Kuplajuoma kuuluu loppuvuoden juhliin! Tarjoa vieraille näyttäviä tervetuliaispaloja ja poksauta raikas kuohuva palan painikkeeksi. Vaihtoehtoisesti valitsimme myös valkoviinin alkupalan kumppaniksi. Katso alta alkupaloille viini!

Tommasi Perla Apassionato Brut

Tommasi Perla Apassionato Brut

Tommasin perheomisteista viinitilaa johtaa jo neljäs sukupolvi. Isoisä Giacomon vuonna 1902 aloittama työ on kantanut hedelmää, ja tila on laajentanut sekä omistuksiaan että viinivalikoimaansa.

Perla tarkoittaa helmeä, ja sitä tämä ryhdikäs pohjoisitalialainen kuohuviini onkin: Charmat-menetelmällä valmistettu 100% Pinot Noir on raikas ja nuorekas, hedelmäinen ja elegantti.

Sitruunan, omenan ja aprikoosin aromeja seuraa hieno mineraalisuus sekä aavistus pähkinää. Kuivaa olemusta korostavat runsaat hapot sekä eloisa mousse, mutta suuhun jäävän hedelmäisyyden ansiosta kokonaisuus on hyvin tasapainoinen ja helposti lähestyttävä.

Perla on erinomainen aperitiivina tai kevyiden, hapokkuutta kaipaavien kalaruokien seurassa. Loistava myös pikkusuolaisten oheen!

Tilaa tästä

Duval-Leroy Femme Grand Cru Champagne Brut

Duval-Leroy Femme de Champagne Brut Grand Cru

Palkitun perheomisteisen samppanjatalon premiumtuotteet kantavat nimeä Femme – ovathan ne kahden vahvan naisen, Carol Duval-Leroyn ja hänen kellarimestarinsa Sandrine Logette-Jardinin taidokkaan työn helmiä.

Aiemmin Femme de Champagnea on ollut saatavilla ainoastaan vuosikertaviineinä, mutta kesällä 2017 naiset lanseerasivat markkinoille upean, pitkään kypsytetyn non-vintage Femmen. Pääosin vuoden 2004 vuosikertaan on lisätty vanhempia reserveviinejä, jotka tuovat viiniin kerroksellista pyöreyttä.

Chardonnay (80%) ja Pinot Noir (20%) –rypäleet on poimittu valikoiduilta grand cru -tarhoilta (Avize, Chouilly, Le Mesnil sur Oger, Ambonnay). Osa viineistä on kypsynyt myös vanhoissa tammitynnyreissä ennen pullotustaan ja pitkää kellarikypsytystään hiivasakkojen päällä.

Tuoksultaan kullankeltainen viini on hienostuneen hedelmäinen ja hennon kukkainen, mukana myös hasselpähkinää ja kvitteniä. Suussa kuiva, silkkisen pehmeä ja elegantti, hennon paahteinen, intensiivinen. Mineraalinen tyylikäs jälkimaku on erittäin pitkä.

Tilaa tästä

Bonterra Chardonnay 2015

Tyylikäs kalifornialainen luomuchardonnay saapui odotettuna uutuutena Suomeen alkusyksystä.

Varsin täyteläinen värisävy lupaa maun runsautta, ja sitä myös löytyy. Kypsää trooppista hedelmäisyyttä täydentävät paahdetun mantelin, hunajan, voin ja vaniljan aromit. Kermaista suutuntumaa ryhdistävät sitruksiset hapot ja makea mausteisuus. Runsas ja tasapainoinen kokonaisuus Mendocino Countysta!

Bonterran viinitalo on viljellyt luomua jo vuodesta 1987, merkittävänä pioneerina koko alalla. Heillä viinitarhat ovat osa luontoa, johon kuuluu myös eläinten läsnäolo. Talvisin lampaat harventavat rikkakasveja, kesäisin kanat nokkivat haitallisia hyönteisiä ja samalla kuopivat maata möyhentäen sitä. Luomumehiläistarha huolehtii villien hiivakantojen levityksestä. Kesällä köynnösten väliin istutetaan hyötykasveja tarjoamaan ravinteita ja typpeä maaperään sekä kilpailemaan viiniköynnöksen juurten kanssa. Viiniköynnös voi sitä paremmin ja on sitä kestävämpi mitä syvemmälle sen juuret työntyvät maaperään, jossa mineraalit sekä vesivarannot sijaitsevat.

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.