Me lupasimme itsellemme, että tämä vuosi on entistäkin maukkaampi ja jokainen viinilasillinen on täydellinen nautinto. Tammikuu on mitä oivallisin aika aloittaa lupauksen lunastaminen, joten unohdetaan tipaton tammikuu. Valitsimme parhaat kala- ja äyriäisviinit!

Tammikuun rapsakat kelit kaipaavat rinnalleen raikasta valkoviiniä. Olemme poimineet sinulle kolme kokeilemisen arvoista valkoviiniä tammikuuta siivittämään. 

Maistuvat kala- ja äyriäisviinit

Kuukauden viinit sopivat mainiosti kalojen ja äyriäisten rinnalle, joita myös meidän kuukauden reseptimme, bouillabaisse, sisältää. Viinien hapokkuus, mineraalisuus ja sitrusaromit tasoittavat mainiosti kalojen ja äyriäisten suolaisuutta. Poimi resepti ja viinisuositukset talteen maistuvaa illallista varten.

de Ladoucette Pouilly-Fumé

Ylähylly

de Ladoucette Pouilly-Fumé

2015, 33,50 €

Loiren yläjuoksulta kotoisin oleva de Ladoucette Pouilly-Fumé on eurooppalaista Sauvignon Blancia tyylikkäimmillään. Viini on upean elegantti ja ehdottomasti hintansa väärti.

Tämä erinomainen viini on varma valinta tilanteisiin, jossa tarvitaan kuivaa, hienostunutta ja ryhdikästä valkoviiniä. Makunautinnosta tekee vielä lorauksen upeamman se, että kaikki de Ladoucetten viinit valmistetaan satumaisen sukulinnan, Château du Nozet’n, kellareissa.

Viinin maku on kuiva, kypsän limettinen, karviaismainen, kevyen aprikoosinen sekä yrttinen. Makua ryhdittävät eloisat hapot, jotka kantavat kokonaisuutta mineraalisen sitrusmaiseen jälkivaikutelmaan nostattaen veden kielelle.

Hapokkuutensa ansiosta viini on erinomainen juomavalinta, kun pöytään katetaan äyriäisiä, simpukoita tai muita kalaruokia. Viini on nappivalinta myös kuukauden ruokasuositukselle, bouillabaisselle.

Tilaa tästä

Marques de Casa Concha Chardonnay

Keskihylly

Marques de Casa Concha Chardonnay

2014, 18,89 €

Marques de Casa Concha Chardonnay kerää vuodesta toiseen ylistyksiä alan ammattilaisilta.

Marques de Casa Concha Chardonnay tulee Limarín laaksossa sijaitsevalta viinitilalta maailman kuivimman alueen eli Atacaman aavikon läheisyydestä. Laakson viinitilat erottuvat selvästi Chilen perinteisimmistä viinialueista, sillä alueen maaperä on hyvin kalkkiperäistä. Tämä tuo viineihin niiden tunnusperäisen mineraalisuuden. Rypäleiden makuun, aromeihin ja väriin vaikuttavat erityisesti yön ja päivän suuret lämpötilavaihtelut sekä aamuisin saapuva sumu ” Camanchaca”.

Viinin makumaailma on kuiva, keskihapokas, hedelmäinen, yrttinen sekä tamminen. Viinistä löytyy runsasta täyteläisyyttä, jota säestää mukava paahteisuus. Hapokkuus ja mineraalisuus tuovat viinille puolestaan sopivasti ryhtiä.

Marques de Casa Concha Chardonnay on suutuntumaltaan monivivahteinen ja sopivan hapokas viini, joka pärjää monenlaisten makujen seuralaisena. Se on erinomainen viinipari vaalealle lihalle, äyriäisille sekä tuorejuustoille.

 

Tilaa tästä

Zenato Lugana San Benedetto

Alahylly

Zenato Lugana San Benedetto

2015, 14,97 €

Zenato Lugana San Benedetton rypälelajike Trebbiano di Lugana on kotoisin viehättävän Gardajärven läheisyydestä. Zenaton yli 70 hehtaaria käsittävät viinitarhat sijaitsevat Veneton maakunnassa, Italian pohjoisosassa. Alueella vallitsee viiniköynnöksien viljelylle hyvin otollinen ilmasto, jonka ansiosta kyseisen alueen viinit ovat maailmankuuluja.

Zenato Lugana San Benedetton hedelmäinen tuoksu on suorastaan huumaava ja nostaa veden kielelle. Vaikka viini on kuiva ja keskitäyteläinen, on suutuntuma silti mukavan pyöreä ja tyylikäs.

Maku on kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, aprikoosinen sekä hennon mausteinen.

Zenaton Lugana San Benedettoa kannattaa jemmata kaappiin, koska se on monikäyttöinen kala- ja äyriäisviini.

 

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.