Pian Alkoista on saatavilla erikoiserässä tyylikästä Chileläistä sekä ikäännytetty Grand Cru Bordeaux’n Saint-Emilionista. Portviinin ystäviäkään ei ole unohdettu, sillä historialliselta Quinta do Novalin portviinitalolta saapuu uutuusportviini. Kansainvälisen Tussock Jumperin uutuus-Malbec hurmaa sinut taas monipuolisuudellaan, kun taas makeanhimon vie uusi autenttinen ranskalainen siideri.

Terrunyo Cabernet Sauvignon 2015 – erikoiserä tyylikästä Chileä

Terrunyon noin 20-vuotiaat köynnökset kasvavat Chilen parhaisiin Cabernet-alueisiin luettavilla Pirquen ja Puente Alton viinialueilla Andien vuoriston juurella. Rinteiden öinen viileys takaa, että rypäleet ehtivät kypsyä rauhassa täyteen potentiaaliinsa, ja vähäravinteinen soramaa saa köynnösten juuret etsimään ravinteita syvältä maaperästä. Rajoitetun sadon rypäleet ovat erityisen tiiviitä, ja niistä tehdyt viinit omaavat hienon rakenteen.

Täyteläinen tumman luumunpunainen viini tuoksuu hieman salaperäisesti karhunvatukalta, tummalta luumulta, mustaherukkahillolta, mintulta, jugurtilta ja tummalta kahvilta. Suussa kuivaa mutta muhkeaa hedelmäisyyttä tasapainottavat miellyttävät hapot ja kypsät, pehmeästi ikeniin tarttuvat tanniinit. Jälkimaku on lämmin ja mausteisen marjainen.

Terrunyo Cabernet Sauvignon on malliesimerkki siitä, kuinka maaperä, luonnon olosuhteet ja ihminen täydentävät toisiaan. Taitavan viinintekijän käsissä arvokkaan rypälemehun parhaat ominaisuudet kukoistavat lopputuotteessa, jolle 15 kuukauden kypsytys tammitynnyreissä on tuonut viimeisen tyylikkään silauksen.

Tilattavissa, erikoiserä 29.98 €/0.75l

Quinta do Noval 10 Years Old Tawny Port

Eloisa, mutta pehmeä tawny historialliselta Quinta do Novalin portviinitalolta, jonka juuret yltävät vuoteen 1715 asti!

Quinta do Noval 10 Years Old Tawny Port on huolellinen sekoitus keskimäärin 10 vuotta tammitynnyreissä ikäännytettyjä portviinejä. Sen valmistus on hyvin perinteinen: käsin poimitut rypäleet on murskattu jaloin ja käytetty viiniksi vanhoissa kivisissä lagares-altaissa. Tawny Port on suodatettu ennen pullotustaan, eikä sitä tarvitse dekantoida. Viileässä se säilyy avattunakin jopa 3 kuukautta!

Vaalean tiilenvärisen viinin tuoksu on runsas: siitä löytyy mm. kuivattua kirsikkaa, rusinaa, mantelia, aprikoosia, taatelia ja kanelia.  Eloisa hapokkuus täydentää suun makeutta, ja pitkän jälkimaun mausteisen lämmintä ja appelsiininkuorta muistuttavaa makua kuivattavat miellyttävät tanniinit. Tyylikäs, pehmeän eloisa kokonaisuus, jolle juustot, kermavanukkaat ja kuivattuja hedelmiä tai pähkinöitä sisältävät keksit ja kakut tarjoavat lumoavia makupareja.

17,90€/0.375l

Alkoissa 11.10.

Tussock Jumper Malbec

650 metriä merenpinnan yläpuolella Cauceten alueella Argentiinassa Malbec nauttii ylängön auringosta ja sopivasti ravinneköyhästä hiekkaisesta savimaastaan. Maaliskuussa käsin poimittavat rypäleet toimitetaan ripeästi viinimöön puristettavaksi ja käytettäväksi. Viinin annetaan kypsyä 3 kk ajan osaksi amerikkalaisissa, osaksi ranskalaisissa tammitynnyreissä ennen pullotustaan ja liittymistään osaksi Tussocin kansainvälistä viiniperhettä.

Täyteläisen rubiininpunaisen viinin tuoksu on hilloisen hedelmäinen: uhkean kirsikan ja kypsän luumun ja vadelmien lisäksi siitä voi erottaa mokkakahvia ja minttusuklaata. Suussa kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen makumaailma täydentyy vielä mustapippurilla, ja lempeät tanniinit kuivattavat tyylikkäästi marjaista jälkimakua. Viini on monipuolinen ruoan kumppani ja täydentää mukavasti vaikkapa pasta bolognesea, lihatäytteistä pizzaa, grillattuja lihoja ja makkaroita.

Tussock Jumper on kansainvälinen viinimerkki, jonka viinit on valikoitu eri puolilta maailmaa. Tussock Jumperin viiniasiantuntijat 11 eri maasta etsivät sopivia viinitiloja ja viinejä, jotka pullotetaan paikallisesti, mutta myydään yhteisen kansainvälistä laatua edustavan merkin alla. Jokaista viiniä edustaa paikallinen eläin – punaisessa jumper-villapaidassa! Lataa Tussoc Jumper AR App ja etiketin eläimet kertovat viineistä laajennetussa todellisuudessa!

12,89 €/0.75l

Alkoissa 4.10.

Val de France L’authentique Pear Cider

Autenttinen ranskalainen siideri on tehty valikoiden käsinpoimituista omenoista. Bretagnelainen omenatila on valmistanut siidereitä vuodesta 1953 lähtien, ja heidän omenatarhansa ovat luomusertifioituja.

Keskisyvän oljenkeltaisen siiderin tuoksu on valloittavan päärynäinen. Makeasta mutta eloisan hapokkaasta ja lempeästi kuplivasta mausta löytyy päärynän lisäksi jauhoista vihreää omenaa ja karviaismarjaa. Kevyt ja makean raikas kokonaisuus tuo mieleen valoisat kesäillat, ja sen kumppanina toimivat niin kevyet pikkusuolaiset kuin pikkumakeatkin, erityisesti omena- ja päärynäleivonnaiset.

3,19 €/0.33l

Alkoissa 11.10.

Maison Carles Clos la Rose St. Emilion Grand Cru 2010 – huikea erikoiserä ikäännytettyä laatuviiniä

Ikäännytetty Grand Cru Bordeaux’n Saint-Emilionista on löytö, jonka rajatusta tilauserästä nopeimmat ehtivät napata omansa – laatuunsa nähden suorastaan vaatimattomaan hintaan!

Carlesien perheen omistaman Clos la Rosen viinitarhan nimi viittaa köynnösrivien päihin istutettuihin, varhain keväällä kukkiviin ruusuihin, joiden avulla kirvan tai muiden kasvituholaisten ilmestymistä viineihin voidaan ennakoida. Grand Cru -viini on sekoitus Merlot’a (85%) ja Cabernet Sauvignonia (15%), jotka ovat käyttämisen jälkeen saaneet ikääntyä 12 kuukauden ajan pääosin vanhoissa, mutta osittain myös uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Täyteläisen tumman rubiininpunaisen viinin värireuna taittaa hieman tiilen suuntaan, ja runsas tuoksu vahvistaa viinin saaneen jo tovin ikääntyä: marjainen tiiviys muistuttaa suorastaan mustetta, ja mustaherukan sekä luumun seasta löytyy niin kuivattua mustikkaa, ylikypsää luumua, punaista paprikaa ja keitettyjä vihanneksia kuin lakritsia, kahvia, nahkaa ja laventeliakin. Suussa kuivan ja täyteläisen viinin tiivistä marjaisuutta tasapainottavat runsaat hapot ja tuntuvat kypsät tanniinit, ja jälkimaku viipyilee pitkään esitellen aromiensa kirjoa. Laadukas bordeauxviini on ikääntynyt tyylillä ja kruunaa laatupihvin tai paistin erityisesti, kun lisukkeena tarjotaan sieniä, yrttejä tai vihreitä höyrytettyjä kasviksia.

25,89 €/0.75l

Alkoissa 25.10.

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.