FBR 75cl BOUT DVL-FEMME BRUT GRAND CRU-2016Duval-Leroy Femme de Champagne Brut Grand Cru

Palkitun perheomisteisen samppanjatalon premiumtuotteet kantavat nimeä Femme – ovathan ne kahden vahvan naisen, Carol Duval-Leroyn ja hänen kellarimestarinsa Sandrine Logette-Jardinin taidokkaan työn helmiä.

Aiemmin Femme de Champagnea on ollut saatavilla ainoastaan vuosikertaviineinä, mutta nyt naiset ovat tuoneet markkinoille upean, pitkään kypsytetyn non-vintage Femmen. Pian Alkoon saapuvaan, pääosin vuoden 2004 vuosikertaan on lisätty reserveviinejä, jotka tuovat viiniin kerroksellista pyöreyttä.

Chardonnay (80%) ja Pinot Noir (20%) –rypäleet on poimittu valikoiduilta grand cru -tarhoilta (Avize, Chouilly, Le Mesnil sur Oger, Ambonnay). Osa viineistä on kypsynyt myös vanhoissa tammitynnyreissä ennen pullotustaan ja pitkää kellarikypsytystään hiivasakkojen päällä.

Tuoksultaan kullankeltainen viini on hienostuneen hedelmäinen ja hennon kukkainen, mukana myös hasselpähkinää ja kvitteniä. Suussa kuiva, silkkisen pehmeä ja elegantti, hennon paahteinen, intensiivinen, ja mineraalinen jälkimaku on erittäin pitkä.

Alkon tilausvalikoimassa 16.7. lähtien, hinta 74,90 €

 

 

gustaveGustave Lorentz Riesling 0,375l

Gustave Lorentzin rakastettu riesling saapuu Alkoon nyt myös piccolopullossa!

Pienen pakkauskokonsa puolesta laadukas alsacelainen viini mahtuu nyt myös helposti mukaan vaikkapa laatupiknikille. Soveltuu erinomaisesti myös rauhalliseen itselliseen hemmotteluhetkeen, hyvän ruoan ohella.

Viinin tuoksussa on sitruksisuutta, vihreää omenaa ja keltaista luumua. Maultaan se on kuiva, raikkaan hapokas, hennon yrttinen ja runsaan mineraalinen. Ihanteellinen kumppani mm. voissa paistetulle kalalle ja äyriäisille.

 Vuonna 1836 perustettu Gustave Lorentz on kokonaan perheomisteinen jo 6. sukupolvessa.

Viinitalo sijaitsee Bergheimissa Keski-Alsacessa, jossa savinen ja kalkkinen maaperä sekä aurinkoiset olosuhteet ovat otolliset korkealaatuisten gastronomisten viinien tuotantoon.

 

 

Saatavilla Alkosta 20.7.2017 lähtien hintaan 8,49€

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.