Maaliskuussa aloitetaan jo kevään juhlistaminen, eikö vain? Ja mikäs sen paremmin sopisi pidentyvän päivän juhlistamiseen kuin upea vuosikertasamppanja, joka viedään jo käsistä! Käy myös nappaamassa Alkosta punaisista Tempranillo-rypäleistä valmistettu valkoviini tai jos illat edelleen tuntuvat pimeiltä, ihana lämmittävä luostariolut.

Val Dieu Grand Cru – aito luostariolut lämmittää pimeää iltaa

Vuonna 1216 perustettu Val Dieun (”jumalan laakson”) luostari on ainoa belgialainen luostari, joka selvisi Ranskan vallankumouksen kahinoista. Satoja vuosia vanhat perinteet elävät yhä luostarin panimossa munkkien salaisina resepteinä. Val Dieun oluet ovat aitoja belgialaisia luostarioluita, jotka valmistetaan ilman teennäisiä aromeja tai lisäaineita, ja niiden toinen käyminen tapahtuu aina pullossa.

Mahonginruskea olut tuoksuu runsaan maltaiselta, tuhdista tuoksusta erottaa kypsää luumua, mandariinia, rusinaa, ohraa ja tummaa suklaata. Suussa runsas ja makean maltainen, suklainen ja tumman hedelmäinen, mutta silti raikas ja tasapainoinen taustalla häilyvän humalan ansiosta. Tyylipuhdas, suuri mutta elegantti tumma luostariolut lämmittää mukavasti esimerkiksi hiihtolenkin jälkeen ja sopii esimerkiksi lämpimille kinkkujuustovoileiville!

Saatavilla Alkosta 25.3.2019

Pago del Vicario Blanco de Tempranillo – valkoista tempranilloa!

Espanjalainen tuottaja Pago del Vicario on valmistanut valkoviiniä punaviinirypäleestä tuodakseen esiin Espanjan suosituimman rypäleen ”sydämen”, eli hedelmälihasta puristetun mehun olemuksen ilman värjäävää kuorikontaktia. Rypäleet on poimittu varhain raikkaan hapokkuuden korostamiseksi, ja vain ensin rypäleistä valuva kirkas mehu on käytetty viiniksi. Viiniä on sekoitettu käymisen jälkeen kahden kuukauden ajan sakkansa päällä bâtonnage-menetelmällä aromikkuuden ja suutuntuman lisäämiseksi.

Vaalea sitruunankeltainen viini tuoksuu muhevan hedelmäiselle: siitä löytyy mm. greippiä, keltaista omenaa, nuorta heinää ja ananasta. Suussa kuiva ja raikkaan hapokas viini toistaa tuoksun aromit, jotka bâtonnage-menetelmä on tehnyt miltei pureksittavan muhkeiksi. Täyteläinen suutuntuma yhdistettynä nuorekkuuteen ja raikkauteen tekee viinistä loistavan kumppanin täyteläisillekin kala- ja kanaruoille, kerma- ja voikastikkeille!

Saatavilla Alkosta 21.3.2019

13,63 €/0.75l

Espanja

Charpentier Millésime 2008 – upea vuosikertasamppanja, jota viedään jo käsistä!

Charpentier on täysin perhevetoinen ja -omisteinen pieni samppanjatalo neljännessä sukupolvessa Marnen Laaksossa, noin 15 km. Epernayn kaupungista. He tekevät kaikki viininsä itse viljelemistään rypäleistä Villers Sous Chatillonissa sijaitsevassa viininvalmistamossaan ja pyrkivät luonnonmukaiseen viljelyyn kaikilla 15 viinihehtaarillaan, jotka sijaitsevat yhteensä 13 kylän alueella.

Vuosikertasamppanjan 2008 rypäleet Pinot Noir 39%, Meunier 33% ja Chardonnay 28% on poimittu käsin valikoidulta viideltä tarhalta Marnen laaksossa, ja ne on käytetty osin terästankeissa ja osin tammitynnyreissä. Sekoituksen ja pullokäymisensä jälkeen viiniä on ikäännytetty pullossa 10 vuoden ajan ja hiivasakan poiston sekä uudelleenkorkituksen (vuonna 2018) yhteydessä pulloon on lisätty 6 gramman sokerilisäys eli dosage.

Vaalean kullankeltainen viini tuoksuu kypsille omenille, karamellisoiduille sitruunoille, hunajalle, briossille ja hasselpähkinöille. Suussa kuiva ja runsaan hapokas viini on runsas ja pehmeämousseinen, intensiivinen ja kehittyneisyydessään tyylikkään moniulotteinen. Viini on nyt upeassa kunnossa, mutta kehittyy edelleen ja sen voi huoletta kellaroida vielä toiset 10 vuotta!

Saatavilla Alkosta 25.3.2019

39,99 €/0.75l

Ranska

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram