Valitse viini pastalle oikein! Lempeä ja raikas pasta primavera kaipaa rinnalleen sellaisia viinejä, jotka eivät peitä sen aromeita alleen. Olemme poimineet sinulle kolme erinomaista viinivaihtoehtoa, joista voit valita sinua miellyttävän seuralaisen pasta primaveralle tai jollekin muulle lempeälle pastalle.

Clarendelle Blanc

Ylähylly

Clarendelle Blanc

2015, 19,99

Amerikkalainen sijoittaja Clarence Dillon vieraili Bordeaux´ssa vuonna 1934 ja ihastui maailmankuuluun Chateau Haut-Brioniin siinä määrin, että osti tilan seuraavana vuonna. Tänään Dillonin perhe omistaa myös mm. Chateau La Mission Haut-Brionin sekä Saint-Emilionin Château Quintuksen.

Clarencen pojanpojanpoika Prinssi Robert de Luxemburg sai idean tuottaa myös kohtuullisen hintaluokan bordeaux-viinejä, jotka (toisin kuin kalliit chateau-viinit) olisivat valmiita nautittaviksi heti myyntiin tullessaan. Clarendelle –brändi syntyi vuonna 2005 ja on ollut menestys siitä lähtien.

Clarendelle Blanc on sekoitus Bordeaux´n vaaleita lajikkeita: hedelmäistä Sémillonia, aromikasta Sauvignon Blancia sekä kukkaista Muscadellea. Sen muhkean hedelmäisissä aromeissa on aprikoosia, persikkaa, greippiä, yrttejä, ja jälkimaussa miellyttävää mineraalisuutta. Suutuntumaltaan Clarendelle on kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen, erinomainen kumppani jopa kermaisille kanaruoille, mutta myös perinteisesti vuohenjuustolle ja vaaleille pastaruoille sekä runsasmakuisille kaloille.

Tilaa tästä

Gustave Lorentz Cuvée des Asperges

Keskihylly

Gustave Lorentz Cuvée des Asperges

2016, 13,98

Vuonna 1836 perustettu Gustave Lorentz on kokonaan perheomisteinen jo 6. sukupolvessa.

Viinitalo sijaitsee Bergheimissa Keski-Alsacessa, jossa savinen ja kalkkinen maaperä sekä aurinkoiset olosuhteet ovat otolliset korkealaatuisten gastronomisten viinien tuotantoon. Puolet Gustave Lorentzin tarhoista on Grand Cru tarhoja ja vuodesta 2012 lähtien kaikki 33 hehtaaria ovat myös saaneet luomusertifikaatin.

Parsalle erityisesti räätälöity viini on sekoitus Pinot Blanc’ta ja Pinot Auxerrois’ta. Vaalean vihertävänkeltainen viini tuoksuu lumoavasti keltaiselle omenalle, limelle, melonille ja keltaisille kukille. Se on suussa kuiva, mutta tiiviin hedelmäinen, raikkaan hapokas ja kevyehkön keskitäyteläinen.

Parsan lisäksi Cuvée des asperges sopii eleganteille kasvisruoille sekä kevyille kaloille, jotka kaipaavat hapokkuutta, mutta eivät peitä keväisiä aromeja alleen. Viini sulostuttaa myös keväistä piknikiä tai ilta-auringon katselua hyvässä seurassa.

Tilaa tästä

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc

Alahylly

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc

2016, 9,99

Rypäleet on kerätty kolmelta eri tarhalta Casablancan, Limarín sekä Rapelin laaksoista. Suosittu Casillero del Diablo –brändi tarjoaa asiakkailleen tasaista hyvää laatua kohtuuhintaan ja onkin tunnetuin chileläinen viinimerkki maailmalla!

Rehevän hedelmäinen ja yrttinen tuoksu, jossa raparperi sekä leikattu ruoho kertovat rypälelajikkeesta, kun taas trooppinen hedelmäisyys käymisestä viileissä terästankeissa. Viini on suussa kuiva, hapokas, sitruksinen sekä herukanlehtinen, kaikin puolin selkeä lämpimämmän ilmaston sauvignon blanc.

Viini sopii hintansa puolesta myös arki-iltaan tai vaikkapa kevään puutarhajuhliin. Valkolihainen kala, aromikas kasvisruoka, runsas salaatti (muista lisätä suolaa tai suolaisia komponentteja, jolloin salaatti ei tunnu suussa karvaalta, vaan viinin happojen ansiosta entistäkin aromikkaammalta). Yrttiset juustopiiraat ovat piknikilläkin toimiva kaveri!

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.