Tammikuussa Alkoon saapuu luonnonmukaisuutta vaalivan Emiliana talon pinot noir sekä uusi alkoholiton riesling Leitziltä!

Emiliana Novas Gran Reserva Pinot Noir

Emiliana Novas Gran Reserva Pinot Noir 2016

Emiliana on viinitalo, joka vaalii luonnonmukaisuutta käyttäen mm. viinikasvia sekä maaperää kunnioittavia vaihtoehtoisia tuholaisentorjuntakeinoja. He uskovat, että kestävän kehityksen keinoin myös itse viini on lopulta paremmin balanssissa, luonnollisempaa sekä aidompaa.

Novas –viinisarjan nimi on latinaa merkiten uusia vastasyntyneitä tähtiä. Laadukkaat viinit ilmentävät hienosti kasvupaikkansa maaperää.

Pinot Noir –rypäleet kerätään Casablancan laaksossa 400kg:n koreihin, ja kuljetuksen jälkeen ensin tertut ja kantojen poistamisen jälkeen yksittäiset rypäleet valikoidaan tätä viiniä varten tarkoin. Viinin annetaan valmistua mahdollisimman luonnollisesti: murskattujen rypäleiden annetaan maseroitua kontrolloidussa lämpötilassa sekä ennen luonnonhiivojen käynnistämää käymisprosessia että sen jälkeen. Myös malolaktinen käyminen tapahtuu spontaanisti. 70% viinistä saa levätä ranskalaisissa tammitynnyreissä 6kk ajan ennen suodausta ja pullotusta.

Kirsikanvärinen viini tuoksuu lajikkeelle tyypillisesti vadelmille, mustaherukoille ja ruusunterälehdille. Kuiva ja hedelmäinen suutuntuma saa ryhtiä varsin hyvästä hapokkuudesta sekä pehmeistä tanniineista. Jälkimaun miellyttävä paahteisuus täydentää tuoretta hedelmäisyyttä. Ruokasuositus: vaaleat lihat ja rasvaiset kalat, täsmävalinta sienirisotolle parmesaanilla!

Saatavilla Alkossa 18.1.2018 alkaen hintaan 15,79€

Lue Viinipostin juttu viinintekijästä Noelia Ortsista!

Leitz Riesling EINS ZWEI ZERO – alkoholiton uutuus!

Uusi saksalainen alkoholiton riesling on löytö sinulle, joka pidät viinin kompleksisesta mausta ja rakenteesta, mutta haluat välttää alkoholia. Saat siis viinin hyödyt ilman ikäviä sivuvaikutuksia – ja mikä parasta, vältät ylimääräisiä kaloreita!

Modernin teknologian avulla normaali viini tislataan vakuumissa 30°C viileydessä, jolloin alkoholi saadaan poistumaan siitä kokonaan mutta hellävaraisesti makua muuttamatta. Haihtuvat tuoksukomponentit kerätään talteen ja johdetaan takaisin alkoholittomaan viiniin.

Kirkkaan vaaleankeltainen viini on tuoksultaan selvä riesling tarjoillen limeä, sitruunaa, omenaa ja lopuksi hieman raparperia. Suussa kuiva ja kevyt sekä yllättävän ryhdikäs alkoholittomaksi viiniksi! Jälkimaussa häivähtää mineraalisuus.

Suosittelemme nauttimaan viinin hyvin viilennettynä joko sellaisenaan tai kevyiden kalaruokien, vuohenjuuston tai aasialaisen riisiruoan kumppanina. Erinomainen myös kukkakaalille!

Saatavilla Alkossa 11.1.2018 alkaen hintaan 9,98€

Lue artikkelimme viinistä ja terveydestä täältä!

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram