Mikä viini joulun kalapöytään sopii? Joulupöydän kylmien kalaruokien ja muiden alkupalojen kanssa maistuu parhaiten valkoviini, jopa puolikuiva. Juhlan kunniaksi valitaan laadukas, raikkaan hedelmäinen ja mineraalinen, suutuntumaltaan monivivahteinen ja sopivasti hapokas viini, joka pärjää monenlaisten makujen kanssa. Mikä viini joulun kalapöytään valikoituu teille?

Kaikki joulupöydän viinit, niin kinkulle, kaloille kuin makeille herkuille löydät täältä!

Joulumenu x 4

K-Ruoan sivuilta kannattaa käydä nappaamassa inspiraatiota omaan joulupöytään – 4 joulumenuta vievät kielen mennessään!:

Perinteinen joulumenu – graavilohta, rosollia, silliä, kinkkua, laatikoita & puolukkajäädykettä

Erilainen joulumenu – punajuuri-vuohenjuustokeittoa, blinejä, mätimoussea, kuusigraavattua lohta, juustotarjotin & juustokakku

Helppo joulumenu – lohimoussea, silliä, rosollia, graavilohta, kinkkua, laatikoita & helppo täytekakku

Vegaaninen joulumenu – karjalanpiirakat, porkkala, hernehummus, mantelijuusto, önerkinkku ja savuporkkanat, porkkanalaatikko, marinoidut punakaalilohkot, bataatti-punajuurisalaatti & pavlova

Kendermanns Classic Riesling

Kendermanns Classic Riesling

Runsaan aromikas ja klassinen riesling syntyy Pfalzin runsaan auringon alla saksalaisella osaamisella! Puolikuiva ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus sopii loistavasti joulun kalapöytään.

Saksa

10,50 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Gustave Lorentz Sylvaner

Gustave Lorentz Sylvaner

Graavilohen, siian ja katkarapujen kaipaaman sitruunaisuuden voi löytää myös lasista! Lorentzin Sylvaner on täydellinen runsaan kalapöydän kumppani. Ryhdikkään hapokas ja kuiva viini puhdistaa myös.

Ranska

10,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Franck Millet Sancerre

Franck Millet Sancerre

Sauvinon Blanc rypäleestä valmistettu Sancerre on aina oikea juomavalinta joulun kalapöydälle. Raikas, kuiva, sopivan hapokas, limettinen ja herukanlehtinen viini.

Ranska

21,90 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram