Kesä on salaattien aikaa. Millainen viini salaatille sopisi? Raikkaat ja kevyet valkoviinit sopivat mainiosti kesäisille ruoille. Viinisuosituksistamme löydät kolmen eri hintakategorian viinejä. Löydä suosikkisi näistä kolmesta eri rypäleestä: Vermentino, Sauvignon Blanc ja Riesling.

Siirry tästä kesäsalaatin reseptiin.

Guado al Tasso Vermentino

Guado al Tasso Vermentino

Antinorin omistama Guado al Tasson tila sijaitsee Toscanan Maremmassa Bolgherin kuuluisalla viinialueella. Tyrrhenanmeren läheisyys luo otollisen mesoilmaston Vermentino-lajikkeelle viilentäen aurinkoista aluetta.

Vermentino yhdistetään perinteisesti paikallisten meren herkkujen ja runsaiden kesäisten salaattien kanssa. Parhaimmillaan se toimii vongole-simpukoiden, merellisten pastojen ja öljy- ja viinipohjaisten kastikkeiden kanssa – viinin hapokkuus kestää myös hapokkaat kastikkeet. Se on viilennettynä myös erinomainen aperitiivi.

Vihertävänkeltainen viini on avoimen aromikas: omenaa, päärynää, persikkaa, mietoja yrttejä ja sitruunaa. Kuiva ja raikas viini on kepeä ja tasapainoinen, mineraalinen jälkimaku nostaa veden kielelle.

 

Lue Antinorin vanhasta viinisuvusta täältä!

Tilaa tästä

Emiliana Novas Sauvignon Blanc

Emiliana Novas Sauvignon Blanc

Valle de San Antoniossa, jossa sijaitsee myös tunnettu Leyda, Sauvignon Blanc nauttii meren läheisyyden tuomasta viileydestä sekä maaperästä, joka rajoittaa lehtikasvustoa taaten siten rypäleiden laadun.

Keskitäyteläinen kuiva viini on rypälelajikkeelleen ominaisesti runsastuoksuinen. Herukan lehdet, karviaisenmarjat ja leikattu ruoho ovat tyypillisiä sauvignonin aromeja. Suussa hapokas, sitruksinen ja yrttinen viini toimii erinomaisesti kalojen sekä runsaiden äyriäisruokien ja salaattien kanssa, aivan kuten hieman happamilta tuntuvien juustojenkin kanssa. Yrttilisukkeet ja vaalea liha toimivat niin ikään yhdessä tämän eurooppalaisia serkkujaan hieman runsaamman valkoviinin kera.

Emiliana on viinitalo, joka vaalii luonnonmukaisuutta käyttäen mm. viinikasvia sekä maaperää kunnioittavia vaihtoehtoisia tuholaisentorjuntakeinoja. He uskovat, että kestävän kehityksen keinoin myös itse viini on lopulta paremmin balanssissa, luonnollisempaa sekä aidompaa.

Lue täältä lisää viinintekijä Noelia Ortsista!

Tilaa tästä

Black Tower Classic Riesling

Black Tower Classic Riesling

Black Tower Classic Riesling tulee aurinkoisesta Pfalzista, saksalaisittain verrattain lämpimältä viinialueelta.  Classic -viinikategorian viinit valmistetaan klassisista rypäleistä ja ne tarjoavat viinien ystäville taattua laatua kuluttajaystävälliseen hintaan. Myös Pfalzissa – kuten koko Saksassa – Riesling on lajikkeena ehdoton ykkönen.

Viini on tuoksultaan kukkainen ja viheromenainen, maultaan puolikuiva ja hyvin hedelmäinen, mutta runsaat hapot sekä suussa tuntuva miellyttävä sitruksisuus tasapainottavat ryhdikkään kokonaisuuden. Jäännössokerinsa ansiosta viini sopii myös hieman mausteisellekin ruoalle, mutta se toimii erinomaisesti myös seurusteluun tai kesäisten salaattien seurana.

Tutustu myös Black Towerin Ice -uutuuteen, jäiden kanssa nautittavaan kuohuviiniin!

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.