Syksyn pimeneviin iltoihin sopii mainosti ihanan täyteläinen ja tuhti punaviini. Olemme poimineet sinulle kolme testaamisen arvoista viiniä eri hintaluokista, jotka sopivat erinomaisesti syksyn tunnelmallisiin hetkiin. Valitse tilanteen mukaan haluatko viinin ylä-, keski- vai alahyllyltä.

Punaviini on täydellinen makupari punaiselle lihalle, mutta myös kasvisruoalle. Valitsemamme viinit käyvät mainiosti kuukauden reseptin, kasvispastan kanssa. Kutsu siis ystävät koolle, koska täydellinen makukokemus on taattu!

 

Villa Antinori Rosso 2013

Ylähylly

Villa Antinori Rosso

2013, 17,99 €

Toscanan upeista maisemista kotoisin oleva täyteläinen Villa Antinori Rosso on monikäyttöinen punaviini ja ehdottomasti hintansa väärti.

Maku on tanniininen, hapankirsikkainen, kypsän karpaloinen ja mausteinen.

Antinorin viinitalo on kiistämättä yksi Italian tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinitaloista. Antinorin viinitalolla on karttunut kokemusta viinin valmistuksesta jo yli kuuden vuosisadan ajan. Toscanan lisäksi viinitalolla on tiloja muualla Italiassa sekä Yhdysvalloissa, Chilessä, Maltalla, Unkarissa ja Romaniassa.

Villa Antinori Rosso muodostaa täydellisen parin kasvispastan kanssa, koska siinä on samaa maanläheistä makua kuin pastan sienissä.

 

Tilaa tästä

Tommasi Valpollicella

Keskihylly

Tommasi Valpollicella

2015, 11,88 €

Myös toinen viinisuosituksemme tulee Italiasta. Tämä Pohjois-Italian keskitäyteläinen Tommasi Valpollicella on hyvä yleisviini, joka sopii kasvisruoille ja pastoille.

Maku on keskitanniininen, marjainen, mausteinen ja aavistuksen hapokas. 

Tommasin viinitila sijaitsee Italiassa Veneton alueella, aivan Valpollicella Classico -alueen sydämessä. Viinitila on ollut saman perheen omistuksessa jo yli 100 vuotta.

Viini korostaa hienosti kasvispastan omia aromeita ja on tasavertainen kumppani sille.

Tilaa tästä

Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir

Alahylly

Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir

2014, 9,99 €

Kolmas kuukauden suositusviini tulee Chilestä ja on tunnetuin chileläinen viinimerkki maailmalla.

Maussa on pehmeää mausteisuutta, yrttisyyttä sekä marjaisuutta. Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir omaa hyvän hinta-laatusuhteen ja onkin monipuolinen keskitäyteläinen seurustelu- ja ruokaviini.

Casillero de Diablo tarkoittaa paholaisen kellaria. Viinien nimi on lähtöisin yli sadan vuoden takaa, jolloin viinitalon omistaja Don Melchor de Concha y Toro levitti huhua viinikellarissa asuvasta paholaisesta, jotta kellarissa ei kävisi varkaita.

Concha y Toro -viinitalo on perustettu Chilen Maipon laaksoon vuonna 1883. Nykyään viinitalolla on viljelmiä jo seitsemässä eri laaksossa.

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram