Syyskuussa Alkon hyllyille tupsahtaa neljä uutuuttamme. Valitse näistä omasi syksyn pimeneviin iltoihin!

Gancia Moscato d’Asti Piccolo

Maailman uutuus Italian johtavalta kuohuviinien tuottajalta – makea helmeilevä valkoviini Moscato d’Asti on saatavilla nyt myös helposti korkattavassa piccolopullossa!

Luoteis-Italian Asti on maailmankuulu makeista moscatoistaan, jotka vuonna 1993 nostettiin maan ylimpään laatulukitukseen DOCG. Moscato d’Astin metodi on erityinen: –2 asteessa säilytetty rypälemehu käytetään vasta tilauksesta, ja lempeä helmeily syntyy  alkoholikäymisen yhteydessä painetta sietävässä terästankissa. Käyminen keskeytetään viilentämällä kun haluttu makeusaste on saavutettu.

Moscato-lajikkeen aromeja on vaikea unohtaa: kukkaiset, päärynäiset, rusinaiset, lehmusta, akasiaa ja jopa kanelia muistuttavat aromit toistuvat niin tuoksussa kuin makeassa, mutta keveässä pienten kuplien kohottamassa maussa. Moscato d’Astia nautitaan perinteisesti makeiden kakkujen, torttujen ja keksien kera. Ihastuttava myös sellaisenaan – nyt myös laukkuun sopivana vaikkapa ystävän yllätyshemmotteluhetkeen!

Tilaa tästä

Gustave Lorentz L’ami des Crustacés Pinot Blanc

Rapukausi ei ole vielä ohi, joten nyt kannattaa huomata tämä alsacelainen uutuusviini, joka on valmistettu ajatellen meren (ja järven) herkkuja! Sen kuiva, raikkaan hapokas ja mineraalinen suutuntuma ja kukkea hedelmäisyys sopivat loistavasti ravuille, ostereille ja simpukoille, tarjottiinpa ne sellaisenaan, tai esimerkiksi risoton ohessa.

Viini on käytetty raikasta hedelmäisyyttä korostaen lämpökontrolloiduissa terästankeissa, ja siihen on jätetty ripaus jäännössokeria vastaamaan äyriäisten hieman makeutta muistuttavaa makumaailmaa.

Vuonna 1836 perustettu Gustave Lorentz on kokonaan perheomisteinen jo 6. sukupolvessa.Viinitalo sijaitsee Bergheimissa Keski-Alsacessa, jossa savinen ja kalkkinen maaperä sekä aurinkoiset olosuhteet ovat otolliset korkealaatuisten gastronomisten viinien tuotantoon. Peräti puolet Gustave Lorentzin tarhoista on Grand Cru tarhoja.

Tilaa tästä

Novas Gran Reserva Riesling

Ainoa chileläinen luomusertifioitu riesling on saapunut Alkoon!

Kuivahko viini tuoksuu sitruunalle, omenalle ja eksoottisille hedelmille. Sen suutuntumaa pyöristävää pientä makeutta ryhdittää miellyttävä hapokkuus, ja kevyt, mutta varsin mehukas viini sopii erinomaisesti aasialaisten, tai muuten keveiden mutta hieman mausteisten ruokien seuraksi. Tasapainoinen viini on kuitenkin varsin miellyttävä myös sellaisenaan nautittavaksi!

Bio Bio Valley sijaitsee Chilen viinialueiden eteläpäässä. Aiemmin miltei tuntematon alue on noussut vuosituhannen alussa suorastaan kohinalla kuuluisuuteen – juuri viileästä ilmastosta nauttivan Riesling-lajikkeen avulla.

Emiliana on viinitalo, joka vaalii luonnonmukaisuutta käyttäen mm. viinikasvia sekä maaperää kunnioittavia vaihtoehtoisia tuholaisentorjuntakeinoja. He uskovat, että kestävän kehityksen keinoin myös itse viini on lopulta paremmin balanssissa, luonnollisempaa sekä aidompaa.

Lue Viinipostin juttu viinintekijästä Noelia Ortsista!

Tilaa tästä

Bonterra Chardonnay

Tyylikäs kalifornialainen luomuchardonnay on syksyn uutuus, joka saapuu Alkoon juuri parahiksi sienisatoamme ajatellen.

Tammitettuna ja keskitäyteläisenä se sopii vaaleille lihoille – ja aivan erinomaisesti kermaiselle sienikastikkeelle! Kypsää trooppista hedelmäisyyttä täydentävät paahdetun mantelin, hunajan, voin ja vaniljan aromit. Kermaista suutuntumaa ryhdistävät sitruksiset hapot ja makea mausteisuus. Runsas ja tasapainoinen kokonaisuus Mendocino Countysta!

Bonterran viinitalo on viljellyt luomua jo vuodesta 1987, merkittävänä pioneerina koko alalla. Heillä viinitarhat ovat osa luontoa, johon kuuluu myös eläinten läsnäolo. Talvisin lampaat harventavat rikkakasveja, kesäisin kanat nokkivat haitallisia hyönteisiä ja samalla kuopivat maata möyhentäen sitä.

Luomumehiläistarha huolehtii villien hiivakantojen levityksestä. Kesällä köynnösten väliin istutetaan hyötykasveja tarjoamaan ravinteita ja typpeä maaperään sekä kilpailemaan viiniköynnöksen juurten kanssa. Viiniköynnös voi sitä paremmin sekä on sitä kestävämpi mitä syvemmälle sen juuret työntyvät maaperään, jossa mineraalit sekä vesivarannot sijaitsevat.

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.