Juusto ja siideri on mitä taivaallisin parivaljakko!
Oletko koskaan kokeillut yhdistää juustoja siiderin kanssa? Laadukkaiden ja toisilleen sopivien parien yhdistelmä on enemmän kuin osiensa summa! Vaaleat homejuustot ovat vaativia juomakumppaninsa suhteen ja kaipaavat samalla sekä raikkautta että jäännössokerista makeutta – runsasta suutuntumaa unohtamatta. Perinteisin menetelmin valmistetut ranskalaiset artesaanisiiderit ovat siis vallan osuva valinta!
Nuorekkaat brie ja camembert (myös muut vaaleat pehmeän rasvaiset juustot) kannattaa maistaa ranskalaisten artesaanisiidereiden kanssa! Alla Viinipostin siiderisuosikit ja tässä pari vinkkiä maisteluun:
Viilennä siiderit 10-12°C:een ja temperoi juustot lähelle huoneen lämpöä. Maista ensin siideri, sitten juusto, ja lopuksi uudelleen siideri. Huomaatko kuinka sekä siiderin että juuston maut muuttuvat toistensa vaikutuksesta? Ehkäpä siideri raikastuu entisestään, ehkäpä juusto hieman kevenee? Ehkäpä niiden aromimaailmat monipuolistuvat tai muuttuvat? Oikeaa vastausta ei ole: maistamme kaikki eri lailla ja siksi makuasioista voi vain keskustella. Mutta mikäs sen ihanampaa! Mitäs ystäväsi ovat asiasta mieltä?
Lue lisää siidereistä Viinikoulustamme: On siidereitä ja sitten on Siidereitä!
Teksti @liisahuttuhiltunen