Viiniposti valitsi K-Ruoan helpolle Pääsiäismenulle sopivat viinit. Katso menu täältä ja helpota myös viinivalintaasi nappaamalla nämä alla olevat herkut Alkosta!

Kuva: K-ruokamediat

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Alkuruoka: Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Monikäyttöinen pinot grigio Valpolicellan sydämestä!

Kalpean kuun värinen viini tuoksuu lajikkeelleen tyypillisesti trooppisilta hedelmiltä. Se on hyvin puhdas, kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen jättäen suuhun sitruunan ja persikan aromeja sekä hieman mausteisuutta.

Minttuisen hernetahnan kanssa loistava valinta! Myös kevyet alkupalat, vihannes- ja pastakeitot, herkät kalat sopivat tälle pinot grigiolle kuin nenä päähän. Sopii myös seurustelujuomaksi.

Tilaa tästä

Emiliana Novas Gran Reserva Pinot Noir

Pääruoka: Novas Gran Reserva Pinot Noir

Novas Pinot Noir on vahvasssa nosteessa olevan chileläisen luomuviinitalo Emilianan uutuusviini Suomessa.

Tämä punaviini on maultaan keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karpaloinen, mustapippurinen ja kevyen kukkainen. Sopiva esimerkiksi sitruunakanan kanssa!

Tilaa tästä

Gancia Asti Dolce on Suomen ylivoimaisesti suosituin makea kuohuviini

Jälkiruoka: Gancia Asti Dolce

Suomen ylivoimaisesti suosituin makea kuohuviini!

Vaalean oljenkeltaisen runsaasti kuplivan viinin tuoksussa on eksottisia hedelmiä, sitruksisuutta, salviaa sekä rusinaa. Suussa makea, keskihapokas ja pehmeä, eloisat kuplat kantavat hyvin makeita hedelmiä sekä rusinaisuutta tehden kokonaisuudesta varsin harmonisen. Muista tarjoilla kuohuviini hyvin viilennettynä (8-10 asetta).

Viiniposti valitsi Gancia Astin raikkaan sitruunarahkan kylkeen. Perinteisesti Astia nautitaan myös kevyen kuivakakun tai lehtitaikinaisten torttujen kanssa. Viini sallii herkätkin aromit, mutta sen kuplainen raikkaus kestää myös hieman hapokkaat mansikat. Viiniä tarjoillaan lisäksi vastaparina suolaiselle raakakinkulle ja koville, kypsytetyille voimakkaille juustoille.

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.