Vuosi 2017 kolkuttelee jo aivan nurkan takana ja kohta on aika kippistellä uuden vuoden kunniaksi. Olemme valinneet sinulle kolme erinomaista viiniä eri hintaluokista uuden vuoden juhlintaan. Viinivalintamme sopivat erinomaisesti myös uuden vuoden reseptimme, herkullisen lohipastramin kanssa.

Tilaa viinit suoraan Alkon verkkokaupasta ja keskity vain olennaiseen, eli nauttimiseen!

Emiliana Signos de Origen la Vinilla 2014

Ylähylly

Emiliana Signos de Origen la Vinilla 2014

Tämä chileläinen Casablanca Valleysta tuleva viini on hyvä esimerkki siitä, että kuivakin viini voi tuntua suussa makeahkolta. Sen eksoottinen hedelmäisyys on runsas ja täyteläinen, ja tammen ansiosta pähkinäiset aromit saavat sen vaikuttamaan jopa kermaiselta.

Viini sopiikin tuhdeille ruoille: kana, possu kermakastikkeessa, tuhdit kalaruoat, grillatut äyriäiset, Lähi-idän mausteiset alkuruoat, possun leike, pastrami…

Emiliana on viinitalo, joka vaalii luonnonmukaisuutta käyttäen mm. viinikasvia sekä maaperää kunnioittavia vaihtoehtoisia tuholaisentorjuntakeinoja. He uskovat, että kestävän kehityksen keinoin myös itse viini on lopulta paremmin balanssissa, luonnollisempaa sekä aidompaa.

Lue täältä lisää viinintekijä Noelia Ortsista!

Tilaa tästä

Perelada Brut Nature Cuvée Especial 2013

Keskihylly

Perelada Brut Nature Cuvée Especial 2013

Vain parhaimpina vuosina, vain parhailta palstoilta valikoiden valmistetaan tämä hieno, hyvän hinta-laatusuhteen omaava Cava. Siinä on käytetty Cavan tyypillisten lajikkeiden (Xarel-lo, Parellada ja Macabeu) lisäksi hiukan Chardonnayta eurooppalaiseen tyyliin.

Brut Nature tarkoittaa, ettei uudelleenkorkituksessa lisätä lainkaan sokeria viiniin. Tämä Cava onkin erittäin kuiva ja rapean hapokas, mutta samalla pehmeä kiireettömän kypsytyksen ansiosta: Sen briossiset aromit syntyvät sen levätessä pullossa hiivasakan päällä kokonaisen vuoden, eleganttius kellarikypsytyksessä toisen vuoden uudelleenkorkituksen jälkeen. Vaalean vihertävän keltaisen Cavan aromeista löytyy lisäksi sitrusta, keltaista luumua sekä hienoa mineraalisuutta.

Raikas aperitiivi, joka nostaa veden kielelle. Nauttii myös suolaisesta kalasta, kinkuista sekä äyriäisistä. Cavaa nautitaan Espanjassa koko ateria läpi, jopa lihan kanssa. Tämä viini ei säikähdä rasvaisiakaan elementtejä!

Tilaa tästä

Tommasi Valpolicella 2015

Alahylly

Tommasi Valpolicella 2015

Valpolicellan perinteikäs viinialue sijaitsee Italian Garda-järven läheisyydessä Veronan provinssissa. Viineissä käytetään alueen omia tyypillisiä lajikkeita Corvina Veronesea, Molinaraa sekä Rondinellaa.

Tommasin viinien tyyli on ihanalla tavalla rustiikkinen, eikä tämä Valpolicella poikkea linjasta: sen runsaan marjaisia ja hapankirsikkaisia aromeja säestää hento nahkaisuus. Suussa keskitäyteläinen ja keskitanniininen viini on myös makealla tavalla mausteinen ja aavistuksen paahteinen.

Valpolicellat ovat mainioita yleisviinejä, joita kannattaa pitää kaapissa vaikkapa yllättävien vieraiden varalta. Sitä on helppo yhdistää monen tyyppiseen ruokaan, oli suunnitelmissa sitten pastaa, pizzaa, pikkusuolaisia tai juustoja. Runsaan hedelmäisenä se kestää hieman mausteisuuttakin, ja sen pehmeät tanniinit toimivat hyvin lihojen kanssa, mutta eivät ”jyrää” miedompiakaan, esimerkiksi haudutettuja lihoja. Italiassa Valpolicellaa suositellaankin perinteisesti esimerkiksi pasta bologneselle sekä lasagnelle. Miedon lihaisa, rasvainen pastrami on myös mainio yhdistelmä!

 

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.