Mikä viini joulukinkun kanssa sopii? Joulun kalapöydän antimien jälkeen nostetaan kinkku lisäkkeineen pöytään. Seurakseen se halajaa vähätanniinista, ei turhan tuhtia, kypsää, mutta ei liian hillomaisen makeaa punaviiniä. Marjainen täyteläisyys ja sopivasti viinille ryhtiä antava hapokkuus täydentävät makunautinnon. Mikä viini joulukinkulle valikoituu teille?

Kaikki joulupöydän viinit, niin kinkulle, kaloille kuin makeille herkuille löydät täältä!

Joulumenu x 4

K-Ruoan sivuilta kannattaa käydä nappaamassa inspiraatiota omaan joulupöytään – 4 joulumenuta vievät kielen mennessään!:

Perinteinen joulumenu – graavilohta, rosollia, silliä, kinkkua, laatikoita & puolukkajäädykettä

Erilainen joulumenu – punajuuri-vuohenjuustokeittoa, blinejä, mätimoussea, kuusigraavattua lohta, juustotarjotin & juustokakku

Helppo joulumenu – lohimoussea, silliä, rosollia, graavilohta, kinkkua, laatikoita & helppo täytekakku

Vegaaninen joulumenu – karjalanpiirakat, porkkala, hernehummus, mantelijuusto, önerkinkku ja savuporkkanat, porkkanalaatikko, marinoidut punakaalilohkot, bataatti-punajuurisalaatti & pavlova

Tussock Jumper Pinot Noir

Tussock Jumper Pinot Noir

Viinissä on kypsää hedelmäisyyttä, minkä vuoksi se soveltuu joulupöydän kalkkunan ja kinkun kylkeen. Myös joulun laatikkoruoat nauttivat viinin seurasta.

Ranska

12,89 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

El Coto Crianza

El Coto Crianza

Keskitäyteläinen punaviini, joka pehmeän mausteisuutensa vuoksi on loistava kumppani joulupöydän kinkulle. Tempranillo-rypäle on Riojan viinialueen tähti, josta valmistetaan tyylikkäät ja Espanjan myydyimmät Rioja viinit – El Cotot.

Espanja

12,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Villa Antinori Rosso

Villa Antinori Rosso

Perinteikkäät ateriat kaipaavat perinteikkäitä viinejä. Villa Rosson mausteisen lämpimät aromit pärjäävät rohkeasti maustetulle kinkulle ja löytävät parinsa mm. neilikoista, rosmariinista tai viikunoista.

Italia

18,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram