Hyvä hanapakkaus viini ON mahdollista löytää! Nämä parhaat hanaviinit sinäkin haluat testata!

Kelien salliessa reissataan yhä enemmän mökille, veneillään ja vietetään aikaa laiturinnokassa. Tilanteeseen kuin tilanteeseen, hanapakkaukset sopivat loistavasti! Hanapakkaus ei kolise, siitä riittää useammalle ja avattuna se säilyy jääkaapissa jopa 2-3 viikkoa!

Miten valita oikeanlainen grilliviini? Viiniposti vinkkaa grilliviinien valinnassa ja K-Ruon sivuilta saat inspiraatioita grilliruokiisi!

Kuinka paljon viiniä tulisi varata juhliin tai illanistujaisiin? Paljonko eri kokoisista pulloista riittää? Viiniposti kokosi yleisimmät pullokoot ja kuinka monta annosta näistä riitää!

Hanaviinin säilyvyys

Joskus viiniä jää yli ja sen säilyttäminen avattuna arveluttaa. Oma suu ja nenä ovat parhaita arvioimaan viinin kunnon. Ohjenuora on, että jos viini maistuu ja tuoksuu mielestäsi hyvältä, niin sitä voi vielä juoda. Viinistä ei muodostu myrkkyä, mutta maku voi olla paha tai täysin erilainen kuin kyseisen viinin on suunniteltu olevan.

Avattu viini kannattaa säilyttää jääkaapissa hyvin suljettuna, jotta viini ei pääse hapettumaan. Kylmässä hapettuminen hidastuu ja viini säilyy kauemmin hyvänä. Jos viiniä on pullossa vähän, niin viinin ja korkin väliin mahtuu enemmän happea ja tällöin viinin maku muuttuu nopeammin. Tällaisissa tapauksissa viini kannattaa siirtää pienempään pulloon, jos haluaa pidentää säilyvyysaikaa. Viinit, joissa on enemmän alkoholia ja sokeria säilyvät parhaiten. Esimerkiksi makea valkoviini säilyy paremmin kuin kuiva. Alla annettujen päivien jälkeen viiniä voi kuitenkin käyttää vielä ruoanlaitossa.

Viini säilyy avattuna:

Kuohuviini 1-2 päivää (ei säily pitkään, sillä kuplat karkaavat)

Valkoviini /rosé 2-3 päivää

Punaviini 3-5 päivää

Laatikkoviini 2-3 viikkoa (jotkut valmistajat lupaavat pidemmänkin säilyvyyden)

Pinknik Rose

Salonkikelpoinen roseeuutuus: Pinknik Rose

Yksinkertaisen hienostunut design tekee hanaviinistä salonkikelpoisen seuralaisen! Kevyiden kalaherkkujen seuralainen on itsekin kevyen heleä, mutta kuiva ja runsaan hedelmäinen. Ruusunmarjaiset hapot ihastuttavat kesäpäivänä.

Ranska

20,90 €/1.5l

Alkon verkkokauppa

Nau Mai viinipussi

Viiniä pussissa: Nau Mai Sauvignon Blanc

Unohda pullojen raahaaminen! Kätevän viinipussin ansiosta Malborough’n raikas, mineraalinen ja yrttiarominen sauvignon blanc kulkee mukana myös retkellä – mainiona kumppanina kepeille yrttipiiraille ja grillikaloille!

Hanaviinin pullossa oleva versio palkittiin Vuoden Viinit 2020 kilpailussa kultamitalilla! Tämä viini testiin!

Uusi-Seelanti

23,90 €/1.5l

Alkon verkkokauppa

Black Tower Rivaner BIB

Luottoviini: Black Tower Rivaner

Black Towerin luottoviinit ovat saaneet uudet ilmeet!

Suomen suosituimman saksalaisen viinibrändin puolimakea ja kukkaisen hedelmäinen valkoviini on omiaan mausteisen ruoan kanssa.

Saksa

31,98 €/3.0l

Alkon verkkokauppa

Tommasi Graticcio Appasionato

90 pisteen hanaviini: Tommasi Graticcio Appasionato

Valpolicellan perinteisistä rypäleistä osa on kuivattu amaronen esimerkin mukaisesti. Viini on pehmeä ja intensiivinen, minkä vuoksi se onkin omiaan selkeänmakuisten liharuokien ja juustojen kanssa. Tommasi nappasi myös parhaat pisteet Iltasanomien hanaviinitestissä 2020 – Pekka Suorsa

Italia

36,98 €/3.0l

Alkon verkkokauppa

Terres Secretes Bourgogne Chardonnay Oak Aged

Tammista hedelmäisyyttä: Terres Secretes Bourgogne Chardonnay Oak Aged

Maconin alueen viinit ovat tunnettuja rehevästä hedelmäisyydestään ja burgundilaisittain voimakkaista tammen aromeistaan. Niin myös Terres Secrètes Bourgogne, hanapakkauksessa meille Suomeen saapunut uutuus. Se on oiva kumppani kanaruoille, kermaisille pastoille ja suomalaisille juurespaistoksille – juustolla ja ilman.

Ranska

39,98 €/2.25l

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram