Viinipostin valikoima on täydentynyt kahdella mielenkiintoisella viiniuutuudella. Toukokuun uutuuksiamme ovat Tommasi Pinot Grigio ja Viña Maipo Rosé, jotka kummatkin ovat laatikkoviinejä. Nämä sopivat hyvin kevään juhliin tai vaikka piknikille!

Tommasi Pinot Grigio

2016, 34,98

Tommasin viinitila viljelee viiniä jo neljännessä sukupolvessa Italian Venetossa. Pinot Grigio on Pohjois-Italiassa tyypillisesti viljelty lajike, joka tarjoaa puhtaan hedelmäisiä ja kukkaisia aromeja. Uutuutena Tommasi tarjoaa nyt piknikille ja vaikkapa veneeseen soveltuvaa hanapakkausta, joka myös säilyttää viinin raikkaan hedelmäiset aromit pidempään suljentatekniikkansa ansiosta.

Vaalean kullankeltainen viini tuoksuu trooppisille hedelmille, persikalle, päärynälle ja lajikkeelle tyypillisesti hieman mausteiselle. Suussa viini on kuiva, mutta pieni määrä jäännössokeria tekee suutuntumasta pyöreämmän, sopivamman sellaisenaan nautittavaksi, myöskin kohtuullisen hapokkuutensa ansiosta.

Viini sopii hyvin grillatuille kaloille ja mausteisillekin, mutta kevyille ruoille. Retkievääksi voidaan pakata myös sillivoileipiä tai kylmäsavulohta, salaattia ja muita kevyen kesäisiä pikkusuolaisia. Suosittelemme kokeilemaan myös aasialaisen, kevyen kalaa ja riisiä sisältävän ruoan kanssa!

Tilaa tästä

Viña Maipo Rosé

2016, 26,99

Chileläinen Maipo-kylän mukaan nimetty viinitalo Viña Maipo on noussut suosituksi brändiksi tasaisella hyvällä laadullaan ja moderneilla edullisilla viineillään, mutta myös kriitikkojen kehumilla laatuviineillään. Viinintekijä Max Weinlaub on kuuluisa Syrah-viineistään, ja lajike on myös tämän kauniin vaaleanpunaisen rosén päärypäle ryhdikkään Cabernet Sauvignonin ja mehukkaan Merlot’n täydentäessä blendiä.

Lämpimässä Central Valleyssä viinirypäleet saavuttavat runsaan hedelmäisyyden ja sokeripitoisuuden. Roséta varten ne kerätään varhain hapokkaan raikkauden vaalimiseksi. Rypäleet laitetaan käymään kevyen murskauksen jälkeen kuoriensa kanssa, ja kun viini on saavuttanut halutun väri- ja uutospitoisuuden, kuoret erotetaan edelleen käyvästä viinistä.

Viña Maipon Rosé on kuiva, mutta pienen jäännössokerin ansiosta sen hapokkain kärki taittuu suuhun sopivaksi ja helpommin nautittavaksi myös sellaisenaan. Sen aromit ovat hersyvän kirsikkaiset ja luumuiset, ja ne säilyvät hanapakkauksessa pitkään. Parhaimmillaan rosé on viilennettynä (12-16°C) ja se sopii hyvin grillatuille kaloille ja vaalealle lihalle.

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.