Vihdoinkin sitä saa myös Alkosta – nimittäin Kyrö Apple Gin & Juice juomaa!

Syyskuussa Viiniposti tuo Alkon valikoimiin myös 10 muuta uutuutta, jotka saavat viinien ystävän haukkomaan henkeään: klassisen viinimaailman ylintä aatelia ja vuosikertoja jopa 80-luvulta! Vain parin klikkauksen päässä!

Kyrö Apple Gin & Juice

Kyrö Apple Gin & Juice

Tämä lempeän pirskahteleva kuohujuoma sopii niin piknik-kilistelyyn kuin konserttifiilistelyyn, satoi tai paistoi!

Kyrön tynnyrikypsytettyä Koskue-giniä ja kuohuvaa luomuomenamehua sisältävä long drink, jossa ripaus vaniljaa ja hunajaa. Kypsän omenainen, pirskahteleva ja täyteläinen suutuntuma, hentoa vaniljaa ja hunajaa sekä mausteisuutta.

Nautitaan kylmänä, suoraan pullosta.

4,49 €/0.33l

Suomi

Saatavilla vähittäiskaupoista

Saatavilla Alkosta 12.9.2019

Marques de Vargas Reserva

Marqués de Vargas Reserva edustaa klassista Riojaa

Marqués de Vargas on perheomisteinen viinitalo, jonka ensimmäiset viiniköynnökset istutettiin Riojaan vuonna 1840 Vargasin markiisi XIII:n toimesta. Sittemmin markiisien seuraavat sukupolvet ovat laajentaneet laatuviinien viljelyä ja valmistusta myös Ribera del Dueron ja Rias Baixasin alueille, ja heidän viininsä niittävät mainetta jo yli 40 maassa.

Marqués de Vargasin viinitila Hazienda Pradolagar käsittää yhteensä 60 hehtaaria Rioja Altassa, Ebro-jokilaakson kalkkikivisessä, runsaasti savea sisältävässä maaperässä. Keskimäärin 35-vuotiaita viiniköynnöksiä hoidetaan kestävän kehityksen periaattein, eikä kemiallisia rikkaruoho- tai tuholaismyrkkyjä käytetä lainkaan.

Jokainen palsta Tempranilloa, Mazueloa ja Garnachaa poimitaan käsin ja vinifioidaan erikseen lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Viinejä kypsytetään vähintään 18kk suurimmaksi osaksi ranskalaisissa tammitynnyreissä mutta myös amerikkalaisissa – ja espanjalaisittain uutuutena –Kaukasukselta hankituissa Seguin Moreaun venäläisissä tammitynnyreissä. Viinejä ei filtteröidä, vaan sakan annetaan laskeutua luonnollisesti. 6kk välein tynnyrit puhdistetaan, ja juoksutuksen tarjoama ”hengähdys” tehostaa viinin aromien kehittymistä.

Syvä rubiininpunainen viini tuoksuu kypsän marjaisalle ja tyylikkään moniulotteiselle: tumman kirsikan ja vadelman lisäksi siitä voi aistia mm. balsamicoa, vienoa tupakkaa ja kiehtovaa mausteisuutta. Suussa kuiva, täyteläinen ja ryhdikäs: Tempranillolle tyypillinen hapokkuus kannattelee tiivistä hedelmäisyyttä yhdessä silkkisten, kypsien tanniinien kanssa. Pitkä jälkimaku kutsuu kaverikseen laadukasta lihaa, kypsää juustoa tai tomaatissa haudutettuja kasviksia.

26,59 €/0.75l

Espanja

Alkon verkkokauppa

Conde de San Cristobal

Conde de San Cristóbal 2015 DO Ribera del Duerosta ei pelkää syksyn pimeyttä!

Marqués de Vargasin viinitila Conde de San Cristóbal sijiatsee Ribera del Dueron sydämessä historiallisessa Pago de Valdestremerossa Duero-joen yläjuoksulla 780-880 metrin korkeudessa, jossa mannermaisen ilmaston lämpötilavaihtelut ja vähäinen sademäärä ovat oleellisia tekijöitä viinien uljaan profiilin synnyssä. Viinitilan 80 hehtaaria koostuvat 14 palstasta, 7 erityyppisestä maaperästä ja korkeuseroista, jotka tarjoavat kellarimestarille loistavat mahdollisuudet harmoniseen kokonaisuuteen vuosikerrasta toiseen.

Tinto Fino (alias Tempranillo) sekä pienet lisäykset Cabernet Sauvignonia ja Merlot’a on poimittu käsin, ja rankojen poiston sekä hellän murskauksen jälkeen tiivisaromisten ja värikylläisten kuorten on annettu uuttua mehuun sekä ennen alkoholikäymistä että sen jälkeen. Viiniä on kypsytetty 10-12 kk osittain ranskalaisissa, osittain amerikkalaisissa ja kaukasialaisissa tynnyreissä.

Tummanpuhuvan viinin tuoksu on suorastaan paksu: se on tulvillaan orvokkeja, makeita kirsikoita, ylikypsää luumua ja vadelmaa, joita täydentävät oliivi ja salmiakki, mustaherukkahillo ja tammitynnyreistä kielivä vanilja. Suussa viini on kuiva mutta pullean hilloinen – kaikilta puolilta tarkasteltuna asteikkojen maksimissa – täydellisessä tasapainossa! Viini suorastaan elää suussa ryhdikkäiden happojen ja nousevien samettisten tanniinien saatellessa tiivistä makujen kirjoa. Viini on jo nyt varsin nautittava mutta lupaa pitkää tulevaisuutta. Lammasta, poroa, riistaa, härkää pinnasta paahdettuna… eikä syksyn saapuva pimeys yhtäkkiä enää pelota!

22,98 €/0.75l

Espanja

Alkon verkkokauppa

Pazo de San Mauro

Pazo de San Mauro – ei ihan mikä tahansa tönö DO Rias Baixasissa

Pazo tarkoittaa perinteistä galicialaista ”maalaistaloa”. Pazo de San Mauro ei kuitenkaan ole mikä tahansa tönö – sen rakensivat Portugalin kuninkaan Sancho I:n jälkeläiset vuonna 1591, ja todistettavasti viiniä on valmistettu tilalla siitä lähtien. Marqués de Vargas osti 30 hehtaarin tilan vuonna 2003, restauroi historialliset rakennukset sekä modernisoi viinimön vastaamaan nykyajan tietotaitoa.

Rias Baixas on Albariñon kehto: Atlantin viileys yhdistettynä kasvukauden runsaisiin aurinkotunteihin mahdollistavat rypäleiden sokerin ja hapokkuuden liiton, joista alueen raikkaat valkoviinit tunnetaan. San Mauron tilan graniittipitoinen maaperä, johon yli 40-vuotiaat köynnökset ovat ehtineet tunkeutua, tuottaa upean mineraalisen lisänsä.

Vaaleankeltainen viini on tyypillinen laadukas rias baixas: Albariño-lajikkeen aromaattinen, keltakukkainen, sitruksinen ja hunajamelonin sävytteinen tuoksu yhdistettynä kuivaan, keveään ja hapokkaaseen suutuntumaan on erottamaton osa galicialaista keittiötä, jossa merenelävät, öljyt, yrtit ja kasvikset tarjoavat oman elementtinsä. Viini toimiikin paitsi kevyiden, myös keskitäyteläisten elementtien kumppanina leikaten hapokkuudellaan ruoan rasvaisuutta.

17,99 €/0.75l

Espanja

Alkon verkkokauppa

Livon Rossole

Borgo Salcetino Rossole 2015 on helposti lähestyttävä sangiovese

Chianti Classicon alueella sijaitsevan pienen Borgo Salcetinon rakennukset ovat peräisin 1600-luvulta, mutta niiden sisätilat on nykyaikaistettu Livonin perheen toimesta. Tilan 30 hehtaarista puolet on omistettu viinien viljelyyn.

Chianti Classicon lisäksi tilalla valmistetaan myös arkisempaan seurusteluun tarkoitettua viiniä nimeltä Rossole. Sangiovese ja Merlot on poimittu käsin, ja rankojen poiston ja hellän murskauksen jälkeen ne ovat käyneet viineiksi viilennetyissä terästankeissa hedelmäisiä aromeja vaalien. Sangiovesen terhakkuus on saanut maltillistua uusissa tammitynnyreissä 12kk ajan ennen pullotustaan.

Kevyt rubiininpunainen viini on aluksi tulvillaan kirpsakkaa marjaisuutta kuten ruusunmarjaa ja hapankirsikkaa, mutta syvemmin tuoksutellessa mukaan alkaa ilmestyä lisäksi mustaherukkaa, orvokkia, salmiakkia, heinää, alkavaa nahkaisuutta, jugurttia ja puun paahdetta. Suutuntuma on kuiva, kevyt ja raikas – marjaisan makumaailman taustalta nousevat hitaat ja sangioveseksi varsin maltilliset tanniinit tehden viinistä varsin helposti lähestyttävän.

Viini sopii maistuville arkiruoille kuten pasta bologneselle tai kasviksille tomattikastikkeessa, pizzalle ja lämpimille voileiville, tonnikalalle ja juustolla gratinoiduille paistoksille.

Saatavilla Alkosta syyskuussa 2019

Prunotto Barolo

Prunottojen usko kotiseutunsa mahdollisuuksiin osoittautui tieksi tähtiin

Nuorukaisena Alfredo Prunotto seurasi, kuinka hänen kotiseudulleen perustettu viiniosuuskunta kärsi 1900-luvun alun poliittisesta kuohunnasta ja taloudellisista vaikeuksista. Vastavihittyinä yhdessä Luigina-vaimonsa kanssa he päättivät lunastaa osuuskunnan itselleen ja nostivat sen nopeasti jaloilleen. He uskoivat paitsi alueensa laatuun myös uuteen maailman avautuneisiin markkinoihin ja veivät viinejään mm. Yhdysvaltoihin ensimmäisten joukossa. Nykyään Prunotto on yksi Piemonten arvostetuimpia viinitaloja.

Prunotto Barolo 2014

Prunotton ensimmäinen barolo pullotettiin jo vuonna 1905. Yli sadan vuoden kokemuksella Prunotto tuottaa edelleen perinteikästä viiniä, joka ilmaisee vuosikertansa erityispiirteet ja ikääntyy mielellään. Baroloa on kypsytetty vähintään 18kk eri kokoisissa tammitynnyreissä, jotta viinien aromipaletti olisi mahdollisimman monipuolinen.

Kevyt, tiilen värinen viini tuoksuu diskreetisti punaisille marjoille kuten mansikalle ja punaisille kirsikoille, anikselle ja roseepippurille, aavistuksen soramaalle, kuivatulle porkkanalle ja märälle kuusimetsälle. Suussa kuiva ja ryhdikkään hapokas viini on keskitäyteläinen, kehittynyt ja lämmin. Ikeniin hiipien tarttuvat tanniinit kertovat viinin olevan vielä nuorukainen, mutta sopivan tässä vaiheessa ryhdikkääksi pariksi lihacarpacciolle, (riista)linnulle ja sienille (erityisesti tryffelille!), yrttisille höyrytetyille kasviksille, carbonaralle tai kermaperunoille.

42,98 €/0.75l

Italia

Alkon verkkokauppa

Prunotto Barbaresco

Prunotto Barbaresco 2015: salaperäisen herkkä ja moniulotteinen viini on kuin timantti

Ajattelitko, että barolot hallitsevat Piemontea viinien kuninkaana? Vilkaisepas ohituskaistalle: yhä useampi viinitalo istuttaa parhaat kuskinsa nyt barbarescon puikkoihin!

Kevyt tiilen värinen viini ei huuda suuruuttaan heti kättelyssä: aristokraatin tapaan se herättää mielenkiinnon vihjaamalla ja viettelee hitain mutta varmoin ottein. Laatunebbiololle tyypillisesti punamarjainen aromipaletti on moniulotteinen: ruusua, mansikkaa, ruusunmarjaa, appelsiininkuorta, anista, balsamicoa, kuivattua vadelmaa ja aavistus luonnonjugurttia. Suussa kuiva, runsaan hapokas ja herkältä vaikuttava viini paljastaa itsensä kokonaisuudessaan vasta kun sen hitaasti nousevat tanniinit kantavat vivahteikkaan makujen kirjon niiden uljaisiin jälkimaininkeihin – ja tajuat kadottaneesi ajantajun. Timanttia.

34,90 €/0.75l

Italia

Alkon verkkokauppa

Prunotto Bricco Colma Albarossa

Prunotto Bricco Colma 2011 – palanen mielenkiintoista tutkimusta

Bricco Colma on osa pitkäaikaista projektia, jossa muutama Piemonten huipputuottaja tutkii ja kehittää yhdessä viinejä Albarossa -lajikkeesta. Lajike on 1930-luvulla tehty risteytys Nebbioloa ja Barberaa, tarkoituksena tuoda esiin molempien lajikkeiden parhaat ominaisuudet.

Bricco Colma on tavoiteltu harvinaisuus: paitsi että sitä tuotetaan rajallisesti, sen ikääntymistä seurataan ja myyntiin laskettavat erät ovat siksi sitäkin pienemmät.

Maista itse, miltä terästankeissa käytetty, vuoden ajan vanhoissa tammitynnyreissä ja sen jälkeen pitkään pulloissaan kypsytetty Albarossa maistuu! Toisin kuin Nebbiolo, se on tumman marjaisa ja runsas, mutta sen happo- ja tanniinirakenne ovat omiaan laadukkaan liharuoan kumppaniksi.

42,00 €/0.75l

Italia

Alkon verkkokauppa

Conde de Valdemar Gran Reserva

Conde Valdemar Gran Reservat 1985 & 1990  – juhlavuoden kunniaksi saatavilla pieni erä harvinaisia vuosikertoja riojalaisinta riojaa!

Valdemarin perheen viinillinen tarina täyttää kuluvana vuonna 130 vuotta.  Ajanjaksoon mahtuu monta sukupolvea ja monta viinitarhaa, kasvua, kokeiluita, innovaatiota ja toisaalta vanhoihin hyviin traditioihin luottamista.

Bodegas Valdemar alkoi myydä viinejä omalla nimellään vuonna 1985 – ja tänä vuonna saamme juhlan kunniaksi maistaa myös Suomessa heidän ensimmäisiä vuosikertojaan!

Conde Valdemar -viinit edustavat Bodegas Valdemar -nimisen perheen viinien traditionaalisinta ja ajatonta linjaa. Riojaa riojalaisimmillaan. Gran Reservat ovat kypsyneet ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä 36kk ajan – ja sen jälkeen pulloissaan tähän päivään saakka. Maista, miten harvinaiset vuosikerrat ovat kehittyneet vuosien saatossa! Jos ehdit – sillä montaa pulloa ei ole jaossa…

1990: 99,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

1985: 119,99 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Pradorey Gran Reserva

PradoRey Finca Real Sitio de Ventosilla Gran Reserva 2009 – harvinaisuus Ribera del Duerosta

Saimme pienen erän harvinaista viiniä, jota tuotetaan vain hienoimpina vuosina. Itseasiassa ennen vuosikertaa 2009 kyseinen single vineyard eli tarhaviini on ilmestynyt ainoastaan vuosina 1999 ja 2004!

Real Sitio de Ventosilla -tarha sijaitsee 813m merenpinnan yläpuolella Duero -joen yläjuoksulla, jossa rypäleet nauttivat mannermaisen ilmaston lämpötilavariaatioista.  Niukka satomäärä takaa rypäleiden tiiviin laadun, ja kyseistä viiniä varten jokainen terttu on valikoitu käsin. 95% Tempranilloa, 3% Cabernet Sauvignonia ja 2% Merlot’a sisältävä viini on kypsynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä 24 kuukauden ajan ennen pullotustaan.

Syvä, reunoiltaan jo tiilen värinen viini tuoksuu runsaan marjaisalle ja kehittyneelle: ylikypsän kirsikan ja karhunvatukan lisäksi siitä voi aistia kuivunutta vadelmaa ja mustikkaa, puun kaarnaa, keitettyä luumua, balsamicoa, viiliä, paahteisuutta, horsmaa, märkiä lehtiä… Suussa kuiva ja edelleen hapokas viini on muhkea ja moniulotteinen kuten tuoksukin. Tanniinit ovat iän myötä pehmenneet, mutta kuivattavat edelleen mukavasti ikeniä jättäen suuhun kuivuneiden marjojen yrttisen fiiliksen. Suuri viini, joka on ehtinyt aikuiseen ikään!

39,99 €/0.75l

Espanja

Saatavilla Alkosta 23.9.2019

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram