Talven viileiden tuulien puhaltaessa viinivalinnat kallistuvat monella hyvinkin täyteläisiin viineihin, jotka sopivat hyvin erilaisten pataruokien kaveriksi. Pehmeä punaviini kruunaa tunnelmalliset illat.

Jotta sinun ei tarvitsisi painiskella viinivalintojen kanssa, olemme tällä kertaa valinneet sinulle alkutalveen erinomaisesti sopivia viinejä kolmesta eri hintaluokasta. Nämä viinit muodostavat myös täydelliset makuparit liha- ja riistaruokien sekä vahvojen juustojen kanssa.

 

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Ylähylly

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

2012, 19,98€

Tämä ensiluokkainen Zenato Ripassa Valpolicella Superiore on erinomainen viinivalinta, kun haluat taattua laatua. Ripassa on Valpolicella Superioren muoto, joka käy toisen kerran Amaronen valmistuksesta ylijääneessä rypälemäskissä. Tämä toinen käyminen antaa viinille erityistä täyteläisyyttä ja aromaattisuutta sekä nostaa sen alkoholipitoisuutta.

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2012 on maultaan täyteläinen – jopa roteva, tanniininen, karhunvatukkahilloinen, tumman kirsikkainen, kevyen luumuinen ja vivahteikas. Siinä on myös paahteista maanläheisyyttä, hentoa nahkaisuutta ja makeiden mausteidenkin vivahteita. Viini on makeahko, koska se sisältää normaalia enemmän sokeria.

Viini on parhaimmillaan, kun tarjoat sen hyvin maustettujen liharuokien, erityisesti riistalihan kera, mutta se toimii hyvin myös voimakkaiden juustojen kanssa. Kun haluat panostaa hiukan enemmän, Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2012 on erinomainen viinivalinta kuukauden reseptille eli lihapadalle.

Tilaa tästä

Poggio al Tufo Rompicollo

Keskihylly

Poggio al Tufo Rompicollo

2014, 11,99€

Kahden lajikkeen Toscanalainen Poggio al Tufo Rompicollo 2014 on hintaansa nähden poikkeuksellisen hyvä viini. Se kannattaakin napata omaan ostoskoriin aikailematta, sillä tämä viini sopii mainiosti kaikkiin tilanteisiin ja se on varma valinta monen ruoan seuraksi. Poggio al Tufo Rompicollo 2014 toimii erinomaisesti aina juustoista riistaruokiin tai monipuoliseen noutopöytään.

Poggio al Tufo Rompicollon maku on keskitäyteläinen ja kypsän marjainen. Siinä on kuivattujen hedelmien aromeja ja yrttisyyttä. Tuoksu ja suutuntuma ovat orastavan nahkaisia ja mausteisen hilloisia.

Toscanan vehreistä laaksoista kotoisin oleva Poggio al Tufo Rompicollo on valmistettu käymällä kontrolloidussa lämpötilassa terästankeissa 10 päivän ajan. Sen jälkeen sitä on kypsytetty vuoden ajan 35 hehtolitran slavonialaisissa tammiastioissa.

Tämä viini kannattaa ehdottomasti kattaa pöytään, kun tarjolla on yrttisiä liharuokia tai riistaa. Poggio al Tufo Rompicollo onkin kuin valettu kuukauden reseptisuosituksellemme lihapadalle.

 

Tilaa tästä

Viña Maipo Reserva Vitral Cabernet Sauvignon

Alahylly

Viña Maipo Reserva Vitral Cabernet Sauvignon

2014, 8,99 €

Viña Maipo Reserva Vitral Cabernet Sauvignon 2014 on kolmen rypälelajikkeen erinomainen kombinaatio. Tämä uuden maailman viini on nuorekas ja erinomainen matalankynnyksen viini seurusteluun tai ruoan pariksi. Kyseessä on erittäin maistuva viini, joten älä anna hinnan hämätä.

Viña Maipo Reserva Vitral Cabernet Sauvignonin maku on hennon yrttinen, kevyen paprikainen, kypsän herukkainen ja mausteinen. Viini on mehevä ja mukavan täyteläinen, josta voi maistaa myös pientä savuisuutta.

Tämä on erinomainen yleisviini. Viña Maipo Reserva Vitral Cabernet Sauvignon 2014 on hyvä viinivalinta punaisen lihan kanssa – erityisesti sellaisten annoksien, joista löytyy mausteisuutta ja aromikkuutta. Kasvissyöjien puolestaan kannattaa kokeilla tätä esimerkiksi kermaisten pastojen kanssa.

Viña Maipo Reserva Vitral Cabernet Sauvignon 2014 on myös oiva pari kuukauden reseptille lihapadalle, sillä viinin maussa toistuvat samat aromit.

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.