Viinipostin valikoima kasvaa taas toukokuussa. Kesän kruunaavat raikkaat siiderit sekä roseeviinit. Piknikeille sopivat taas pienet pullot, joita myös saapuu Alkon valikoimiin juuri sopivasti alkavan piknik-kauden kunniaksi. Tutustu uutuuksiimme alta!

Val de Rance L’ Authentique Doux

Les Celliers Associés on bretagnelainen omenantuottajaosuuskunta, joka on ansainnut sertifikaatin sosiaalisesti ja ympäristötaloudellisesti vastuullisesta maataloustuotannosta. He vaalivat Bretagnen taidokasta omenaperinnettä, ja kaikki heidän tuotteensa voidaan jäljittää aina omenatarhalle saakka. Vuonna 1953 perustetussa osuuskunnassa kaikki osapuolet maanviljelijästä markkinointiin toimivat yhteishengessä, ja palkitut tuotteet ovat keränneet suosiota jo yli 60:ssä maassa!

Omenalajikkeet kuten Bedan ja Judor on puristamisen jälkeen käytetty vain osittain jättäen jäljelle osan omenamehun luonnollista makeutta – ja alkoholiprosentin matalalle. Seurustelun lisäksi siideri sopii makeille tortuille ja maustetulle aasialaiselle ruoalle, kokeille myös grillatuille maustetuille possulle ja kanalle!

Kupariin taittava keskisyvä, kirkas ruusunmarjanpunainen siideri tuoksuu raikkaan omenaiselle: punaiset omenat taittavat karamellin suuntaan ja taustalla tuntuu omenapiirakkaa, raparperia ja vadelmaa. Suussa makeahko, kevyt ja raikas, makea omenahillo ja mansikka ovat erinomaisessa balanssissa keventävien kuplien ja hapokkuuden kanssa tehden siideristä helposti nautittavan. Makujen autenttisuus yhdistettynä puhtaaseen keveyteen ja maltilliseen alkoholiin tuo hymyn huulille!

Saatavilla Alkosta 31.5.

Rós Apple and Rhubarb craft cider

Irlantilainen käsityöläissiideri on valmistettu County Corkissa sijaitsevan Fitzimmonin tilan raparpereista sekä syötävistä omenalajikkeista puristetusta mehusta. Raparperiomenamehu on käytetty samppanjan hiivoilla – valinta, joka takaa hienostuneet herkät aromit sekä pehmeät kuplat. Stonwellin siiderit ovat saaneet lukuisia palkintoja puhtaista ja laadukkaista tuotteistaan, joiden valmistamiseen ei käytetä tippaakaan makeutus-, väri- tai muitakaan lisäaineita.

Vaalea lohenpunainen kirkas siideri tuoksuu keltaiselle omenalle, raparperikiisselille ja mansikkahillolle. Suussa makea, maltillisen hapokas, kevyt ja hyvin hedelmäinen kokonaisuus toistaa tuoksun aromit, ja mehukkaat raparperin ja villimansikan aromit maistuvat pitkään. Suoraviivaisen lempeä siideri on ilahduttavan kevyt ja puhdasarominen, ja 5,5% alkoholiprosenttia on naamioitunut runsaan maun taakse.

Saatavilla Alkosta 24.5.

Fetzer Adorada Rosé

Adorada Rosé

Ihastuttavan aromaattinen uutuus tyylikkäässä, käsin vahalla sinetöidyssä pakkauksessa on kalifornialaisen viinintekijän Margaret Leonardin käsialaa. Hän on valikoinut viiniin koko joukon erityisen aromaattisia, toisiaan täydentäviä lajikkeita: Pinot Gris, Gewürztraminer, Zinfandel, Moscato, Colombard, Chenin Blanc ja Petite Syrah… Margaretin huolellisen työn tulos on herkkä, aromikas ja suunmyötäinen viini, jonka nimi viittaa osuvasti ihailun tai hellittelyn kohteeseen. (adorada = darling = kulta)

Keskisyvä ruusunmarjanpunainen viini tuoksuu mansikoille, ruusunlehdille, vadelmille, punaisille omenille ja miedoille yrteille ja uusille herneille. Suussa kuivahko, maltillisen hapokas, kevyt mutta erittäin hedelmäinen kokonaisuus toistaa tuoksun aromit, joiden makoisa hedelmäisyys viipyilee suussa. Ilahduttavan helposti lähestyttävä roseeviini on nautittavissa sellaisenaan mutta sopii mainiosti hieman maustetun kanan, lohen, tai suolaisten leikkeleiden seuraksi.

Saatavilla Alkosta 26.4.

14,90 €/0.75l

Terroirs Vivants Syrah Organic Rosé

Terroirs Vivants on Ranskan johtava luomuviinien tuottaja. Yli 30 vuoden ajan yhtiö on vaalinut laadukasta luonnonmukaisuutta aina viinitarhalta pulloon saakka. Alan pioneerina Terroir Vivantsin perustaja Jacques Frelin alkoi tuottaa 100% luomua jo vuonna 1983, kun kukaan ei tiennyt mitä se oikeastaan tarkoittaa. Hänen filosofiansa kunnioittaa luontoa, viiniä ja sen juojaa.

Syrah-rypäleet on kerätty yön viileydessä Etelä-Ranskan kalkkisilta savirinteiltä Carcassonnen ja Nimesin kaupunkien välillä. Rypälemehu on saanut kerätä hetken väriä kuorikontaktissa, jonka jälkeen se on käynyt viileissä (13-15°C) terästankeissa hedelmäisiä aromeja vaalien. Kirkastus on suoritettu bentoniitin avulla, ja viini on siksi myös vegaani.

Keskisyvä ruusunmarjanpunainen viini tuoksuu metsämansikoille, viinikumille, mustaherukan nupuille ja banaanille. Suussa kuiva, mehukkaan marjainen ja maltillisen hapokas. Maku toistaa tuoksun aromit. Kokonaisuus on pyöreydessään helposti sellaisenaan nautittava, mutta sopii oivallisesti esimerkiksi grillatuille kasviksille, makkaroille ja vaalealle lihalle.

11,49 €/0.75l

Tilaa tästä

Casillero del Diablo Chardonnay 0,375 l

Casillero del Diablo Chardonnay 0,375 l

Chardonnay perhe kasvoi kun 3l hanapakkaus, 75cl pullo, sekä 25cl pikkupullo saivat seuraansa 37,5cl pikkupullon!  Casillero del Diablo Chardonnay on Chilen maineikkaimman viinitalon Concha y Toron raikas ja kuiva valkoviini. Viinin mausta löytyy vaniljaa, sekä vaaleita hedelmiä kuten ananasta, sitrusta ja persikkaa. Viinissä on lievää paahteisuutta ja pitkässä jälkimaussa kirpeää hapokkuutta.
Tuoksu myötäilee makumaailmaa korostaen raikautta, hedelmää, hasselpähkinää ja paahteisuutta. Loistava viini sellaisenaan nautittavaksi! Oiva valinta myös kalapöytään tai vaalean lihan seuraksi.

Casillero del Diablo Chardonnayn rypäleet on kerätty rannikon ja keskilaakson tarhoilta. 35 % viinistä on käynyt ja kypsynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä ja 65 % viinistä on kypsynyt terästankeissa 6-8 kuukauden ajan.

Casillero del Diablo -viinien nimi on lähtöisin yli 100 vuoden takaa. Viinitalon omistaja Don Melchor de Concha y Toro, otti talteen tuottamistaan viineistä parhaimmat ja varastoi ne yksityiseen kellariinsa. Suojellakseen viinejään varkailta hän alkoi levittää huhua kellarissa vartioivasta paholaisesta. Tästä on peräisin viinien nimi – Casillero del Diablo, suomeksi ”Pirunkellari”. Tänä päivänä tuo pahoilaisen vartioima kellari on turistinähtävyys Santiagossa. Nykyään Casillero del Diablo on tunnetuin chileläinen viinimerkki maailmalla. Mies viinien takana on Chilen maineikkaimpiin viinitekijöihin kuuluva Marcelo Papa.

6,28 €/0.375l

Tilaa tästä

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 0,25 l

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 0,375l & 0,25l

Tämä klassikkoviini Chilestä sai 75cl pullon seuraksi 37,5cl ja 25cl pikkupullot. Viini on tyyliltään keskitäyteläinen ja kypsän marjaisa, josta löytyy kevyttä mausteisuutta ja kirsikkaa. Maku on pehmeä johon tammikypsytys on tuonut pyöreitä vaniljaisia aromeja. Väri on tumma, intensiivinen ja rubiininpunainen. Tuoksussa kypsää hedelmää, josta erottuu kirsikkaa ja tummaa luumua. Mukana tammen tuomaa paahteisuutta. Erinomainen valinta illanviettoon seurusteluviiniksi tai ruokapöytään liharuokien kaveriksi.

Tämän viinin Cabernet Sauvignon rypäleet on kerätty rannikon ja keskilaakson tarhoilta. 70 % viinistä on kypsynyt pienissä amerikkalaisissa tammitynnyreissä 8 kuukauden ajan.

Casillero del Diablo -viinien nimi on lähtöisin yli 100 vuoden takaa. Viinitalon omistaja Don Melchor de Concha y Toro, otti talteen tuottamistaan viineistä parhaimmat ja varastoi ne yksityiseen kellariinsa. Suojellakseen viinejään varkailta hän alkoi levittää huhua kellarissa vartioivasta paholaisesta. Tästä on peräisin viinien nimi – Casillero del Diablo, suomeksi ”Pirunkellari”. Tänä päivänä tuo pahoilaisen vartioima kellari on turistinähtävyys Santiagossa. Nykyään Casillero del Diablo on tunnetuin chileläinen viinimerkki maailmalla. Mies viinien takana on Chilen maineikkaimpiin viinitekijöihin kuuluva Marcelo Papa.

6,28 €/0.375l
3,98 €/0.25l

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.