Pyhäinpäivä on hyvä syy rentoutua lähimmäisten seurassa ja valmistaa tunnelmallinen illallinen alku-, pää- ja jälkiruokineen. Rustiikkisen syksyisen menun kylkeen sopivia viinejä löytyy niin punaisia kuin valkoisia. Miltä kuulostaisi maa-artisokkakeitto ja aavistuksen kermainen, mutta hedelmäinen valkoviini? Syksy on myös loistavaa riista-aikaa, jolloin lasiin sopii täyteläinen ja paahteinen punaviini. Aterian kruununa taas sadon omenista valmistettu tarte tatin ja hunajaisen makea jälkiruokaviini…

Katso alta viinisuositukset syksyiselle menulle!

Alkupalaksi maa-artisokkakeittoa ja lasin täytteeksi Zenato Lugana Riserva

Garda-järven maisemista kotoisin oleva Trebbiano di Lugana- laijke tuottaa mineraalista, aavistuksen kermaista ja hedelmäistä viiniä. Usein nuorena juotavana lajikkeen huipentuma on pitkään kypsytetty, tammitettu Sergio Zenato Lugana Riserva.  Väriltään kullankeltaisen viinin aromeista löytyy trooppista hedelmää, keltaista luumua, mineraalisuutta ja vaniljaisuuttakin. Taivaallinen pari maa-artisokalle (kurkkaa resepti täältä)!

35,49 €/0.75l

Tilaa tästä

Pääruoaksi peuranfilettä, kurpitsaa ja muustajuurta – lasin täytteeksi Coto de Imaz Gran Reserva tai Bonterra Zinfandel

Coto de Imaz Gran Reserva on kehittynyt ja moniulotteinen Gran Reserva Riojan kuuluisalta El Cotolta, joka on yksi Riojan johtavista tuottajista! Tiileen vivahtava väri kertoo pitkästä tammi- ja pullokypsytyksestä ja moniulotteiset aromit vahvistavat vaikutelman: kirsikoiden ja yrttien lisäksi mukana on kuivattuja marjoja, nahkaa ja tammen paahteisuutta. Suussa täyteläinen, kuiva ja hapokas mutta pehmeä, tanniinit ovat kypsät ja kehittyneet ja jälkimaku kertoo sadon laadusta. Oiva valinta liharuokien kylkeen. 24,99 €/0.75l. Tilaa tästä.

Bonterra Zinfandel on Kalifornian parhaimmilta luomutarhoilta kerätyistä Zinfandel rypäleistä valmistettu aromikas ja monipuolinen viini! Bonterran viinitilalla, Kaliforniassa turha kiire unohtuu. Viinitilalla elämän annetaan soljua luonnon aikataulujen mukaisesti, myös viininviljelyssä. Luonnonmukaisuus onkin ollut tilan ohjenuora jo vuodesta 1987, jolloin ensimmäisten luomuviinien tuotanto käynnistyi. Bonterra on edelläkävijä Pohjois-Amerikan luomuviljelyssä. Bonterra Zinfandel on erittäin hienostunut punaviini liharuokien seuraksi. Kevyen lakritsisessa ja mustapippurisessa viinissä on runsasta täyteläisyyttä, mutta samalla suuta hivelevää pehmeyttä. Loistava viini ruokapöytään liharuokien, pastojen tai kovien juustojen kumppaniksi! 16,99 €/0.75l. Tilaa tästä

Kurkkaa maittavan peuranfileen resepti täältä!

Feiler-Artinger Beerenauslese

Jälkiruokasi tarte tatin ja viiniksi Feiler-Artinger Beerenauslese

Itävaltalainen Feiler-Artinger Beerenauslese on auringonkeltainen ja makea, luomu jälkiruokavalkoviini. Makean hunajainen tuoksu tuo mieleen persikan, kuivatun aprikoosin ja häivähdyksen mandariinia. Viini on puhdas ja makumaailmaltaan runsaan täyteläinen. Kokonaisuus jättää suussa pitkään viipyvän, tyylikkään, nielua lämmittävän jälkivaikutelman. Erinomainen valinta jälkiruoaksi hienostuneen illallisen päätteeksi ja loistava pari tarte tatinin kylkeen, ota resepti talteen täältä!

20,11 €/0.375l.

 

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram