Ranskalaisen sipulikeiton kaveriksi valitsimme yhden valkoisen, punaisen ja roseen – kaikille jotain! Katso alta sipulikeitolle viini.

Emiliana Adobe Rosé

Emiliana Adobe Rosé

Luomurosee saapuu Chilen lämpimästä Rapel-joen laaksosta, jota vuoristojonot suojelevat niin idässä kuin lännessäkin. Syrah, Merlot ja Cabernet Sauvignon saavuttavat kuivassa ja aurinkoisessa laaksossa optimaalisen kypsyyden tuoden herkullisen mehukkaita ja kypsän marjaisia aromeja valmiiseen viiniin.

Kauniin vaaleanpunainen viini tuoksuu makean marjaiselle. Myös maku on tulvillaan mansikkaa ja vadelmaa, ja pirteän hapokkuuden ansiosta viini on samalla sekä mehukas että raikas. Kuiva ja keskitäyteläinen rosee on suoraviivainen ja tasapainoinen kokonaisuus, joka maistuu hyvin viilennettynä sellaisenaankin, mutta joka sipulikeiton lisäksi nauttii runsaista salaateista tai kalaruoista, lihacarpacciosta ja kinkkupiiraasta.

Emiliana on viinitalo, joka vaalii luonnonmukaisuutta käyttäen mm. viinikasvia sekä maaperää kunnioittavia vaihtoehtoisia tuholaisentorjuntakeinoja. He uskovat, että kestävän kehityksen keinoin myös itse viini on lopulta paremmin balanssissa, luonnollisempaa sekä aidompaa.

Tilaa tästä

Tommasi Valpolicella

Tommasi Valpolicella

Valpolicellan perinteikäs viinialue sijaitsee Italian Garda-järven läheisyydessä Veronan provinssissa. Viineissä käytetään alueen omia tyypillisiä lajikkeita Corvina Veronesea, Molinaraa sekä Rondinellaa.

Tommasin viinien tyyli on ihanalla tavalla rustiikkinen, eikä tämä Valpolicella poikkea linjasta: Sen runsaan marjaisia ja hapankirsikkaisia aromeja säestää hento nahkaisuus. Suussa keskitäyteläinen ja keskitanniininen viini on myös makealla tavalla mausteinen ja aavistuksen paahteinen.

Valpolicellat ovat mainioita yleisviinejä, joita kannattaa pitää kaapissa vaikkapa yllättävien vieraiden varalta. Sitä on helppo yhdistää monen tyyppiseen ruokaan, oli suunnitelmissa sitten pastaa, pizzaa, pikkusuolaisia tai juustoja. Runsaan hedelmäisenä se kestää hieman mausteisuuttakin ja sen pehmeät tanniinit toimivat hyvin lihojen kanssa, mutta eivät ”jyrää” miedompiakaan, esimerkiksi haudutettuja lihoja. Italiassa Valpolicellaa suositellaankin perinteisesti esimerkiksi pasta Bologneselle sekä lasagnelle.

Tilaa tästä

Villa Antinori Bianco

Villa Antinori Bianco

Hedelmäinen toscanalainen valkoviini, jonka tyyli ja etiketti ovat pysyneet samoina jo 86 vuosikertaa! Helposti lähestyttävä ja elegantti valkoviini on kohonnut myös suomalaisten kestosuosikiksi, sillä se on hyvin monikäyttöinen. Vaaleiden pastojen ja risottojen, ruokaisten keittojen ja salaattien lisäksi se sopii myös antipastoille ja keveille kalaruoille – seurustelua unohtamatta.

Vaalean oljenkeltainen viini tuoksuu runsaan hedelmäiselle. Keltaista omenaa, persikkaa ja vaaleita kukkia seuraa kevyt yrttisyys. Kuivaa mutta runsaan hedelmäistä makua ryhdittää miellyttävä hapokkuus, ja jälkimaku on tyylikkään mineraalinen.

Villa Antinori on sekoitus Antinorien perheen viinitarhojen valikoituja rypäleitä. Antinorien aatelisen suvun historia on merkittävä ja pitkä. Vuodesta 1385, jo 26 sukupolven ajan he ovat vaalineet viininvalmistuksen perinteitä, intohimoa ja intuitiota.

Lue lisää Antinorien suvusta ja viineistä täältä!

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram