Viini tarte tatinille hakusessa? Valitsimme luumuisen tarte tatinin seuralaiseksi Harveys Bristol Cream Sherryn. Vietä tunnelmallinen ilta perheen ja ystävien kanssa ja tarjoa heille tämä oiva makupari. Katso tästä vielä tarte tatin ohje.

Harvey’s Bristol Cream sherry

Harveys Bristol Cream Sherry

1600-luvun lopulla britit kuluttivat runsaasti makeita sherryjä, joita kutsuttiin yleisnimellä bristol milk (Bristolin maito) niiden tuontisataman ja pehmeän maun mukaan. Harvey’s perustettiin vuonna 1796, ja nykyään maailman myydyimmäksi sherryksi kohonneen Harvey’s Bristol Cream Sherryn kehittivät veljekset John ja Edward Harvey. Heidän sherrynsä oli niin ylellinen, että maistaessaan eräs rouva oli ihastuneena huudahtanut: ”Eihän tämä ole maitoa vaan kermaa!” (cream=kerma)

Harvey´s Bristol Cream on tarkoin harkittu sekoitus Jerez’n eri tyylisiä sherryjä: herkkää finoa, ikääntynyttä amontilladoa, aromikasta olorosoa sekä erityisesti makeaa Pedro Ximenez -rypälelajiketta. Kypsytys tapahtuu amerikkalaisissa tammitynnyreissä sherrylle tunnusomaisessa solerasysteemissä. Nimensä mukaan se pullotetaan edelleen Bristolissa, Englannissa yritykselle tunnusomaiseen siniseen pulloon.

Tumman meripihkan ruskea sherry on tuoksultaan erittäin makea: rusinaa, viikunaa, kahvia, suklaata ja pähkinää. Suussa makea, suutuntumaltaan kermainen mutta eloisan hapokas ja vivahteikas. Maussa toistuvat finosherryn mustelmainen omena, oloroson pähkinät ja kuivattu luumu, Pedro Ximenez’n makea rusina ja karamelli sekä tammitynnyrikypsytyksen lempeä toffee.

Harvey’s Bristol Cream on ylellinen sherry, jota britit rakastavat jälkiruokana tai sen seuralaisena. Säilyy avattuna pitkään ja sopii monenlaiseen herkkuhetkeen: digestiiviksi sellaisenaan tai keksien, kuivakakkujen, jäätelön ja vanukkaiden kanssa – erityisen loistavasti kun sen aromit toistuvat myös ruoassa. Tarjoillaan hyvin viilennettynä.

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.