave Lorentz on edelleen kokonaan perheomisteinen, ja viinitaloa johtaa jo kuudes sukupolvi. Tila sijaitsee Alsacen Bergheimissa, jossa savinen ja kalkkipitoinen maaperä sekä aurinkoiset olosuhteet ovat otolliset korkealaatuisten viinien tuotantoon.

Kauniin pihlajanmarjan värinen viini on kuiva, raikas ja ryhdikäs gastronominen rosé. Sen intensiivisistä aromeista löytyy vadelmaa, punaherukkaa, vesimelonia, persikkaa, ja kevään yrttejä. Tyylikäs mineraalinen jälkimaku viimeistelee reippaan mutta elegantin kokonaisuuden.

Keskitäyteläinen rosé on herkullinen aperitiivi, mutta sopii erinomaisesti myös kylmille lihaleikkeille, carpacciolle ja tartarille, lämpimille voileiville, kanasalaateille ja –pastoille, kalkkunallekin. Kapea ja korkea magnum-pullo on näyttävä kesän juhlien kattauksessa!

Tilaa tästä

Blanc Pescador

Blanc Pescador on yksi Espanjan myydyimmistä ja tunnetuimmista viinimerkeistä. Kalastajaa tarkoittava tuotemerkki tukee kalastajien työtä keräämällä varoja merenpuhdistustyöhön ja uhattujen lajien suojelemiseen.

Viini on valmistettu cavan lajikkeista: Macabeosta, Xarel.losta ja Parelladasta, ja kuplat ovat syntyneet luonnollisen käymisen myötä. Viinin paine on kuitenkin paljon kuohuviiniä matalampi, ja siksi se virallisesti luokitellaan valkoviiniksi. Espanjassa pirskahtelevia viinejä kutsutaan nimellä vinos de aguja.

Kevyesti pirskahteleva, puolimakea ja keskihapokas viini tuoksuu viettelevästi päärynälle, hunajamelonille ja sitrushedelmille. Kevyt ja lempeä viini sopii kesästä nauttimiseen ja kulkee helposti myös mukana suljettavan kierrekorkkinsa ansiosta. Erinomainen myös mausteisten, jopa tulisten eväiden kanssa!

 

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.