Hyvän ruoan kumppaniksi kuuluu valita sitä korostava viini. Millainen viini kuhalle sopisi? Helpotimme valintaasi listaamalla kolme herkullista vaihtoehtoa. Valitse omasi  ja makuelämys on taattu! Katso kuharesepti vielä täältä!

Livon Friulano

Livon Friulano

Viini on peräisin Collion kukkuloilta Koillis-Italiasta, jossa Friulano-lajiketta pidettiin pitkään omana alkuperäislajikkeenaan. Geeniteknologia paljasti kuitenkin lajikkeen olevan identtinen ranskalaisperäisen Sauvignonassen kanssa ja kaikkien yllätykseksi myös Sauvignon Blancina Ranskasta Chileen vietyjen köynnösten kanssa. Kovin suuri erehdys ei kuitenkaan ollut, koska yrttiaromiset ja hapokkaat lajikkeet ovat sukua toisilleen.

Hieman sukulaistaan täyteläisempänä Friulanoa tarjoillaan paikallisesti suolaisen ja rasvaisen crudo-kinkun tai merellisten risottojen seurana. Se on myös erinomainen aperitiivi sekä laadukas ja monikäyttöinen kala- ja kasvisruokien kumppani.

Väriltään vaalean, hieman vihertävän keltainen viini tuoksuu miellyttävästi keltaisille hedelmille, päärynälle, vienoille kukille. Suussa se on kuiva, keskitäyteläinen, raikkaan hapokas, hieman yrttinen ja mantelinen, ja sen pitkä jälkimaku on tyylikkään mineraalinen.

Livon on perheyhtiö, joka vain 50 vuodessa on noussut Friulin arvostetuimpien tuottajien joukkoon. Menestyksensä myötä he ovat laajentaneet tuotantoaan myös Toscanan ja Umbrian alueille.

Tilaa tästä

Zenato Bardolino Chiaretto

Zenato Bardolino Chiaretto

Valpolicellan alueen viineistään kuuluisa Zenaton perhetila viljelee viiniä myös Bardolinon alueella, Gardajärven kaakkoispuolen rinteillä. Corvinaa, Rondinellaa ja hitusen Merlot’a sisältävä viini on aloittanut alkoholikäymisensä rypäleiden kuorien kanssa, ja kellarimestarin oltua tyytyväinen saavutettuun väriasteeseen viini on erotettu kuoristaan ja siirretty toiseen tankkiin käydäkseen loppuun.

Intensiivisen pihlajanmarjan punainen viini on kuiva, keskihapokas, keskitäyteläinen ja varsin luonteikas: vadelmaisia ja mustaherukkaisia aromeja täydentää hieno yrttisyys ja vastaleikattu ruoho. Jälkimaku on mantelinen ja mukavan mineraalinen.

Chiaretto edustaa roséviinien täyteläisempää ja värikylläisempää tyyliä ja sopii siksi erinomaisesti vaaleille lihoille, yrteille, tomaattibruschetoille ja muille suolaisen voimakkaille alkupaloille. Pastaruoista kasviksia ja yrttejä sisältävät, keskivoimakkaat maut sopivat hyvin yhteen aromimaailman kanssa, mutta myös kanarisotot, kylmät lihaleikkeet, ruokaisat salaatit tai juustokuorrutetut lämpimät voileivät toimivat mainiosti tämän gastronomisen rosén kumppanina.

Tilaa tästä

Casillero del Diablo Chardonnay

Casillero del Diablo Chardonnay

Hyvän hinta-laatusuhteen omaava viini on kuiva, mutta niin hedelmäinen, että se luo miellyttävän illuusion pienestä makeudesta. Tuoksu on runsas ja eksoottisen hedelmäinen: ananasta, melonia ja keltaista luumua seuraa tammen paahteisuus. Suussa miltei kermainen, hieman mausteinen ja pähkinäinen. Jälkimaku on lämmin ja miellyttävän hapokas muistuttaen sitrushedelmiä.

Rypäleet on kerätty Limarín, Rapelin ja Casabancan viinialueilta, käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa, ja lopuksi kypsytetty ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viini on loistava sellaisenaan, mutta sopii erinomaisesti kermaisille pastoille, runsaille salaateille, kanalle ja runsaanmakuiselle kalalle.

Maailman suosituin chileläinen viinimerkki ”Paholaisen kellari” on luotu sinulle, joka osaat nauttia jokaisesta hetkestä varauksetta. Mutkattomiin hetkiin!

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.