Uusimmat viinisuositukset rapujuhliin

Lue vinkit rapujuhliin tästä.

de Ladoucette Pouilly-Fumé

Loiren laaksossa sijaitseva Pouilly-Fumén alue tunnetaan erityisestä maaperästään. Muinaisen merenpohjan kalkkikiven ja saven sekainen maa sisältää runsaasti merenelävien jäänteitä sedimenttinä ja fossiileina. Sauvignon blanc -köynnökset työntävät juurensa syvälle maaperään ja sen mineraaleihin. Myös ilmasto suosii lajiketta, ja herkän aromikkaat, eloisan hapokkaat Pouilly-Fumé -viinit kuuluvat monien mielestä maailman parhaiden sauvignon-viinien joukkoon.

de Ladoucette on alueen johtavia tuottajia, ja laadukkaista sauvignon blanc -viineistä puhuttaessa nimi nousee väistämättä esiin. Tila on ollut perheen omistuksessa jo vuodesta 1787, ja kaikki talon Sancerre- ja Pouilly-Fumé -viinit valmistetaan edelleen sukulinna Château du Nozet’n kellareissa. Runsaan aromikkuuden takaa pitkä kypsytys sakan päällä suurissa maanalaisissa sammioissa, joista viini pullotetaan vasta juuri ennen sen lähtöä maailman markkinoille.

Vaalean kullankeltainen viini tuoksuu tyylikkäästi yrteille, karviaismarjoille, mustaherukanlehdille, sitruunaruoholle ja vihreälle omenalle. Kuiva, mineraalinen, pirteän hedelmäinen ja runsaan hapokas maku tuo veden kielelle ja viipyy suussa pitkään.

Erittäin hieno kala- ja äyriäisviini hyvälle aterialle. Runsaan hapokkuuden ansiosta viini sietää rasvaisiakin ruoka-aineita, mutta toisaalta herkätkään maut eivät peity viinin elegantin tasapainoisuuden ansioista.

Hinta: 33,60 €

Tilaa tästä

Gustave Lorentz Riesling Réserve Magnum on näyttävä ja raikas kalaruokien ystävä

Gustave Lorentz Riesling Réserve

Vuonna 1836 perustettu Gustave Lorentz on kokonaan perheomisteinen jo 6. sukupolvessa.

Viinitalo sijaitsee Bergheimissa Keski-Alsacessa, jossa savinen ja kalkkinen maaperä sekä aurinkoiset olosuhteet ovat otolliset korkealaatuisten gastronomisten viinien tuotantoon.

Gustave Lorentz Riesling Réserve 2015 on malliesimerkki viinitalon gastronomisista, raikkaan hapokkaista ja hedelmäisistä viineistä, jotka sopivat monenlaisten, myös rasvaisten ruokien seuralaisiksi. Viinin tuoksussa on sitruksisuutta, vihreää omenaa ja keltaista luumua. Maultaan se on kuiva, rapsakan hapokas, hennon yrttinen ja runsaan mineraalinen. Ihanteellinen kumppani mm. voissa paistetulle kalalle ja äyriäisille. Näyttävä ja maittava pullollinen rapujuhlien kattaukseen!

Hinta: Magnum koko 29,98 €

Tilaa tästä

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc

Rypäleet on kerätty kolmelta eri tarhalta Casablancan, Limarín sekä Rapelin laaksoista. Suosittu Casillero del Diablo –brändi tarjoaa asiakkailleen tasaista hyvää laatua kohtuuhintaan ja onkin tunnetuin chileläinen viinimerkki maailmalla!

Rehevän hedelmäinen ja yrttinen tuoksu, jossa raparperi sekä leikattu ruoho kertovat rypälelajikkeesta, kun taas trooppinen hedelmäisyys käymisestä viileissä terästankeissa. Viini on suussa kuiva, hapokas, sitruksinen sekä herukanlehtinen, kaikin puolin selkeä lämpimämmän ilmaston sauvignon blanc.

Viini sopii hintansa puolesta myös arki-iltaan tai vaikkapa kevään puutarhajuhliin. Valkolihainen kala, aromikas kasvisruoka, runsas salaatti (muista lisätä suolaa tai suolaisia komponentteja, jolloin salaatti ei tunnu suussa karvaalta, vaan viinin happojen ansiosta entistäkin aromikkaammalta). Yrttiset juustopiiraat ovat piknikilläkin toimiva kaveri!

Hinta: 9,99 €

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram