Kevät, kesä ja valmistujaisjuhlat koittavat. On aika juhlia ja nostaa kuohuva malja valmistuneille!

Kesäkuu on opintojen päättymiskuukausi. Koululaiset kirmaavat kesälaitumille, ylioppilaat ja eri oppilaitosten opiskelijat viettävät valmistujaisjuhliaan. Juhlan jälkeen toisilla on edessä uusi opinahjo, toisilla työuran löytäminen. Valmistumisen riemusta ja opintojen loppuun saattamisesta on aika nauttia nyt, sillä suloinen Suomen suvi on edessä kaikilla.

Viiniposti valitsi valmistujaisjuhliin kolme näyttävää magnum kokoista kuohuviiniä. Magnumista riittää monta onnittelumaljaa ja se on näyttävä elementti kesäisissä juhlissa!

Viiniposti onnittelee kaikkia valmistuneita! Kippis!

Oletko järjestämässä juhlat, joihin kaipailet cateringpalvelua? Viiniposti suosittelee helsinkiläistä Soupsteria, jonka menuille olemme valinneet sopivat juhlajuomat! Katso menut ja juomasuositukset täältä.

Gancia Asti magnum

Gancia Asti Dolce

Luoteis-Italian Asti on maailmankuulu makeista kuohuviineistään, jotka vuonna 1993 nostettiin maan ylimpään laatulukitukseen DOCG. Astin valmistusmetodi on erityinen, koska kuplat syntyvät viiniin alkoholikäymisen yhteydessä painetta sietävässä terästankissa. Käyminen keskeytetään viilentämällä, jolloin osa rypälemehun luonnollisista sokereista jää lempeiden kuplien seuraksi.

Moscato-lajikkeen aromeja on vaikea unohtaa: kukkaiset, päärynäiset, rusinaiset, lehmusta, akaasiaa ja jopa kanelia muistuttavat aromit toistuvat niin tuoksussa kuin makeassa, mutta happojen ja kuplien kohottamassa maussakin. Astia nautitaan perinteisesti sekä runsaan suolaisten salumien että makeiden kakkujen, torttujen ja keksien kera. Ihastuttava keväinen aperitiivi on kuin lupaus alkavasta kesästä!

Gancia on yksi Italian johtavista kuohuviinien tuottajista ja myös suomalaisten pitkäaikainen suosikki!

25,46 €/1.5l

Tilaa tästä

Villa Conchi Magnum Cava Brut

Villa Conchi Magnum Cava Brut

Villa Conchin viinitarhat sijaitsevat Katalonian alueella Montserrat-vuorten suojassa. Tarhojen korkeus sekä öiden viileys auttavat säilyttämään rypäleiden miellyttävän hapokkuuden, ja talon viinit ovatkin tyyliltään nuorekkaan raikkaita. Moderniin tyyliin Villa Conchi sekoittaa perinteisiin cavalajikkeisiin Chardonnayta, joka tuo kokonaisuuteen hienostuneen hedelmäisen lisänsä.

Rypäleet poimitaan yön viileydessä suojellen niiden raikkautta päivän kuumuudelta ja ennenaikaiselta käymiseltä. Viini on käytetty 16 asteen lämpötilassa, ja malolaktinen käyminen on pehmentänyt happojen terävimmän reunan. Cava valmistetaan samppanjamenetelmällä, ja uudelleenkorkituksen jälkeen se on saanut levätä pullossa 12kk ennen myyntiin laskua.

Vaalean vihertävänkeltainen kuohuviini tuoksuu sitrushedelmille, päärynälle ja omenalle. Suussa kuiva ja ryhdikkään hapokas, sitruunainen, omenainen, hieman yrttinen ja aavistuksen paahteinen. Mousse on eloisa mutta kevyt, ja jälkimaku saa suun supistumaan miellyttävästi. Villa Conchin cava on mainion monikäyttöinen kuohuviini: se sopii niin aperitiiviksi kuin seurusteluunkin, juhlamaljaksi ja kesäisen lämmön raikastajaksi, pikkusuolaisille, salaateille ja kylmille suolaisille kaloille.

25,95 €/1.5l

Tilaa tästä

G.H. Martel&C˚Prestige Magnum Champagne Brut

G.H. Martel&C˚Prestige Magnum Champagne Brut

Vuonna 1869 perustetun samppanjatalon menestys kietoutuu Tabourinin ja Rabeneaun perheiden ympärille. Jo ennen oman samppanjan valmistusta Tabourinin perhe kasvatti viiniä Avenay Val d’Orin kylässä. Nykyään 22 000m2 kellaritilojen ja 55 000 hehtolitran tuotantokapasiteetin lisäksi G.H.Martel omistaa edelleen 58 hehtaaria Chardonnay ja Pinot Noir –tarhoja. Heidän keskiaikaiset kalkkikellarinsa sekä 1700-luvun rakennuksensa ekomuseoineen ovat avoinna yleisölle.

Vaalean kullanvärinen viini tuoksuu kypsän hedelmäiselle: omenan ja sitruunan seasta löytyy keltaista luumua, tuoreita herneitä ja ruokabanaania. Hedelmäisyyttä seuraavat pullokypsytyksen paahteiset aromit, keksiä, voita ja pähkinää. Suussa kuiva ja hapokas, runsaan moussen omaava viini jatkaa tuoksun maailmassa, ja jälkimaku on suuta supistavan mineraalinen. Vakaata laatua hyvässä hinta-laatusuhteessa – ja samppanjan pullossa kehittyville aromeille tutkitusti parhaimmassa koossa!

59,90 €/1.5l

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.