Juhlavaa samppanjaa, täyteläistä roseeta sekä lämpimiä kelejä lämmittäviä punaviinejä – tätä ja paljon muuta marraskuussa Alkoista!

J. de Telmont Grand Rosé Brut

J. de Telmont Grand Rosé Brut

J. de Telmont viljelee ja valmistaa viinejä 4. sukupolvessa Dameryssa Epernayn lähellä. Sisarukset Bertrand ja Pascale ovat aloittaneet siirtymisen kohti biodynaamista viljelyä: projekti, jonka tarkoitus on varmistaa ympäristön ja viinitarhojen terveys myös seuraavien sukupolvien nautittavaksi.

Roseesamppanja on sekoitus Chardonnayta ja 15% Pinot Noiria, ja sekoittamisen sekä kuplakäymisen jälkeen viinin on annettu ikääntyä hiivasakkansa päällä 3 vuoden ajan ennen uudelleen korkitustaan.

Keskisyvä pihlajanmarjan värinen viini tuoksuu runsaan marjaisalle: siitä voi aistia mm. mansikkaa, karpaloa, karviaismarjaa, mansikkapiirakkaa ja keksitaikinaa.  Suussa kuiva, raikkaan hapokas ja mousseltaan eloisa kokonaisuus tuntuu miellyttävän pyöreältä pienen sokerilisäyksensä ansiosta ja kestävä makumaailma toistaa punamarjaiset ja lempeän briossiset arominsa täydentyen häivähdyksellä rosmariinia.

39,88 €/0.75l

Ranska

Saatavilla Alkosta 25.11.2019

Lunar Apogé Tavel Rose

Lunar Apogé Tavel Rose

Leperchoisin perhe viljelee ja valmistaa viinejä 4. sukupolvessa Rhonen jokilaaksossa. Alun perin Italiasta 1910-luvulla emigroitunut perhe aloitti täysin tyhjältä pöydältä Ranskassa, ja heidän toimintaansa leimaa edelleen kunnioitus käsityötä ja luontoa kohtaan. Heidän viineilleen on suotu lukuisia sertifikaatteja kuten Ecocert, Biosuisse, Luomu ja biodynaaminen Demeter.

Grenache (50%), Cinsault (20%), Clairette (15%) ja Syrah (15%) -rypäleet on poimittu käsin yön viileydessä rypäleiden puhtaan aromikkuuden vaalimiseksi. Murskauksen jälkeen mehun on annettu maseroitua kuorikontaktissaan 2-3 päivän ajan värin ja aromikkuuden lisäämiseksi. Viinit ovat käyneet luonnollisilla hiivoillaan lämpökontrollissa, ja viinin suutuntumaa on lisätty sekoittamalla sitä hienosakkansa kanssa ennen viimeistelyään ja pullotustaan.

Keskisyvän ruusunmarjanvärisen viinin tuoksu on runsas makeiden ja happamien punaisten marjojen cocktail: karpaloa, ruusunmarjaa ja metsämansikkaa säestää kevyt yrttisyys. Suussa kuiva, raikas ja ryhdikäs viini on myös maultaan runsas ja täyteläinen. Maistuvan marjakimaran viimeistelee hentoinen tanniinisuus.

Täyteläinen rosee pärjää runsaille ja mausteisillekin ruoille: vaaleat lihat curryssa, tonnikala, marokkolainen tagine, juustokuorrutteiset gratiinit, lämpimät leivät… 

18,98 €/0.75l

Ranska

Saatavilla Alkosta 25.11.2019

G.H. Martel&C˚ Prestige Champagne Brut

G.H. Martel&C˚ Prestige Champagne Brut

Vuonna 1869 perustetun samppanjatalon menestys kietoutuu Tabourinin ja Rapeneaun perheiden ympärille. Jo ennen oman samppanjan valmistusta Tabourinin perhe kasvatti viiniä Avenay Val d’Orin kylässä. Nykyään G.H.Martel omistaa 200 hehtaaria Chardonnay ja Pinot Noir –tarhoja, 22 000m2 kellaritilat ja 55 000 hehtolitran tuotantokapasiteetin, joissa vuosittain valmistuu yli 8 miljoonaa pulloa. G.H. Martel on ylivoimaisesti suurin perheomisteinen samppanjatalo.

Vuonna 2017 kellarimestari Christophe Rapeneau voitti vuoden maailman parhaan kuohuviinien tekijän tittelin!

55% Pinot Noiria, 40% Chardonnayta ja 5% Meunieria sisältävä keskisyvä oljenkeltainen viini tuoksuu kypsän hedelmäiselle ja runsaan paahtoleipäiselle. Omenan ja sitruunan seasta löytyy keltaista luumua, tuoreita herneitä ja banaania. Hedelmäisyyttä seuraavat pullokypsytyksen aromit: paahtoleipää, voita, keksiä ja pähkinää. Suussa kuivaa ja hapokasta kokonaisuutta pyöristää runsas hedelmäisyys, ja runsaan moussen omaava viini toistaa maussa tuoksun aromit jättäen jälkeensä mineraalien ja hedelmien kirjon. Vakaata laatua hyvässä hinta-laatusuhteessa! 

28,98 €/0.75l

Ranska

Hinta muuttuu Alkossa 21.11.2019

Alkon verkkokauppa

Villa Poggio Salvi Tosco

Villa Poggio Salvi Tosco

Montalcinon kumpuilevien maisemien kauneudesta lumoutuneena Pierluigi Tagliabue osti Villa Poggio Salvin viinitilan vuonna 1979 ja alkoi restauroimaan sitä. Nykyään viinitila kattaa 21 hehtaaria kalkkipitoisia viinitarhoja 300-500 metrin korkeudella, jossa merituulet viilentävät kesän kuumuutta. Tilaan on liitetty myöhemmin viinitarhoja myös Chiantin alueella.

Pääosin sangioveseviinejä, Toscon tapauksessa nykyaikaiseen tyyliin Merlot-lisäyksellä viinejä valmistaa nykyisin Pierluigin lapsenlapsi Luca.

Keskitäyteläinen rubiininvärinen viini tuoksuu nuorille kirsikoille, mustikoille, ruusunmarjalle, ja salmiakille. Suussa kuiva, ryhdikäs mutta pehmeä ja keskitäyteläinen viini toistaa tuoksun aromit. Runsaat mutta pehmeät tanniinit kutsuvat kaveriksi ruokaa, ja viini onkin varsin monikäyttöinen: varsin taipuisana se sopii niin lihapadoille kuin pastoille, tomaattikastikkeille, lasagnelle, juustokuorrutteisille paistoksille, kanalle ja höyrytetyille vihanneksillekin.

12,99 €/0.75l

Italia

Alkon verkkokauppa

La Braccesca Achelo

La Braccesca Achelo

La Braccescan viinitila Toscanassa kuuluu Antinorien laajennettuun viiniperheeseen. Antinorit ostivat yli 500 hehtaarin tilan Cortonan ja Montepulcianon kaupunkien väliltä vuonna 1990. Sittemmin tilan 340 hehtaarin viinitarhat sekä viinikellari on saatettu vastaamaan nykyajan vaatimuksia. DOC Cortonan viinialue on kuuluisia Syrah-köynnöksistään, jotka tuottavat taitavissa käsissä muhkeita punaviinejä toscanalaiseen tyyliin.

Syvä rubiininpunainen viini tuoksuu muhkean marjaisalle, siitä voi aistia tiivistä kirsikkaa ja luumua, karhunvatukkaa, seetripuuta, salmiakkia ja hieman vaniljaa. Suussa viini on kuiva, mutta makean hedelmäinen ja lämmin. Muhkeaa olemusta tasapainottavat ryhdikkäät hapot ja tanniinit, ja moniulotteinen makumaailma kantaa pitkään kertoen tiiviistä rajoitetusta sadosta ja taitavasta kellarityöstä.

Viini tarjoaa maistuvan makuparin runsaanmakuisille ruoille, eikä se säikähdä myöskään maustamista. Laadukkaat lihat mukaan lukien riista, tomaattipohjaiset kasvispadat ja kovat juustot – voiko maistuvampaa iltaa kuvitella!

19,90 €/0.75l

Italia

Saatavilla Alkosta 7.11.2019

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram